Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
На Кејблтел сум, со моторола модем. Интернетов е ок се од кај нив најверојатно, али јас иам проблем со local area conection, ми се дисконектира па за пак да се конектира морам да го ваѓам кабелов па пак да го ставам, и така на секои 2, 3 минути.
Шо можит да е работава?

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
На Кејблтел сум, со моторола модем. Интернетов е ок се од кај нив најверојатно, али јас иам проблем со local area conection, ми се дисконектира па за пак да се конектира морам да го ваѓам кабелов па пак да го ставам, и така на секои 2, 3 минути.
Шо можит да е работава?
Vista/Xp користиш ?

Zaphod Beeblebrox

Поранешен покул Божино
Член од
7 јуни 2008
Мислења
16.676
Поени од реакции
21.233
Шо можит да е работава?
И јас го имав тој проблем. Се додека не ми ставија друг модем за со телефон што е. Сеа воопшто немам некој сличен проблем. До модемот е изгледа.

Јован

дежурен сеирџија
Член од
16 октомври 2005
Мислења
4.892
Поени од реакции
265
За виста знам дека има една постапка да направиш disable на Ipv6, за XPво незнам што би можело да се направи... Ги реинсталираше драјверите за мрежната ?
Викаш да ги реинсталирам?

Член од
4 јули 2008
Мислења
6.134
Поени од реакции
1.896
Не е за тука али да прашам?
Овие од АДСЛ толку тешки сељаци се па да неможат да намалат брзина кога ќе се надмине лимит или ако надминиш лимит брзината е иста а се доплаќа за надминатото.Во договорот јасно пишува дека после надминувањето брзината се симнува на 64/64 и од натаки за сето потрошено не се плаќа ништо.Инаку брзината ми е нормална иста како и пред да го потрошам лимитот.А иам 10 гига лимит а имам потрошено:
Вкупен остварен сообраќај 10245.71 MB

Член од
22 јули 2006
Мислења
1.265
Поени од реакции
36
Не е за тука али да прашам?
Овие од АДСЛ толку тешки сељаци се па да неможат да намалат брзина кога ќе се надмине лимит или ако надминиш лимит брзината е иста а се доплаќа за надминатото.Во договорот јасно пишува дека после надминувањето брзината се симнува на 64/64 и од натаки за сето потрошено не се плаќа ништо.Инаку брзината ми е нормална иста како и пред да го потрошам лимитот.А иам 10 гига лимит а имам потрошено:
Вкупен остварен сообраќај 10245.71 MB
Не се секирај. Нивна грешка е ако не ти ја намалат брзината. Искористи дури можеш.

Член од
29 август 2008
Мислења
5.839
Поени од реакции
4.278
DEcki vakva e situacijata ! imam internet KAblovski Lan so Staticka ip i dozvolata od kablovskata na MAc adresa ! Imam ruter wi-fi sakam i na lap topot da imam wi-fi net > mestam istite ip adresi sto mise od mreznata od Kablovskata vo ruterot i Mac Adresata od mreznata vo ruterot (clone mac adres) i nema net :( ne znam sto e dali nesto do ruterot pojma nema ... ruterot ili pak nekako kablovskava se zastiteni ama kako ?? inaku ruterot raboti na Dsl konekcija na povejke Isp e proban !
Dali e mozno posto se prepisuva mac adresata od mreznata vo ruterot
da izleguva kako 2 isti mac da ima i za toa da nema net :??? i da treba da smenam mac na Mreznata ??
dobredojdeni se vasite mislejna !Pomos !:vozbud:

Член од
7 јануари 2008
Мислења
5.366
Поени од реакции
804
DEcki vakva e situacijata ! imam internet KAblovski Lan so Staticka ip i dozvolata od kablovskata na MAc adresa ! Imam ruter wi-fi sakam i na lap topot da imam wi-fi net > mestam istite ip adresi sto mise od mreznata od Kablovskata vo ruterot i Mac Adresata od mreznata vo ruterot (clone mac adres) i nema net :( ne znam sto e dali nesto do ruterot pojma nema ... ruterot ili pak nekako kablovskava se zastiteni ama kako ?? inaku ruterot raboti na Dsl konekcija na povejke Isp e proban !
Dali e mozno posto se prepisuva mac adresata od mreznata vo ruterot
da izleguva kako 2 isti mac da ima i za toa da nema net :??? i da treba da smenam mac na Mreznata ??
dobredojdeni se vasite mislejna !Pomos !:vozbud:
А зошто не се јавиш кај операторот па тие да средат со mac адресата ?

Член од
2 април 2007
Мислења
2.875
Поени од реакции
4
molam za pomosh..
vo posledno vreme mnogu cesto mi snemuva wireless signal od laptopot, . odnosno cekam po nekolku sekundi da mi se otvori nekoja stranica.inaku sum na eden od on net paketite i do sega vakvo neshto mnogu retko mi se deshavalo.
koristam linksys router wrt 54 gl.
:helou:

Член од
29 август 2008
Мислења
5.839
Поени од реакции
4.278
А зошто не се јавиш кај операторот па тие да средат со mac адресата ?
zosto od kablovskata ne dozvoluvaat ruter ! no kaj nekoj znam deka se preku ruter no pose izgleda deka e do ruterot ...! odnosno do mojot ruter ! ke probam so drug !

Falcao

rossonero per sempre
Член од
28 мај 2008
Мислења
1.986
Поени од реакции
561
Зашо од кога го форматирав комјутеров, мрежата се поремети. Веќе втор ден, постојано ми паѓа, не можам на мсн да си влезам а можам да сурфам( со прекини ).
Пред форматот се си беше ОК, сега живци искинав. Се јавив кај комшиите, кај нив е таман, само кај мене заебава.

Некое решение или да земам туба бензин да ги запалам Кејбл-Тел ?

Член од
28 јануари 2007
Мислења
9.850
Поени од реакции
1.559
Зашо од кога го форматирав комјутеров, мрежата се поремети. Веќе втор ден, постојано ми паѓа, не можам на мсн да си влезам а можам да сурфам( со прекини ).
Пред форматот се си беше ОК, сега живци искинав. Се јавив кај комшиите, кај нив е таман, само кај мене заебава.

Некое решение или да земам туба бензин да ги запалам Кејбл-Тел ?

Паѓа интернет конекцијата или мрежната картица те зафркава ?

Ако е до интернетот реинстал на модемот :smir:

Kajgana Shop

На врв Bottom