Интернет и мрежи помош (прашања, совети, трикови)

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Знае некој да ми каже која е брзината на T-Mobile web'n'walk интернетот?

Дали може со овој рутер да пуштам интернет ама не преку ADSL, туку сакам да правам серевр и да ставам било каков интерент и со sharing на мрежата да пуштам интернет. Сакам ваков оти и онака ќе ставам сервер па да не ми се собираат само апарати, туку да го ставам Унатре. Ако знае некој дали може да послуже за нешто такво овој router нека каже.:uvo:

http://www.anhoch.com/shopCart/vpasp/shopexd.asp?id=10061

Вака,значи ми треба некое програмче,што ке го инсталирам на друг цомпјутер,и од кај мене да можам да чепкам таму,да инсталирам програми ова она,фактички ремоте десцтоп....
Знам дека можеше и преку windows,ама заборајв како беше постапката,со ип адреси некако не ми текнува,ако ја знај некој постапкава ај нека ми кажи позз:)

П.С не е за шоиунажа:smir:
Jas bi ti ja preporacal Netsupport Manager. Vkraj dobra programa so File sharing... remote control... i takvi stvari... lesna i ednostavna za upotreba... baraj na http://www.torrentz.com ako imas nesto drugo nejasno slobodno prasaj. pozdrav:smir: i so sreka :D

Aj pomos mi treba - zosto nejke da vleze na nekoi strani kako hotmail.com, prebaruvanjata na google, meebo.com ?? Na dr mi vlaga.

Aj pomos mi treba - zosto nejke da vleze na nekoi strani kako hotmail.com, prebaruvanjata na google, meebo.com ?? Na dr mi vlaga.

Пробај со друг пребарувач. Mozilla Firefox, Opera, Google Chrome.
Друга опција е дека фајрволот ти ги има блокирано овие страни, така да треба и таму да провереш. Кој антивирус/фајрвол го користеш ?

конечно ми го наместија call and surf comfort,околу 3 часот беше 6мбпс а сега е 1 :(

незнам дали е тука правото место да го поставам ова прашање али ќе прашам.
пред неколку месеци пробав да ја данлоудирам новата верзија на internet explorer 9 мислам(не ме фаќајте за збор пошто не се разбирам баш)
и од тогаш нон стоп ми се појавува прозор со предупредување дека софтверот не е лиценциран и требало да се лиценцира ?
кога се влкучува и исклучува компјутерот секогаш се појавува истото,истото и додека работам нешто на нет.
Purchase a Genuine windows licence -
ако некој би знаел за што станува збор и како може да се отстрани проблемот,нека ми каже

тенкс :pipi:

зависи што windows Koристиш ако имаш лиценциран тогаш не би требало да имаш проблеми со Genuine windows licence но доколку имаш кракувана верзија тогаш прочепкај на интернет има на милион места како да средиш да ти работи како да е лиценциран, не кажувам каде затоа што не е фер за луѓето кои имаат лиценциран windows :kafe:

зависи што windows Koристиш ако имаш лиценциран тогаш не би требало да имаш проблеми со Genuine windows licence но доколку имаш кракувана верзија тогаш прочепкај на интернет има на милион места како да средиш да ти работи како да е лиценциран, не кажувам каде затоа што не е фер за луѓето кои имаат лиценциран windows :kafe:
Eпа проблемот е што врска немам како,само на сервис да го носам друго нема чаре
виндовс ХР користам

Ме интересира дали некој од вас има Сателитски интернет ,како функционира ?,Дали е евтин и преку кое претпријатие иде? Подетално ако може,ПОЗ:helou:

Ме интересира дали некој од вас има Сателитски интернет ,како функционира ?,Дали е евтин и преку кое претпријатие иде? Подетално ако може,ПОЗ:helou:
Знам еден човек кај мене дава сателитски нет
е сега процедура како иде не сум баш запознаен али доста евтино дава
3 гига за 300 ден
за 500 мислам дека 10 и доста е добар без никакви проблеми

имам едно прасанје ако мозе да ми помогните? имам поставено камери за видео надзор во 3 објекти тие се корисници на адсл и имаат рутер томсон од новите со ги дава м.т го порфарфордирав рутерот и сега мозам да се логирам на софтверот од камерите ама камерите не мозам да ги гледам, сигурен сум декапроблемот е до рутерот односно подесувањата на рутерот ако мозе некој нека помогне

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom