Internazionali BNL d'Italia | 13-19 мај, 2013 |

• Креатор на темата Креатор на темата Види Фотос
  • Време на започнување Време на започнување

Победник на Internazionali BNL d'Italia?

• Вкупно гласачи
    22
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Oд тоа ваше не мислење и дека ќе загуби од Ферер, го изгуравте Надал до крајот на турнирот. Еднаш се истрчавте на друг турнир, па ве страв за прогноза дека ќе победи.:D
Абе глеј, со Фоњини игра одлично, па со Гулбис паѓа. Потоа мислам дека ќе го згази Ферер поради победата во Мадрид, тој пак игра 3 сета и низ иглени уши проаѓа. Чуден е да му се плукнам, може да му прдне и да изигра страшно ко со Вавринка на пример, не му даде ни брејк топка, а може и да го фатат кризи. Не е константен тоа ми е муабетот, затоа и не давам прогнози. Ако му трне на Бердих ко денес тогаш тешко дека ќе тепа.

Абе глеј, со Фоњини игра одлично, па со Гулбис паѓа. Потоа мислам дека ќе го згази Ферер поради победата во Мадрид, тој пак игра 3 сета и низ иглени уши проаѓа. Чуден е да му се плукнам, може да му прдне и да изигра страшно ко со Вавринка на пример, не му даде ни брејк топка, а може и да го фатат кризи. Не е константен тоа ми е муабетот, затоа и не давам прогнози. Ако му трне на Бердих ко денес тогаш тешко дека ќе тепа.
Додека сме кај тоа , еве еден текст од Алфа. Мислам не е баш за Надал, напротив, ама и не е така лошо напишан за наши услови..
http://www.alfa.mk/News.aspx?id=56461#.UZbHg6IweMd

denes na Berdych ne mu trgna tuku Novak padna skroz i mu dozvoli na Berdych da se trenira na nego...na takvi spori topki da beshe i drug ke go pobedeshe. Utre ke gledate kako se gubi Berdych na spinovite na Nadal , pa na kraj kolku neiznudeni ke ima Berdych
--- надополнето: 18 мај 2013 во 02:28 ---
Додека сме кај тоа , еве еден текст од Алфа. Мислам не е баш за Надал, напротив, ама и не е така лошо напишан за наши услови..
http://www.alfa.mk/News.aspx?id=56461#.UZbHg6IweMd
novinarot najverojatno e navivach na Novak i po deneshniot mech so Berdych i samiot bara ,,logichno,, objasnuvanje shto se sluchi so Novak vo vtoriot set , pa sea kao aludira deka se shtedel . Malku morgen , nema vrska , Novak ima problem so egoto , toj vo momentot e ubeden vo glavata deka ima pravo da gubi samo od Nadal , Fed i Marej ...a se najde na maka so nekoj drug , se gubi , igra bez vrska i go ebe motivot . Sum pishal i porano i tvrdam ,Novak ima problem so motivacijata koga igra so poslabo rangirani . Shto bi rekle srbite , ne vleguva vo mechot dovolno ,,nabrijan ,, ili na nashki ,, naapan,,
--- надополнето: 18 мај 2013 во 02:35 ---
Janovich- Federer , shto da se kaze , Federer ushte sto pati da igraat ke go pobedi na intiligencija,duri ne se ni zalagashe ,na mnogu topki ne ni trcashe a mozeshe da gi stigne . Ushte koga izlegoa na terenot , Fed znaeshe oti ke pobedi i toa so lajt verzija tenis . Glupiot Janovich ostaj go da se zaleta so forhendot i sekoja treta chetvrta topka ke mu e u mreza...pa ushte i se chudi shto gi aka u mreza, a go faka nisko topcheto i go mava so seta sila prav forhend ...pa ili ke e mreza ili ke pogodi nekoj liniski sudija, koj moron adrenalinski

Текстот е супер напишан, одамна немам читано текст поврзан со тенисот напишан на вакво високо ниво. Обично кај нас порталите не ги знаат основните тениски поими, за греота се. Инаку јас не се слагам со типот, мислам дека нема калкулации, ајде да речеме на еден турнир каде што не брани човек многу поени да има калкулации али на 3-4 и повеќе турнира мислам дека не станува збор за калкулации. Мареј да речеме 95% нема да учествува на РГ така да не знам баш колку калкулирал со тоа што предаде во Рим, Новак тука изгуби 500 и кусур поени така да и он не знам баш колку калкулирал, али добро, ипак добро е напишан текстот, не е лупетање во празно колку да се каже нешто.
Бабарабатин,
Убаво велиш за спиновите на Надал дека ќе го оштетат Бердих но што да правиме што и Надал константно испраќа кратки топки во изминатиов период ала Новак вчера? Затоа и реков не прогнозирам, може и да крене ниво Надал и да го изгази Бердих, кој патем ги губи мечевите со Надал уште во соблекувална, а може Рафа да игра и пасивно и само да го префрл топчето околу мрежата и да му дозволи на Бердих да напаѓа што ќе биде доста лошо ако му влегуваат топките не Бердих како вчера.

Рафа ја покажа својата класа во третиот сет против Гулбис... Го уби со длабоки топки...

Јас не верувам во калкулации. Едноставно смешно ми е да прифатам дека некој тенисер би прифатил да биде поразен во прво коло на некој турнир ради калкулација. Тоа ми е рамно на оние смешни теории на заговор. Како да ја откривме Америка ако констатираме дека тенисериве се само луѓе и можат да изгубат. Србиве триста анализи му направија на Новак. Изгубил јбг, не може секоја година да бидеш подеднакво моќен и силен, природно е да имаш пад.

Пер може да иде до финале, Федерер уопште не ме импресионира на турниров.

Еј шо збориш бе, баш Федерер импресионира на турниров. После онаков очаен настап во Мадрид погледни како игра во Рим и се ќе ти стане јасно. Псај постираше слика од вчерашната статистика на Федерер, погледни ги само процентите при сервис, винерите и неизнудените грешки, фантастичен однос на Роџер. Вечер тепа во два сета, иако Паире е солиден на турниров сепак сеуште е недораснат за да му земе скалп на Федерер.

Јас не верувам во калкулации. Едноставно смешно ми е да прифатам дека некој тенисер би прифатил да биде поразен во прво коло на некој турнир ради калкулација. Тоа ми е рамно на оние смешни теории на заговор. Како да ја откривме Америка ако констатираме дека тенисериве се само луѓе и можат да изгубат. Србиве триста анализи му направија на Новак. Изгубил јбг, не може секоја година да бидеш подеднакво моќен и силен, природно е да имаш пад.

Уште посмешно е како сите викаат дека калкулирал ПО натпреварот, а не пред него... :)

Уште посмешно е како сите викаат дека калкулирал ПО натпреварот, а не пред него... :)

Искрено да ти кажам ме напињаат кога ги читам, иако не сум фан на Новак. Човече сите фрустрации ги исфрлаат на човекот, кога ќе изгуби како да им ја убил мајката. Ова Балканов од што е вукојебина се поистоветува со едно нешто што е успешно и му ја вади маста. И ние сме исти ѓавол. Сосем некоректно е онака да се третира човекот, кој искрено речено ја стави Србија на карта во добра смисла.

Излишни се зборови за првиот сет...

Бердих Малце од малце почна да игра во втор сет т.е му дозволува Надал, а и му тргнаа сервисите. Само што уште е почеток на вториот сет, ако го задржи ова ниво на игра, малце ќе го помачи Надал, ама што фајде коа е пацер.

Осум од осум. Што повеќе да рече човек. Браво.

Не знам јас мислам дека колку и да сака да е импресивен Федерер, во евентуално финале со Рафа може само сет да земе ништо повеќе. Едноставно Фед кога игра против Рафа како раце и нозе да му се тресат. Мава аути по 2-3 метра во последниве 2-3. Тотално се губи на терен. А и високите спинови на бекхенд го убиваат. Колку и претходно да бил имресивен, а дојде до дуел со Надал веднаш почнува потполно некарактеристични грешки да прави. Како комплекс да има од него.

Aj да го видиме Фед сега...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom