Интересни возила кои не се произведуваат повеќе (модели)

• Креатор на темата Креатор на темата BoRg
  • Време на започнување Време на започнување
Моето 2002-ро мислење го посветувам на BMW серија 02. Мојата омилена серија од BMW. Произведувана од крајот на 60-тите до крајот на 70-тите кога ја наследува првата серија 3. Во Македонија се веке застапени само крајно иссељачени примероци од оваа генерација возила, невкусно средени, со ваљци наместо гуми (демек поспортски изгледала) и претежно изгниени. Мнооогу ретко да се најде здрав и зачуван примерок.
Моделите се 1602, 1802, 2002, 2002 ti, 2002tii, 2002 tij, и за време на светската нафтена криза се јавува и помалиот и штедлив 1502. Првите две бројки ја означуваат кубикажата на моторот, и завршува со серијата (02). Еве ја во сета своја елеганција:

Ова е првата серија:

А ова редизајнот кој одеше се до крај на производството:

Освен М значката до десниот штоп и бандашите, другото е оригинално, а и браниците треба да се никлувани.

lamborghini countach
lamborghinicountach7wi.jpg

Legendarnata Ferrari Testarosa

testarosa0jy.jpg

Мене бубата од 197...и некоја многу ми се свија.Тоа коа ке забрчи моторот ептен ми е закон.

1932 Maybach Zeppelin DS 8

32mayb01.jpg

MAYBACH-DS8-ZEPPELIN-(1932).jpg

Ова моето дури во музеј го имат ставено што е толку старо :)
16210.JPG

Еве ја мојата прва љубов: Алфа Ромео 75. Мотор напред, боксер, погон назад со Transaxle технологија у превод: Менувачот со се пренос прикачен на диференцијалот отпозади, и се обезбедува распоред на тежината 50:50 напред и назад, фантастично стабилна, последната вистинска Алфа:

Инаку, Transaxle е многу време пред BMW да се фалат 1987 во тогашната серија 5 кај оваа Алфа: Alfetta GTV од 1974:

Eмотивно сум си врзан и за ова возило: Volvo 244 GL od 1981. Вистински шведски тенк. Кога бев дете ме возеа во таква :)

Mandrak напиша:
Еве едно возило кое беше многу барано во почетокот на 70-тите години од минатиот век. Ваков FIAT 850 Stort Coupe имаше некогашниот југословенски кошаркарски ас Радивој Кораќ кој во него загина:
182.gross.jpg

Комшијата има вакво во ваква состојба...иста боја..ама не го дава за жива глава...а и не го вози...:tapp:

Еве ја мојата прва љубов: Алфа Ромео 75. Мотор напред, боксер, погон назад со Transaxle технологија у превод: Менувачот со се пренос прикачен на диференцијалот отпозади, и се обезбедува распоред на тежината 50:50 напред и назад, фантастично стабилна, последната вистинска Алфа:

Браво ! Исти вкус за коли.. "Последната вистинска Алфа" Ова се поштуе! Иначе мене Алфетата ми лежи некако највише од сите алфи. Иначе за темава :

Мини Морис mini_8005_2.jpg
Фиат 500 fiat-500-r.jpg
Фолксваген Буба vw_beetle.jpg

Чиста класика! :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom