И Интер и Јуве заслужија победа подеднакво но реализацијата им беше тиња ...
За неутралци, штета што немаше голови и слично е муабетот ( бидејќи фудбалот што се играше реално не беше лош ), за нас, фановите, штета што не победи Интер/Јуве и тоа е тоа, за пеналот, гледав со двајца интераши и сите истото го кажаа, да се играше против Катанија или Чезена може и да го свирне, ама на ваков дерби меч јок, ретко кој би имал муда тоа да го свири и тука немам никакви замерки, бар од тој аспект мечот беше феноменален без грешка од судиите.
Заклучоци од денес, на Интер очајно им фали реализација и стариот добар Милито зашто за играта бар јас немам никаква замерка и сум задоволен од истата многу, кај Јуве константност зашто со ваков пристап никад не би загубиле од Палермо пример дома, и тоа 1-3, или да примат 3 парчиња исто дома од моменталнава Сампдорија и тоа е тоа.
У секој случај бар почетоков на сезоната најавува интересна разврска иако во фудбалот муабетот '' по утрото се познава денот '' знае грдо да биде демантиран ( ко со Јуве лани ) така да се што ни преостанува е искулирано уз пифце мифце да се проследи остатокот од сезонава, бар таков е случајот со мене

зашто ебано си ветив лани при крај од сезоната, дека уз тројна круна нервозиве ке ги тргнам на страна .... ебаго, на 23+ за бајпас не планирам да сум. :wink:
Ае