Интер - Јувентус, дербито на Италија! (0:0)

• Креатор на темата Креатор на темата beneamata
  • Време на започнување Време на започнување

Вашето мислење за конечниот исход на ова дерби?

• Вкупно гласачи
    99
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Чекај кире смири се,до крајот има уште многу и смешно е да зборуваме отсега за тоа кој ќе биди шампион..реално Интер оваа сезона и не е толку доминантен како претходните години па и не е дотолку мала веројатноста Милан да биди прв на крајот..за Јувентус и Рома мислам дека е научна фантастика да го освојат скудетото со онаков кадар што го имаат ..и нема да ми биди чудно ако не обезбедат пласман во ЛШ...
за Рома незнам ја реков дека нема никаква шанса за скудето сезонава нема ниту за лш многу шанси.А за нас прва опција е да се вратиме во Лш па скудето наредните години според мене и изјавите на неколку играчи

Честитки за јуве и нивниот бод...

За ситуацијата на Снајдер што ја коментирате, да кажам и јас два-три збора.
Рацете на Киелини ми се чини беа околу вратот на Снајдер, што беше доволно да се досуди фаул без разлика дали бил силно повлечен или не, зашто во фудбалот често се судат такви фаули. Ипак да ги чуваш рацете околу врат на некој играч треба да си заљубен во него или да сакаш да го фаулираш, друго нема :)
Али како и да е, тешка одлука за судијата во тој момент, али ипак мислам дека судијата во други случаеви ептен грешни одлуки донесе.(пр. корнер за Јувентус при очигледен фаул врз Камбијасо, и недосуден жолт картон за Аквилани при контра на Интер)

Интервјуво на вашиот Деки Станкович ве демантира сите тука што плачете дека Интер требало да тепа и за пеналот.
Рафа исто имаше слична изјава каде зборува за рамноправна утакмица и најреален резултат, a исто ги фали и судиите, некој ќе каже во иронија, ама не е така.(гледав на ТВ, ме мрзи да барам на нет).

Честитки и до вас за бодот :smir:

СЛИКИ

И Интер и Јуве заслужија победа подеднакво но реализацијата им беше тиња ...
За неутралци, штета што немаше голови и слично е муабетот ( бидејќи фудбалот што се играше реално не беше лош ), за нас, фановите, штета што не победи Интер/Јуве и тоа е тоа, за пеналот, гледав со двајца интераши и сите истото го кажаа, да се играше против Катанија или Чезена може и да го свирне, ама на ваков дерби меч јок, ретко кој би имал муда тоа да го свири и тука немам никакви замерки, бар од тој аспект мечот беше феноменален без грешка од судиите.

Заклучоци од денес, на Интер очајно им фали реализација и стариот добар Милито зашто за играта бар јас немам никаква замерка и сум задоволен од истата многу, кај Јуве константност зашто со ваков пристап никад не би загубиле од Палермо пример дома, и тоа 1-3, или да примат 3 парчиња исто дома од моменталнава Сампдорија и тоа е тоа.
У секој случај бар почетоков на сезоната најавува интересна разврска иако во фудбалот муабетот '' по утрото се познава денот '' знае грдо да биде демантиран ( ко со Јуве лани ) така да се што ни преостанува е искулирано уз пифце мифце да се проследи остатокот од сезонава, бар таков е случајот со мене :) зашто ебано си ветив лани при крај од сезоната, дека уз тројна круна нервозиве ке ги тргнам на страна .... ебаго, на 23+ за бајпас не планирам да сум. :wink:

Ае

Знам дека има уште време,али ја не видов до сега конкурента екипа на Интер !!! Тури му пепелот на Милан бидејки они играа со аматери како Чезена и Катанија и неможат да победат па затоа не гледам опасност ни од нив ниту па од Јуве и Рома!
Честито титула . :)
:pos:
жива легенда си кире.. :)

Според мене ова е најреален исход од овој меч. Двете екипи имаа свои шанси кои не ги искористија и тоа е тоа. Реално, очекував подефанзивен пристап од страна на Дел Нери но тој ме демантираше и многу ми е мило поради тоа. Јуве се впушти во надигрување со Интер и тоа е она што еден навивач го бара од својот клуб без разлика каков квалитет поседува клубот. Можеби шансите на Кваљарела и Милито во второто полувреме можеа да го сменат текот на натпреварот, но тоа не се случи па така на крајот имаме реални 0-0.

И двете екипи имаа свои моменти од играта,делови во кои беа подобар противник али имаа проблеми со реализацијата. Натпреварот беше одличен според мене ,без груби стартови и нефер игра. Пеналот шо викате дека било пенал,може да ти го свирнат ...ама некој судија од 3-4 лига тука кај нас .. :) На такви натпревари не очекувајте такво нешто да се свирне. Инаку пред Коутињо според мене е светла иднина и за 2-3 години ќе биде главен носител на играта на Интер,додека Красиќ моментално прераснува во лидер кај играта на Јуве. :)

Jбг .....да судеше некој "асален" судија .... (баш сакам да видам дали има такви кхм фанови на Јуве шо ке дебатираат дали имало пенал :D)
Немаше ниту П од Пенал ... цел фан клуб нa Интер си призна ти уште плачеш :) Инаку се спаси да носиш аватарче 1 недела, ама не ти бега на 13-ти другата година :tv:

--- надополнето ---

--- надополнето ---

Немаше ниту П од Пенал ... цел фан клуб нa Интер си призна ти уште плачеш :) Инаку се спаси да носиш аватарче 1 недела, ама не ти бега на 13-ти другата година :tv:

Не се спасил !!:tv:

Кире за претседател....... на ЗМГС !

(Здружение на малоумни граѓани Скопје)

--- надополнето ---

Jбг .....да судеше некој "асален" судија .... (баш сакам да видам дали има такви кхм фанови на Јуве шо ке дебатираат дали имало пенал :D)

Пак плачеш бе ??? ЦЦЦ

Не се спасил !!:tv:

Кире за претседател....... на ЗМГС !

(Здружение на малоумни граѓани Скопје)

--- надополнето ---

Пак плачеш бе ??? ЦЦЦ

m****fucker :tv:

--- надополнето ---

пс:Ја прашав да каже некој *дали ИМАШЕ* пенал ...не дали би го *СВИРНАЛЕ* :)

111638_news.jpg

:tv:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom