Информација за дел

• Креатор на темата Креатор на темата Tawe
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
2 јули 2010
Мислења
348
Поени од реакции
81
Локација
Лас Велес
Ме интересира што функција врши (или што е) еден дел на матичната на лаптопот (Acer Aspire 7720Z).

На него пишува RLO943 и изгледа вака нешто :)

tiRsV.png

Некој ???

Значи ми треба што и да било за него, дали е транзистор .... ?

Некој ???

Значи ми треба што и да било за него, дали е транзистор .... ?

Ако има три пина има шанси да е тразистор.Би било добро доколку знаеш што марка и модел е матичната.Инаку слабо информации за лап-топов на англиски.

Ако има три пина има шанси да е тразистор.Би било добро доколку знаеш што марка и модел е матичната.Инаку слабо информации за лап-топов на англиски.
Па сега моментално не ми е лаптопот за да видам модел на матичната, а еве спецификации на лаптопот:
http://www.laptopsdirect.co.uk/Acer_Aspire_7720Z_Laptop_LX.ALJ0X.028/version.asp#specs

Ме интересира што функција врши (или што е) еден дел на матичната на лаптопот (Acer Aspire 7720Z).

На него пишува RLO943 и изгледа вака нешто :)

tiRsV.png

Сликај го тоа и дај сликата тука или со сликата отиди во продавница за вакви работи, ќе ти кажат и што е и колку пари е да си го купиш или да ти го средат.

Еве за овој дел се работи. Не се гледа многу, ама .... :)

ur7sm.png

Најдобро ти е однеси го во некој сервис за лаптопи (СЕТ, Анхоч или некој друг) и нека ти залемат друго такво делче. Не чепкај сам да не расипеш, доколку не се разбираш 100%. :cool:

Вака сега, татко ми (не знам јас :))работи со електроника многу години наназад, но повеќе устручен на колите. Лаптопот не се уклучува (само светнува диодата и се гаси одма) и го отвори и ми рече дека тој дел бил изгорен или слично, но не знаел што дел е. Уште еден човек од Велес (пријатели) кој е повеќе по компјутери исто така незнае што дел е. Ги интересира да знаат што функција има или што е, за да знаат дали може со некој друг дел да го заменат. Барав по гугл, но ништо не најдов, па затоа прашав тука :)

Вака сега, татко ми (не знам јас :))работи со електроника многу години наназад, но повеќе устручен на колите. Лаптопот не се уклучува (само светнува диодата и се гаси одма) и го отвори и ми рече дека тој дел бил изгорен или слично, но не знаел што дел е. Уште еден човек од Велес (пријатели) кој е повеќе по компјутери исто така незнае што дел е. Ги интересира да знаат што функција има или што е, за да знаат дали може со некој друг дел да го заменат. Барав по гугл, но ништо не најдов, па затоа прашав тука :)
*Prvo od kade znaete deka bas toj del e izgoren??
*Vtoro za taa maticna ke baras na google service manuel za toj model na maticna ili za maticna vo istata serija, servisnoto upatstvo najverovatno ke go najdes vo PDF i ke gi sodrzi site podatoci za popravka na maticnata koj del sto e i so sto moze da se zameni. POZZ

Па кажав погоре "татко ми работи со електроника многу години наназад, но повеќе устручен на колите", ете зошто знам дека тој дел е изгорен :)
Ќе побарам PDF и ќе видам :D

Back
На врв Bottom