Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Некој ???
Значи ми треба што и да било за него, дали е транзистор .... ?
Па сега моментално не ми е лаптопот за да видам модел на матичната, а еве спецификации на лаптопот:Ако има три пина има шанси да е тразистор.Би било добро доколку знаеш што марка и модел е матичната.Инаку слабо информации за лап-топов на англиски.
Ме интересира што функција врши (или што е) еден дел на матичната на лаптопот (Acer Aspire 7720Z).
На него пишува RLO943 и изгледа вака нешто
![]()
Еве за овој дел се работи. Не се гледа многу, ама ....
![]()

Еве за овој дел се работи. Не се гледа многу, ама ....
![]()

)работи со електроника многу години наназад, но повеќе устручен на колите. Лаптопот не се уклучува (само светнува диодата и се гаси одма) и го отвори и ми рече дека тој дел бил изгорен или слично, но не знаел што дел е. Уште еден човек од Велес (пријатели) кој е повеќе по компјутери исто така незнае што дел е. Ги интересира да знаат што функција има или што е, за да знаат дали може со некој друг дел да го заменат. Барав по гугл, но ништо не најдов, па затоа прашав тука 
*Prvo od kade znaete deka bas toj del e izgoren??Вака сега, татко ми (не знам јас)работи со електроника многу години наназад, но повеќе устручен на колите. Лаптопот не се уклучува (само светнува диодата и се гаси одма) и го отвори и ми рече дека тој дел бил изгорен или слично, но не знаел што дел е. Уште еден човек од Велес (пријатели) кој е повеќе по компјутери исто така незнае што дел е. Ги интересира да знаат што функција има или што е, за да знаат дали може со некој друг дел да го заменат. Барав по гугл, но ништо не најдов, па затоа прашав тука
![]()