Incubus

• Креатор на темата Креатор на темата BoYd
  • Време на започнување Време на започнување
BoYd напиша:
Името на бендот го избрале random.Си вртеле дечките по речник,а го избрале Incubus затоа што зборот во својата дефиниција го содржел зборот 'sex'.

:pos: читав за воа, Brandon сакал "Spiral Staircase", али го прифатиле предлогот на Einziger "Incubuc" -

In Western medieval legend, an incubus (plural incubi; from Latin incubare, "to lie upon") is a demon in male form supposed to lie upon sleepers, especially on women in order to have sexual intercourse with them. The Incubus drains energy from the woman it performs sexual intercourse upon in order to sustain itself, and in most cases either kills the victim or leaves the victim alive but in very weak or fragile condition. A female version was called a succubus.

Првиот пат кога го купив Morning View ми стоеше на рипит цел ден.
Го изреметив до крај...

Иначе новиот албум Light Grenades, не ми се свиѓа ни пола од тоа шо ми се свиѓале Make Yourself, A Crow left Of The Murder и Morning view.

Chee Chi напиша:
Првиот пат кога го купив Morning View ми стоеше на рипит цел ден.
Го изреметив до крај...

Иначе новиот албум Light Grenades, не ми се свиѓа ни пола од тоа шо ми се свиѓале Make Yourself, A Crow left Of The Murder и Morning view.
Па не дека се нешто лоши,али фали оној фанк звук.Фалат песни од типот на New skin

Ај агрии!
(за делот со New Skin).

Ама сеуште не ми е ништо посебно новиот албум.

a jas za INCUBUS en bev slusnala do pred 2 meseci
ama stvarno se zakon!!!
I pesnata I wish you were hire e stvarno suepr
duri mi ide da placam:)

Слушнав ја откажале турнејата за таму на есен дури, гитаристот - Mike Eingezer го оперирале или така нешто.....

Леле и само ја неам ниеден албум од нив:(
Ми се вртеа само 2 песнички од нив во пц..I wish you were here..И
I miss you...и ми се свигааат...неам појма зашто не сум извадила ништо
и никогаш не сум обрнала посебно внимание на нив..
Утре одма даунлоад на сите албуми :)

gi sakam incubus , eden od moite omileni bendovi..a i opsednata sum so pesnata Anna Molly , a i stvarno mnogu dobar e spotot.:vozbud:

Najdobriot bend shto go imam nekogash slushano. Preoriginalni se <333

Nebula mi e edna od omilenite pesni.

Poslednite nekolku albumi i ne mi se svigjaat.

Predobar zvuk imaat na pochetok, kako shto se komercijaliziraat se poloshi i poloshi se t.e. se preorientiraat kon mainstream muzika -.-

Ne se loshi i taka.

p.s. Wish you were here e najglupavata nivna pesna.

p.p.s. Totally agree bout New Skin sound :D

Could you move in slow motion?
Everything goes by so fast
Just slow down a little
Save the best part for last

You speak in riddles
Your intentions turn me on
I'm yours forever
Will you love me when I'm gone?

Текстов има таква дубина, не можам да опишам како си го доживувам.

Добри музичари кој се премногу мејнстрим за мој вкус, Morning View ми е албум кој можам да го свртам повеќе од неколку пати на плеер, од новиов ми се допадна последната Toorrow's Food. Ај да не бидам сељак и да не хејтам на тема наменета за одреден бенд кој ми е симпатичен ќе постирам едно од подобрите работи на Incubus според мене.

Najdobriot bend shto go imam nekogash slushano. Preoriginalni se <333

Nebula mi e edna od omilenite pesni.

Poslednite nekolku albumi i ne mi se svigjaat.

Predobar zvuk imaat na pochetok, kako shto se komercijaliziraat se poloshi i poloshi se t.e. se preorientiraat kon mainstream muzika -.-

Ne se loshi i taka.

p.s. Wish you were here e najglupavata nivna pesna.

p.p.s. Totally agree bout New Skin sound :D
Тина брааааД, ај среди си мислите.

Најдобар бенд кој е комерцијален и ден со ден полош? Не ми штима нешто тука. Just saying.:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom