Не-го-знам
svetac ivan iscelitel
- Член од
- 3 мај 2015
- Мислења
- 617
- Поени од реакции
- 463
На 22. ноември, 1987 година, некој успешно го украл сигналот на двете телевизии WGN-TV и WTTW во Чикаго во траење од 2-3 пати од 90 секунди. Првиот упад се случил за време на емитувањето на вечерните вести на WGN. Додека прикажувале најдобри моменти од рагби натпревар со Чикашките Мечки, сигналот се изгубил за петнаесет секунди, а кога се вратил, во кадарот бил човек кој носел маска на Макс Хедрум со очила за сонце, застанат пред подвижна метална позадина. Немало звук, а упадот бил запрен кога инженерите на WGN ја исклучител фреквенцијата од нивниот линк со центарот Џон Хенкок.
Второто хакирање се случило подоцна вечерта за време на емитувањето на „Доктор Ху“ на WTTW. Овој пат упадот траел околу 90 секунди, имало звук и се слушало како хакерот се жали дека „Чак Свирски е жив либерал“, и удирал со тепалка за муви.
Според мене овај е нај големата нерешена мистерија. Пред некое време разгледував околу техничкиот дел на овај инцидент. И да возможно е тогаш беше премногу лесно само требало да се знај фреквенцијата на линкот то Hancock кај шо беше главниот предавател за телевизиите. Овде ова работи на принцип како на ФМ радиата тој што е посилен сигнал ќе биди прв , но не е така кај сите модулации. Пред некое време само со обична радио станица неколку згради кај мене на аналогните телевизи 20 секунди имаше аудио шо јас ќе го пуштев. А сега пробвам да напрам модулатор за дигиталните
.
Пред некое време еден чоек имаше напраено AMA на реддит.
Ајде нека се разработи дискусија.
Второто хакирање се случило подоцна вечерта за време на емитувањето на „Доктор Ху“ на WTTW. Овој пат упадот траел околу 90 секунди, имало звук и се слушало како хакерот се жали дека „Чак Свирски е жив либерал“, и удирал со тепалка за муви.
Според мене овај е нај големата нерешена мистерија. Пред некое време разгледував околу техничкиот дел на овај инцидент. И да возможно е тогаш беше премногу лесно само требало да се знај фреквенцијата на линкот то Hancock кај шо беше главниот предавател за телевизиите. Овде ова работи на принцип како на ФМ радиата тој што е посилен сигнал ќе биди прв , но не е така кај сите модулации. Пред некое време само со обична радио станица неколку згради кај мене на аналогните телевизи 20 секунди имаше аудио шо јас ќе го пуштев. А сега пробвам да напрам модулатор за дигиталните
.Пред некое време еден чоек имаше напраено AMA на реддит.
Ајде нека се разработи дискусија.