Incantesimo

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
серијава е неверојатно тупење, изгледав една епизода и тоа беше нешто ужасно .после тоа искуство шаховски коментар што идеше на мтв ми беше ко lord of the rings
Ama nemozes ti sega na kraj da vidis edna epizoda i da ti se dopadne i da razberes sto e prikaznata,ova ne e spanska serija se istoto vo krug i uste pred da dojde na tv znaes kako ke zavrsi,ne e takva!

Член од
18 март 2007
Мислења
570
Поени од реакции
78
Првите две-три сезони ОК, потоа стана досадна. А сега кога стана дневна сапуница, не сакам ни да коментирам. :pov:

Член од
13 април 2008
Мислења
3.998
Поени од реакции
1.086
i jas gleav samo 1 sezona
inaku baba mi ja gleda, i ja obozava, sekoj den ja gledaat , ne ja propustaat, interesna im e, iako e sapunica, taka da gi podrzuvam tie sto ja sakaat serijata!!!!
zasobaba mii dedo mi ne rekle dosega deka e losa, sto se slucilo so mn drrugi serii

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
adolfo, дај бе смири се, не туку скокај на секој што ќе пише дека не му се допаѓа серијава. Аман.
Остави да си пишат луѓето што мислат, не се однесувај како ти да си режисерот па те погодува негативна критика.

И да, не ми реплицирај, нема потреба. Ова е опомена.

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Eve za onie koi gi gledale samo prvite sezoni:

^Exotic^

Wanderstruck
Член од
25 ноември 2007
Мислења
5.969
Поени од реакции
1.060
Значи серијава толку ме нервира и иритира.Толку е досадно што ни 1 минута немам изгледано.Само што ќе ја слушнам онаа музиката од серијата и ми се слошува.Полошо нешто немам видено.

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Vaka zavrsi 8sezona koga go ubija glavniot maski lik-Antonio Corradi

Preubavata i moj omilen zenski lik dosega od site sezoni na Magepsani:Elena Curti

I eve na kraj nesto od slednata najnova 10sezona:

Inaku ovaa nedela se pojavuva slednit glaven zenski lik sto ke bide vo 10sezona:novata doktorka vo "Life"-Rosela.
Ubava e i se megutoa go nema sarmot,elegancijata i milata zvezda na Elena Curti.Koja za zal ke umre a Davide ke ostane invalid...
A Alberto Curti po negovata golema ljubov so Anna Arcangelo ke se vljubi vo novata doktorka Rosela...
Vrakanjeto na sinot na Tilly i uste mnogu vozbuduvanja vo novata 10sezona na Incantesimo...

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Najubavata serija "Incantesimo"se priblizuva kon krajot na 9 sezona!
Da ja pogledneme konecnata razvrska na prikaznata za edno prekrasno italijansko semejstvo-semejstvoto Curti.
Alberto,Davide,Elena,Umberto,Franchesco,Marco...site imaa iskusenija vo svojot zivot,nekoi seriozni nekoi nadminlivi a nekoi samo vo glavite na ovie prekrasni luge...
Elena Curti posle tolkava borba so samata sebesi,so semejstvoto so okolinata za da ja ostvari ljubovta kon Davide,da gi nadmine predrasudite sepak resava da mu se vrati na svojot soprug so koj ima dve deca-Alberto Curti.No toj nesaka da ja primi nazad bidejki znae kolku strada brat mu Davide za nea a i ljubovta vo srceto na Alberto ja razbudi samo edna zena a toa e kerkata na mafijasot Salvatore-Anna Arcangelo.
Davide Curti razocaran od zagubata na svoeto dete koe go ocekuvase so Daniela Ferri nemoze da prisustvuva na operacijata od koja zavisi zivotot na Daniela.No "Life"prima nova doktorka vo svojot red na profesionalci doktorkata Rosela Natoli...
Elena razocarana od postapkite na Davide odlucuva da se povlece vo samata sebe i da razmisli za svojot zivot,dali ke ostane so Davide,Alberto ili mozebi sama!Ostanuva da vidime...

Nisto ne e vecno se zavrsuva,duri i ljubovta...
No lugeto Magepsani od nea nikogas!!!!

pa jas ne znam zasto nekoj kako JOVICA ili kako i da se vika, se zamara so serii koga samo navreduva necii vkusovi, aj najdi si popametna rabota mesto da navreduvas i da ktitkuvas , OK? za toa go podrzuvam i ADOLFO I BOYINLOVE, najbolje se!!!!!!!
a za serijata, mozam da kazam deka ne ja gleam, zasto e predolga stvarno, ne sum ja gledala nikogas, samo 1 sezona pred mn godfni, mn pomoderni se italijankskive od spanskite, no stvarno ne mozam da komentiram zasto ne ja gledam
Serijava voopsto ne e dolga ovaa 9 sezona ima 160ep.,a 10 sezona ima ili 120 ili 140,kako i da e toa ne e dolgo.
Monogu pokratka e od Zabraneta ljubov pa ti ja gledas!:toe:

Член од
16 јули 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Адолфо скроз те подржувам како размислуваш. Моето семејство се најголеми фанови на серијава мислам беа. Но мислам дека претераа со сезониве премногу се стварно. Оваа сезона не сум ја гледал ама незнам не ми се допаѓа но целиот раскош, убавина на куќите, музиката на филмот, концептот на серијата целосно, и старата шпица ме воодушевуваат но сега веќе не. Старите ликови ми недостигаат како: Џована и Диего нели беа главни улоги кај се, Масимо велиш ќе се врати но нели умре и имаше врска со Валерија мислам се викаше и таа умре жал ми е, Дениз и таа, Антонио и тој умре. Незнам сепак серијава ми се допаѓала и кажувам на сите дека била убава но многу сезони што имаше навистина тоа е претерано.

Но сепак неможам да се нарекувам вистински фан бидејќи само вистинскиот фан ќе остане со серијата до самиот крај.

Поздрав до Адолфо и се надевам дека ме подржуваш и сваќаш дека секогаш ќе те подржувам за работи во кои си во право позз.

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Адолфо скроз те подржувам како размислуваш. Моето семејство се најголеми фанови на серијава мислам беа. Но мислам дека претераа со сезониве премногу се стварно. Оваа сезона не сум ја гледал ама незнам не ми се допаѓа но целиот раскош, убавина на куќите, музиката на филмот, концептот на серијата целосно, и старата шпица ме воодушевуваат но сега веќе не. Старите ликови ми недостигаат како: Џована и Диего нели беа главни улоги кај се, Масимо велиш ќе се врати но нели умре и имаше врска со Валерија мислам се викаше и таа умре жал ми е, Дениз и таа, Антонио и тој умре. Незнам сепак серијава ми се допаѓала и кажувам на сите дека била убава но многу сезони што имаше навистина тоа е претерано.

Но сепак неможам да се нарекувам вистински фан бидејќи само вистинскиот фан ќе остане со серијата до самиот крај.

Поздрав до Адолфо и се надевам дека ме подржуваш и сваќаш дека секогаш ќе те подржувам за работи во кои си во право позз.
Ti blagodaram mnogu za ubavite zborovi...
Inaku Giovana i Diego bea na pocetokot na ovaa 9 sezona,i mislam deka ke se pojavat pak vo 10!
Sinot na Tilly-Massimo 100%ke se pojavi go vidov na Rai uno.
Znam deka malku spicata ja unistiva no pesnata i se drugo e isto,neli e preubava pesnata?Koga ja slusam navistina me magepsuva...
Nemozam da docekam,ima uste mnogu meseci za da ja dadat 10sezona.
Znam deka se mnoigu 10 sezoni no i nekoi amerikanski imaat tolku pa se gledani.
Mnogu ja sakam Elena Curti(Giorgia Bongianni) i zal mi e sto pokraj tie ti sto gi navede deka umrele ke se vbroi i ovaa prekrasna zena...

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
И јас редовно си ја гледам “Маѓепсани“, уште од времето кога главен лик беше Барбара, ќерката на Џована со Ивано Нарди (покојниот маж на Тили). Не се сите сезони интересни, некои приказни се поинтересни од другите. Сезоната со Лука и Џулија (така мислам дека беа) најдосадна беше... Како и да е, ако си ја загледал од почеток, интересна е...

Член од
16 јули 2008
Мислења
33
Поени од реакции
0
Ti blagodaram mnogu za ubavite zborovi...
Inaku Giovana i Diego bea na pocetokot na ovaa 9 sezona,i mislam deka ke se pojavat pak vo 10!
Sinot na Tilly-Massimo 100%ke se pojavi go vidov na Rai uno.
Znam deka malku spicata ja unistiva no pesnata i se drugo e isto,neli e preubava pesnata?Koga ja slusam navistina me magepsuva...
Nemozam da docekam,ima uste mnogu meseci za da ja dadat 10sezona.
Znam deka se mnoigu 10 sezoni no i nekoi amerikanski imaat tolku pa se gledani.
Mnogu ja sakam Elena Curti(Giorgia Bongianni) i zal mi e sto pokraj tie ti sto gi navede deka umrele ke se vbroi i ovaa prekrasna zena...
Ne ja znam bas Elena no da sepak e zalno. A muzikata e nesto naj naj stvarno. A kazi mi za Masimo neli umre kako ke se vrati sestra mi gleda na RAI UNO i ona go videla ama neznae kako se vraka. Pozz!!!

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Ne ja znam bas Elena no da sepak e zalno. A muzikata e nesto naj naj stvarno. A kazi mi za Masimo neli umre kako ke se vrati sestra mi gleda na RAI UNO i ona go videla ama neznae kako se vraka. Pozz!!!
Ne znam tocno no mislam deka toj bil kidnapiran od teroristi...Go drzele vo zaloznistvo.
Inaku vo poslednive sezoni se taka pravat so glavnive likovi-vo 7sezona glavni bea Antonio i Giulia pa vo 8 Giulia pomalku bese prisutna se pojavi nova -Sara Segre koja isto bese vljubena vo Antonio pa vo 9 pomalku se pojavuvase Sara glavna bese Elena Curti:back:koja na pocetokot na idnata 10 sezona ke umre(ke ja ubijat)a glavnata uloga ke ja prevzeme novata doktorka koja i se pojavi ovie posledni epizodi na 9 sezona-Rosela Natoli.
I navistina e taka ako ja gledas 1ep.potoa te vlece,interesna e.

Член од
12 април 2008
Мислења
240
Поени од реакции
7
Mili moi tolku sum sreken,na eden forum procitav deka imalo otvoreni moznosti da se snima Incantesimo11,bidejki ne bilo se razreseno!!!
Eve go Davide vo 11sezona!!Mnogu e promenet...

Член од
1 јули 2008
Мислења
741
Поени од реакции
76
Порано на времето редовно ги гледав и ми беа интересни ама сеа се откажав више од нив и појма неам што се дешава....

Kajgana Shop

На врв Bottom