Импресии од посетата на Ајфеловата Кула

• Креатор на темата Креатор на темата Acid
  • Време на започнување Време на започнување
Бев лани во 2009...најубав погледот е од 2 кат,од прв исто така али нема адренали како да ти кажам си велиш ај да видам од втор како е, од втор ке речиш ај најгоре кизнај како е и така....иначе преуба е,то нема сомнение ремек дело на човештвото.

Да, погледот од вториот спрат е секако подобар затоа што не е толку многу високо а сепак доволно за да се има убав поглед на градот.
Јас бев сега пред два месеци па еве да споделам некоја фотографија со вас.:smir:
DSC01017rotated.jpgDSC00958rotated.jpgDSC00855.jpgDSC00697.jpgDSC00835.jpgDSC00752.jpg
pencil.png
pencil.png

Не му давајте идеи на градоначалников ќе ну текне насред плоштад да гради ајфелова кула.

Не му давајте идеи на градоначалников ќе ну текне насред плоштад да гради ајфелова кула.

:pos: Нема проблем,он ја видел кулата и рекол нема градење у Скопје,пошто ние имаме Ајфелов Крст :pos:

прекрасно беше во париз,ама не се качив на кулата,зошто требаше 3-4саати да чекам на ред :nenene:

Ми се одмили да одам и во Париз и во Милано и во сите слични на нив градој.
Секоја будала има одено во Париз. Ако одам и јас ќе се почувствувам и јас како еден од нив. И шо е најјако, сите на исти места се сликат. Уствари не на исти, на идентични. На клупа да седнат да се сликат, истата ја бират.
Така да , ако би одел Франција на пример, побрзо би одел во некое гратче шо никој не го знај отколку во Париз на Ајфеловата кула

Па , бев во Париз , ама не се качив на Ајфелова. Pешив дека ке го оставам тоа за друг пат и дека ке се качам со некој што ми значи.
Некако не ми се трошеше време на чекање во редица , па решив да разгледам некои други квартови во Париз каде што нема само туристи туку Французи , а и да си пијам кафе на Champs Elysees. Париз е преубав, посебно навечер. Ке беше совршен ако беа Французите малку подобри :)

Секоја будала има одено во Париз. Ако одам и јас ќе се почувствувам и јас како еден од нив. И шо е најјако, сите на исти места се сликат. Уствари не на исти, на идентични. На клупа да седнат да се сликат, истата ја бират.
Така да , ако би одел Франција на пример, побрзо би одел во некое гратче шо никој не го знај отколку во Париз на Ајфеловата кула

Во право си Франција не е само Париз..има и мн други убави градови и места..пример долината на Лоара,со сите замоци од среден век..милина...после северо-источна Франција и градовите Рубе,Лил,Ремс,Кале..посебно Ремс,има големо историско значење....исто и јужна Франција.. Ница,Кан, Сен Тропе, Антиб,Лодрес итн..

--- надополнето ---

Па , бев во Париз , ама не се качив на Ајфелова. Pешив дека ке го оставам тоа за друг пат и дека ке се качам со некој што ми значи.
Некако не ми се трошеше време на чекање во редица , па решив да разгледам некои други квартови во Париз каде што нема само туристи туку Французи , а и да си пијам кафе на Champs Elysees. Париз е преубав, посебно навечер. Ке беше совршен ако беа Французите малку подобри :)

У која смисла подобри..карактерно или надворешно :)

Во право си Франција не е само Париз..има и мн други убави градови и места..пример долината на Лоара,со сите замоци од среден век..милина...после северо-источна Франција и градовите Рубе,Лил,Ремс,Кале..посебно Ремс,има големо историско значење....исто и јужна Франција.. Ница,Кан, Сен Тропе, Антиб,Лодрес итн..

--- надополнето ---

У која смисла подобри..карактерно или надворешно :)

Во двете, не ми се допаѓаат французите ни физички а уште помалце карактерно.
Иако има некои ретки исклучоци, но сепак поголемиот дел ... :)

1.Ke go prenesam mislenjeto na eden nas poznat rakometar poznat po intelegentni izjavi ,koj igrase vo Pariz eden izvesen period od karierata-go prasvet poznanici - kako Pariz,brat!!!
Odgovor> Brat,ubo se ama ...nema zivot,poslabo...
2.lepota poroka:
ColorfulMuslimsParis.jpg

--- надополнето ---

eurabia-eiffel-tower.jpg

ХА ХА абе чим се спомне ислам у Европа,одма на Париз и Франција се мисли... У земја каде 4% од населението се муслимани... ХМ..ќе треба ние повише за кај нас да си мислиме,пошто муслиманите ударија кај нас на бројка од 30 % :salut:

За жал така е...
zato prajte deca ne sedite pred kompjuter!!!

Стварно голем поздрав до тие шо биле во близина на ајфелова а не се качиле хахах стварно мн заштедиле моја препорака за уште една добра гледка на Парис доколку одите а не смеете да ја пропуштите Tour Montparnasse.

А што ти одиш во места за да се фалиш после дека другите не биле таму и да се фалиш со слики од тие места?
Не ми се јасни тие глупости. Неизживеани работи.
Нормално е ако се оди во Париз да одиш на Ајфелова кула, да се шеташ на Шанзелизе, да одиш на Монмартр, во Версај, во Лувр. Ќе се сликаш за спомен, ама чуството што го доживуваш е неверојатно.
Цел свет сака да оди во Париз, ама европјаните дека им е близу па ги сметаат очигледно за будали сите кои биле да го посетат.
Свашта ќе прочитам!
Не дека нема убави мали градчиња, ама Париз ... си е Париз.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom