Имате ли пријатели Албанци?

• Креатор на темата Креатор на темата Berov
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
имав... се додека не почнаа да мешаат религија, националност и 2001 :/ ј*б

имав... се додека не почнаа да мешаат религија, националност и 2001 :/ ј*б

Не почнале, секогаш биле такви, само дошло времето да ти го кажат тоа што не си можел сам да го уочиш.

имам, и бугари пријатели имам, и грци и срби и хрвати и црногорци и босанци и не знам сам од каде не, дури имам и од египет еден муслиман е си честитаме празници редовно.ако е човек, не ми е гајле што е и по вера и по националност.

Имам познаници само, немам пријатели,на факс си јадеме гомна нон стоп во рамките на цивилизираноста :)

Не почнале, секогаш биле такви, само дошло времето да ти го кажат тоа што не си можел сам да го уочиш.

може и така да се каже... ма да од деца бевме заедно, делевме леб што се вика али после 2001-2002 се променија за 24 часа... и не само они, секој пријател или другар што ке почне да ми држи лекции по религија, националност и ред други работи иде на игнор без разлика дали е албанец, бугарин, србин, босанец, хрват, французин... или марсовец

Пријатели блиски не, пошто во Велес нема Албанци. Имам запознаено во Скопје дур одев на факултет, најнормално си живееш како со други познаници.

Да, најдобар другар ми е Албанец. Во ниеден момент од нашето другарство јас не сум се запрашал дали да се дружам или не со него поради неговата националност. Освен тоа, и со неговите родители, брат му, баба му, дедо му, со сите ептен добро си стојам. Таа 2001 што ја спомнувате, ништо не смени во нашето другарство. И заедно коментираме и јадеме гомна за мулти-етнички протести/конфликти и слични срања.

Или си човек, или не си човек. Тоа самиот си го бираш, додека националноста не.

Беров ве дрибла како мало дете,не ве прашува оти го интересира онака од досада,туку ве прашува за да дознае колку македонското општество е поделено на човечки план...
за која цел и по чија наредба само он си знае...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom