Има ли во ВМРО вмровци?

• Креатор на темата Креатор на темата itar pero
  • Време на започнување Време на започнување
Како го земаш тоа за критериум кога самиот александар е посветол дури и од русите???

Како го земаш тоа за критериум кога самиот александар е посветол дури и од русите???

Alexander.the.Great.jpg

Поентата е дека секогаш треба да ја гледаш историјата и случувањата од повеќе агли. Само така ќе увидиш која е вистината.

Колку само е извртена историјата на ВМОРО - МРО - ВМРО за време на комунистичка Југославија, не си свесен.

Затоа, пред да рипаш, земи ги сите аспекти, факти, аргументи - па после суди на подготвено, а не на потпрочитани под-наслови каде категорично се нагласува дека се претпоставки, верзии, и наводни случувања кои не се докажани.

П.С. Ако сакаш да дискутираш за Александров, имаш посебна тема во Историја за него.

П.С. Ако сакаш да дискутираш за Александров, имаш посебна тема во Историја за него.

Da ima takva tema vo istorija, ama ja sakam da diskutirame za raboti povrzani so politickata partija DPMNE, dali ima DPMNE pravo da go koristi deloto na MRO kako propaganden trik, i dali MRO (Delcevoto) e isto so VMRO (Aleksandrovo i Mihajlovo).

Temata e prefrlena na Дали партијата ДПМНЕ има право да го носи името на МРО?

Da ima takva tema vo istorija, ama ja sakam da diskutirame za raboti povrzani so politickata partija DPMNE, dali ima DPMNE pravo da go koristi deloto na MRO kako propaganden trik, i dali MRO (Delcevoto) e isto so VMRO (Aleksandrovo i Mihajlovo).

Се додека Балканците се болни зависници од историјата ќе останат да живеат само во историјата(моја констатација).

Се додека Балканците се болни зависници од историјата ќе останат да живеат само во историјата(моја констатација).

Bravo za ova razmisluvanje, celosno se soglasuvam so tebe. No tuka ne stanuva zbor za istorija, tuku za politika - t.e. za manipulacija na edna politicka partija so deloto i imeto na edna istoriska organizacija.

Што мислите дали треба тоа да се смени и тие имиња да го добијат своето вистинско значење, или да дозволиме сеуште да си играат како сакаат си нив.

Што мислите дали треба тоа да се смени и тие имиња да го добијат своето вистинско значење, или да дозволиме сеуште да си играат како сакаат си нив.

Treba so zakon da se zabrani upotreba na iminja na istoriski organizacii od strana na politicki partii.

pa ako dobro znaes vmro kako taka nemozese dase registrira kako politicka partija .morase da se doade DPMN za da se registrira vo sudskiot register.neznam od kade go izvadi VMRO e teroristicka organizacija.?

:pos2: ede evropa nezivee od istorija? haha nebidi smesen cepni nesto za istorijata vo evropa pa ke vidis kako ce bides docekan:) evropa i svetot se potpira vrz istoriskite pridobivki .zasto nam dani bide zabraneto /?covek sto neja poznava spopstvenata istorija ednostavno i nelici na covek.sekogas i sekoj ke manipulira so navino nepismeni lugje.

:pos2: ede evropa nezivee od istorija? haha nebidi smesen cepni nesto za istorijata vo evropa pa ke vidis kako ce bides docekan:) evropa i svetot se potpira vrz istoriskite pridobivki .zasto nam dani bide zabraneto /?covek sto neja poznava spopstvenata istorija ednostavno i nelici na covek.sekogas i sekoj ke manipulira so navino nepismeni lugje.

Болна зависност од историја е сосем различно од нормална употреба на историја.Сум чепнал во Европа за историја посебно во делот каде се зборува за историските придобивки од воената окупација на Франција од страна на Германија,не ми ги извадија очите и не ми изгледаа дека не личат на луѓе,туку напротив.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom