- Член од
- 5 мај 2005
- Мислења
- 4.454
- Поени од реакции
- 178
Sto da me boli be??? Sto???
Ajde da odime Vatikan druze.. cim tebe malce ti se gledaat site skenovi, DNA istrazuvanja i sl.
Mene voopsto ne mi smetaat albancite, ama imaj doblest da se soglasis koga faktite ti se predoceni.
Nemoze ni edna vestacka granica povlecena pred nepolni 100 godini da mi ja kroi cela istorija i poteklo.
Covekot moze se da napise... ama naukata e tuka da potvrdi sto e vistina, mora da se razgranici sto e sto.
A vremeto kje pokaze se... trpenie.
PS. Da ne krie Vatikan i nekoi DNK analizi???![]()
Кои факти бе??? Тоа дека епирскиот јазик е ист со денешниот јазик??
Фактите дека словенските букви што толку ги величите на шлемот на Скендербег не значат ништо освен условување на великанот како крал на Албанија? Фактите дека никој од вас нема појма што се случило во Лежа, а го присвојувате Скендербег?
Фактите дека ако некој има христијанско име по автоматизам е македонец? Фактите дека илирски колеџи постоеле, и во него учеле албанци/арбреши/епирци??
Фактите дека илирскиот крал, се викал Bardhyl? Македонец бил типот? За чудо некое, македонците не само што немаат такво име, туку не ни можат да го изговорат ебаго..
ДНА факти? Какви ДНА факти ми зборуваш? Тоа што Анавено ги постира? Ете го и Пиро се расфрлал со некои ДНА анализи, сосема спротивни од тие на Анавено.
Кои факти??
Те еднаш албанците биле населени во 1750та година..
Па ете записи пред тоа. Пу Пу, не важи. Биле населени на време на турците. Ете го Мисирков ти тврди дека има записи од 10ти век. Ок, знаши пу пу, ни тоа не важи. Има записи дека Птоломеј во 2ри век уште, ги спомнува албанците на балканов и тоа илирското племе Албанои...
Пу пу, ни тоа не важи...
Арбрешите во Италија?? Пу пу не важи...
Поврзаноста на епирскиот со албанскиот (или да не кажам ист јазик)...и тоа пу пу не важи...
Такви факти?? или за други ебани факти ми зборуваш?
За какви факти мислиш?
Не ме сфаќај погрешно, ни ја не мрзам македонци. Ниту па некогаш можеш да ме видиш по теми за македонска историја да пљукам и да вреѓам бугари вакви такви...ама кога зборуваме за ФАКТИ...ајде да зборуваме за факти...
Кои се тие црни факти...факти дека албанците дошле од кавказот...факти?? Кои се тие? Која година дошле тие??
Да видам (а да не поверувам) некој старо-словен да изговори "dh" и "y" буквата, па после ќе поверувам дека Bardhyl бил словен.
Исто како што Бетончо иронично се насмеа коа му спомнав дека Колишевски го криеле во албанска куќа кога го раниле...така и ти иронично се поставуваш со твоите постови кога се зборува за албанската историја...
Него нејсе, ајде...ја сум за.. Идеме Ватикан по записи? После тоа идеме и во Стамбол по записи?
За Ватикан ќе се испомачиме дур јас и ти како "смртници" дојдеме до тие записи ама ќе ја наредиме, а за Стамбол не се секирај, протераните ми роднини веќе се добро ситуирани таму, ќе средат врски.
Па после ќе видиш кои биле илирите и на кој јазик зборувале, и ќе видиш зашто центарот на целото православие е во Стамбол, а не во македонска земја..