Илири = Словени

• Креатор на темата Креатор на темата bitushanec
  • Време на започнување Време на започнување
Античко-македонскиот ген е идентификуван посредно преку реконструкција и е од хаплогрупата И.Нема до сега палеогенетски испитувања за да е директно потврден.Вени Марковски го објави со сопственото испитување на неговата веб страна-па нели крвта вода не станува.
Албанците во Македонија и Косово имаат Е3Б и не се од Кавказ,туку се Траки и ова е докажано со палеогенетски испитувања преку Мт-днк на Тракиски гробови во Јужна Романија но и преку лингвистиката.Зошто се декларираат за Илири е пред се политичко прашање за доминацијата врз Косово Албанија и други балкански простори.
Вистинските Илири бар по гените се Босанците,Хрватите и дел од Србите.Во генетиката е познат како Динарски модал хаплотип.Инаку за оние кој ги интересира во последниов месец се откри мутација на И која води потекло од Балканот,мигрирала кон
Молдавија и Украина и се вратила на Балканот во 6 век.Нешто што поголем дел од наши преродбеници како Пулевски го имаат опишувано и протолкувано.

A i ovoj tip e Makedonec... I sigurno negovoto znaenje e pogolemo i od moeto, i od vasheto...

Инаку за пичките бидејќи гледам дека тоа е пали(што според Сигмунд докажува дека никогаш не си ни пробал туку само:drk:)во Диво Насеље во Ку-во ги шинавме од ебење булките и тоа тие факт па сега ако имаш малку акл како што рекол Пулевски ке те биде,а ако не тогаш ке си останеш пред ПС и ке :drk:

Vo nedostatok na argumenti... I ova e dobro... I ova pali... Kade? Kaj Kogo?

во Диво Насеље во Ку-во ги шинавме од ебење булките и тоа тие факт

A ova e toa... so shto ti se gordeesh... Si ebel neshto vo zivotot... A se zbori za istorija... Za koja ocigledno ti nemash veze... Nickot shto go nosish nema nikakva dopirna tocka so toj tip... A shto e pogolem porazitelen fakt... Osven shto se ebat so grci, se ebat i so Albanci... A nivnite braka, veat znaminja po mitinzi na VMRO, vikaat za Albanci gasna komora... a Albancite im polnat picki na nivnite sestri... Toa obicno e vo Bitola, a siguren sum deka e sekade...
Znaci... Ova kolku samo za dobra satisfakcija na mojot egocentricen model na ziveenje...
A sepak, Pulevski gi poistovetuva Shqiptarite so Makedoncite, i sepak Shqiptarite se dreven narod... i sepak nivniot jazik ne e PIE, zatoa shto e poseben jazik... i sepak toa go priznavaat site lingvisti, etimolozi, istoricari, arheolzi itn... Pa ti kako sakash vrti se dupeto ti e nazad...

А што врска имаат Арванти со Илири !?!?!
Пулевски не знам каде дипломирал антропологија... да не имаш податок за тоа??

Се само се фаќате за некои бабини прикаски и магловити теории кои никој жив не може да ги докаже

Arvanititie se pleme od Epir, ili drevnite Epiroti, koj podocna mixani so drevni Makedonci, i klasicni Iliri od sever... se vikaat Arvaniti.
Eve edno objasnuvanje od eden clen koj mislam deka clenuva i tuka na ovoj forum, no aktivnosta negova ne e golema kako vo drugiot... Samo kopi pejst:

Арванити се Албанци во денешна Грција.Зборуваат на Арванитски јазик кој е всушност Албански.Нивното оригинално место е Арванитија кое е меѓу Епир и Албанија.Територијата каде ги има во Грција се долниот дел на Пелопонез и Атика,а не Македонија и тие таму се спуштиле заради подобрите услови.Тоа се оние Албанци-Христијани кој потпаднале под идејата за рекреација на Фанариотско-Христијанска држава како Трет Рим ,а влегоа во состав на Нео-хеленистичка креација.Овие Албанци не влегоа во состав на креирање на Гего-Тоскаската унија на Шкиптари и потпаднаа на притисоците на силната Неохеленизација на новата Хелада,заборавајки го јазикот,потеклото,културата и обичаите што ги имале.
Попознат Арванит од Грција е Теодорос Пангалос министер за надворешни работи на Грција.

Arvanititie se pleme od Epir, ili drevnite Epiroti, koj podocna mixani so drevni Makedonci, i klasicni Iliri od sever... se vikaat Arvaniti.
Eve edno objasnuvanje od eden clen koj mislam deka clenuva i tuka na ovoj forum, no aktivnosta negova ne e golema kako vo drugiot... Samo kopi pejst:

Ние можеме вака да си поприкажваме до утре, али ти изгледа немаш ни еден факт или податок за то што го кажуваш, то сето е твое лично мислење... како на пример мислењето на Милиќ од мачва дека Србите се од Атлантида ?

Ние можеме вака да си поприкажваме до утре, али ти изгледа немаш ни еден факт или податок за то што го кажуваш, то сето е твое лично мислење... како на пример мислењето на Милиќ од мачва дека Србите се од Атлантида ?

Jas nemam fakt... Opa, pazi go znacenjeto... TI NEMASH FAKT...

Shto fakat imash ti be? Shto fakat mestish kao antiteza na ovaa moja, ke ja narecam hipoteza?:)
Te zasegnuva politikata ja znam, no greshno e lociran neprijatelot, druze...
Osven ako ova ne e samo eden stepen od konceptot, na razvivanje na politickite "zacrtani" celi.
Nice try, no koa ti nemash shto da kazish, a ja veke kazav. Mislam deka vreme e da olabaish. Go dobie moeto znacajno vreme, vnimanie, i moram da priznam me odmori. Dankishn.

Д ти дам антитеза ти треба дете, да кажиш ТОА БИЛО ВАКА И ВАКА КАКО ШТО ЗАПИШАЛ ТОЈ И ТОЈ ВО ТАА И ТАА ГОДИНА:

1. НЕ ПОСТОЈИ НИ ЕДНО ИЛИРСКО ПЛЕМЕ СО ИМЕ АЛБАНЦИ. ПОСТОЈАТ ТАУЛАНТИ, ХЕЛИДОНТИ, СЕСАРЕТИ, ПАРТИ, АБРИ, БАТИАТАИ, ПИРАЕИ.... Најди ми некој запис кој како ИЛИРСКИ народ набројува некои АЛБАНИ во антиката.

(Ако не ти е тешко)

Имало племе Албани кое ниту е илирско ниту дарданско ниту незнам какво,тоа племе било слично со иранското и живеело на Кавказот

A i ovoj tip e Makedonec... I sigurno negovoto znaenje e pogolemo i od moeto, i od vasheto...

Vo nedostatok na argumenti... I ova e dobro... I ova pali... Kade? Kaj Kogo?

A ova e toa... so shto ti se gordeesh... Si ebel neshto vo zivotot... A se zbori za istorija... Za koja ocigledno ti nemash veze... Nickot shto go nosish nema nikakva dopirna tocka so toj tip... A shto e pogolem porazitelen fakt... Osven shto se ebat so grci, se ebat i so Albanci... A nivnite braka, veat znaminja po mitinzi na VMRO, vikaat za Albanci gasna komora... a Albancite im polnat picki na nivnite sestri... Toa obicno e vo Bitola, a siguren sum deka e sekade...
Znaci... Ova kolku samo za dobra satisfakcija na mojot egocentricen model na ziveenje...
A sepak, Pulevski gi poistovetuva Shqiptarite so Makedoncite, i sepak Shqiptarite se dreven narod... i sepak nivniot jazik ne e PIE, zatoa shto e poseben jazik... i sepak toa go priznavaat site lingvisti, etimolozi, istoricari, arheolzi itn... Pa ti kako sakash vrti se dupeto ti e nazad...

Да, на тебе еден исфрустриран детушљак сега ке ти зборам сега кого сме ебеле и тоа интернет.Се гледа дека си плиток, а дупето се ѕмба и на Булките ,исто и у нивните брчени ....., па сега ти дали сакаш да го признаеш или не нема да има некое големо влијание

Имало племе Албани кое ниту е илирско ниту дарданско ниту незнам какво,тоа племе било слично со иранското и живеело на Кавказот

I kakva vrska ima toa so Shqiptari?:)

Aj bilo Albanija, od Kavkaz... OKej... shto vrska ima so Shqiptari... Na Kavkaz znam deka Ima Albanija, ama nema Shqiptarija... :)

A toa koj e plitok, i koj e dlabok... Neka drugi, pametnjaci razreshat i odlucat... Jas mislam deka odvoiv vreme za dvajca shmukovci, koj nemaat aber od intelektualen razvitok, i navistina mojot narcizoiden "izgled" me pravi da cesto se amplificira superiornost... Uzivanje vo gletka na dvajca mali shmukovci... Razobeni vo zelbata da se dokaze nivni nacionalen identitet preku istoriski "FAKTI"...
Navistina, ne znam zoshto... Ama navistina znaesh da napraish da mi porasne ego... Gluposta tvoja kako esencijalen, daska na otskok, za oblikuvanje, i mojot omnipotenten kosmopolitizam kako ultimativen cekor na nashava diskusija... Deluvaat kako proteinski konzervans za muskulite na mojata sueta... Blagodaram "anticki kralu", no pregolemo vnimanie vi posvetiv vas malite, pa zaboraviv mnogu golemi ljugje na forumot..

Se izvinuvam za Narcizoidnosta... Takov sum...

P.S. Ti ako si ebel bricena... Jas ne samo da go secam, nego ke go izrendam na rende... Ednash e secen... Za da ima konkurencija... Inaku ne bi imalo pravda... za tebe... i mnogu kako tebe...

Aj bilo Albanija, od Kavkaz... OKej... shto vrska ima so Shqiptari... Na Kavkaz znam deka Ima Albanija, ama nema Shqiptarija... :)

Pa,Arbanasite i Shqiptarite ne se ist narod.
Ovie vtorive prvpat se pojavuvaat "na terenot" pri kraj na 17 vek.

I najsmesno,zborot Shqipe oznacuval orel na "albanski".
Po koja samo etimologija go iznajdovte "albanski"?

Znaeme deka latinite go imale zborot accipiter=hawk,falcon.

Latinite go imale i zborot excipio=to listen,to hear.

Zosto ovie termini prvpat se spomenuvaat tolku docna vo istorijata vi?

Za "naukata" ,albanskiot jazik bil "tainstven",na primer zborot Fegi (demon)....

ama ne e taka,vo OS Fegi=des Todes, vo OE Faege=near death, vo Eng.=fey

Tolku od "unikatnite-tainstveni AL zborovi"...

I kakva vrska ima toa so Shqiptari?:)

A toa koj e plitok, i koj e dlabok... Neka drugi, pametnjaci razreshat i odlucat... Jas mislam deka odvoiv vreme za dvajca shmukovci, koj nemaat aber od intelektualen razvitok, i navistina mojot narcizoiden "izgled" me pravi da cesto se amplificira superiornost... Uzivanje vo gletka na dvajca mali shmukovci... Razobeni vo zelbata da se dokaze nivni nacionalen identitet preku istoriski "FAKTI"...
Navistina, ne znam zoshto... Ama navistina znaesh da napraish da mi porasne ego... Gluposta tvoja kako esencijalen, daska na otskok, za oblikuvanje, i mojot omnipotenten kosmopolitizam kako ultimativen cekor na nashava diskusija... Deluvaat kako proteinski konzervans za muskulite na mojata sueta... Blagodaram "anticki kralu", no pregolemo vnimanie vi posvetiv vas malite, pa zaboraviv mnogu golemi ljugje na forumot..

Se izvinuvam za Narcizoidnosta... Takov sum...

P.S. Ti ako si ebel bricena... Jas ne samo da go secam, nego ke go izrendam na rende... Ednash e secen... Za da ima konkurencija... Inaku ne bi imalo pravda... za tebe... i mnogu kako tebe...

Се фати во замката:tapp:.Ти велиш дека името Албанија доаѓа од некој илирски град,значи зошто тој град не се нарекува Шкиперополис или сл.:tapp:
Изгледа дека вистина е што велат старите,со албанец умен муабет да направиш тешко

llelel luca za ilirite koga ucev nikoj ne znaese zc da kase
a vaa godina sega vo momentov ucime za slovenite:tapp:

Се фати во замката:tapp:.Ти велиш дека името Албанија доаѓа од некој илирски град,значи зошто тој град не се нарекува Шкиперополис или сл.:tapp:
Изгледа дека вистина е што велат старите,со албанец умен муабет да направиш тешко

Gledash prostotilakot i gluposta tvoja, jas ne ja generaliziram na cel narod.
Znaci ostaj toa shto lesno pagjam na provokacii, sepak ova e posleden post na koj shto jas te citiram tebe.
Tvojot prostotilak, osetot za logika, epistemiologija, e osiromashen, go nema... Pust, taka da, ti ne razbirash nishto od toa shto jas go kazuvam, shto drugi go kazuvaat, zatoa shto vo zivotot niti si procital neshto poveke od etiketa od Koka kola, niti si cul neshto od nekoj popameten covek, pa niti si probal malku da go "nabildash"... Znaci TI kako edno malo mikrobce, koe se naogja megju golemcite na tvojot narod, koj shto gi ima mnogu... Jas ne generaliziram, iako i moite dedovci mi kazuvale deka so Kaurin ne se pravi dobar muabet, jas gi demantiram sekoj den, i sekoj den i sekoj den...
Znaci em nemash veze od logika, em nemash veze od slucuvanja... Em jadish kako gladen...
Sloboden si sega.. ODEBI, malku podolgo...

Gledash prostotilakot i gluposta tvoja, jas ne ja generaliziram na cel narod.
Znaci ostaj toa shto lesno pagjam na provokacii, sepak ova e posleden post na koj shto jas te citiram tebe.
Tvojot prostotilak, osetot za logika, epistemiologija, e osiromashen, go nema... Pust, taka da, ti ne razbirash nishto od toa shto jas go kazuvam, shto drugi go kazuvaat, zatoa shto vo zivotot niti si procital neshto poveke od etiketa od Koka kola, niti si cul neshto od nekoj popameten covek, pa niti si probal malku da go "nabildash"... Znaci TI kako edno malo mikrobce, koe se naogja megju golemcite na tvojot narod, koj shto gi ima mnogu... Jas ne generaliziram, iako i moite dedovci mi kazuvale deka so Kaurin ne se pravi dobar muabet, jas gi demantiram sekoj den, i sekoj den i sekoj den...
Znaci em nemash veze od logika, em nemash veze od slucuvanja... Em jadish kako gladen...
Sloboden si sega.. ODEBI, malku podolgo...

Јасно ми е,хмм но бидејќи си шизофреник како што си се и потпишал(а нормален човек не се фали со тоа)сигурен сум дека Аљи ти е мил кој исто така е шизо:tapp:
А ова е нормално кај вас,мислам кога се нема докази секако дека со безвезни напади се браните .Па така детенце ,ти ја разбирам детската реакција

АЛБАНИЈА ЌЕ ГИ ВРАЌА МАКЕДОНСКИТЕ ТОПОНИМИ

ТЕМЕЛКО: Нашата битка почна како
Здружение, Организација за заштита на
правата на Македонците во Албанија
"Друштво Преспа", каде сè уште сум
претседател, потоа се формира Заед-
ница. Сега кога сум на функцијата гра-
доначалник имам можност да ги ре-
шавам националните проблеми, на што
му посветувам особено внимание. Гле-
дам дека меѓународните власти во Ал-
банија не беа запознати со маке дон-