A
apidrone
Гостин
Јасно е дека C/C++ мора да се научи пошо е задолжително, ама знаеш колку студенти се запишуваат на ИКИ, а појма немаат што е тоа програмирање? Јас истотака за малце ќе се зезнев, ама среќа немав доволно бодови, па не ме примија на ИКИ (и сум пресреќен поради тој факт). Појма немав што е тоа програмирање кога се запишував. Нешто од нешто научив, што значи не е невозможно, но програмирањата во I година се пи*кин дим во однос на оние од погорните години (за ИКИ зборам). Значи возможно е да се научи нешто од нешто да се програмира (колку да се положи), ама понатака е похардкор. Ова „возможно е да се научи“ сепак не важи и за математика. Ако си тапа во оваа област, заборави на електро.Што е со изјавиве? Ќе те разберат дека ако не е ИКИ или ИНФО може на КСИА да отидат и што после? Прва година за сите е иста (освен ИНФО). Кај и да отидат мора С и С++ да ги научат. Ради овие два предмети тапкаат во место еден куп студенти. Ако е скаран со програмирање нека седи дома и нека учи да поправа телевизори. Нема трето. Основни се математика и програмирање да ги разбира секој студент.
Немојте вака нецелосни постови, само потешко им правите.
Друга битна работа: Треба да имаш многу бодови (ако немаш 5,00 од средно, заборави на ИКИ - државна квота) од успех и од матура. Со вкупно бодови помалку од 94, има големи шанси да не те примат во државна квота, пошо таму се запишуваат најдобрите матуранти. А ИНФО мислам дека нема државна квота, само приватна.