Икариам - "Играта на боговите"

Дали е оваа тема на место?

• Вкупно гласачи
    24
  • Гласањето е завршено на .
Прилично сум нов со оваа игра, па ако може некој да ми каже како можам да собирам гројзе за вино од некој друг остров што го има тоа?????

Прилично сум нов со оваа игра, па ако може некој да ми каже како можам да собирам гројзе за вино од некој друг остров што го има тоа?????

Abe mora vo glavnoto gradce da izgradis "Palace" i posle ke odis na ostrovot kade sto go ima resursot so ti treba i tamu prai kolonija.Kolku pogolem lvl ti e palatata tolku poveke kolonii mozes da napravis.Samo pazi vo koloniite "Governor Residence" mora da ti bide na ednakov lvl so palatata.

kakvo znacenje ima ambrozijata
vredi li da se kupi ili ne

Имам 7 дрва а немам Пилана како да соберам дрва :(
Не ти треба пилана, отвори го островот, и во средина некаде имаш куп дрва, стисни на тоа, и ке се појави прозорец за да ставиш луѓе на работа(да собираат дрвја)...

Јас не играм, но татко ми е на Alpha, ikariam.rs

Да не има некој кој престанал да ја игра играта па account да ми го даде на мене???
Јас имам еден со 11200 поени.

de bre luge zs ne mavate ikariam
MKD i MKDa tie se nasite sojuzi

И јас имам акаунт на воа икариам ама сум во сојузот Косовски завет 1389 понатаки ке напуштам само да се развијам малце повеке :)

Јас имам акаунт од 76552 поени и сум во сојузот кој е на 15 место на ранг листата на сојузи и се вика КРСБ2

подобро да играте на српската икариам и јас таму играм кој игра таму нека каже па ке се договориме околу ресурси
пс Ако има некој акаунт со 15000 поени или повеќе а се откажува од играње икариам нека ми го даде

zosto ne ste vo mkd sojuzot ne mi e jasno
na alfa svetot ne e taa srbska
inace jas takvite makedoncinja obavezno gi posetuvam da vidam kolku resursi mi sobrale pa toa go koristam jas
pozzz i dajte koordinati da ve proceslam da vidam sto ste mi sobrale:vozbud:

zosto ne ste vo mkd sojuzot ne mi e jasno
na alfa svetot ne e taa srbska
inace jas takvite makedoncinja obavezno gi posetuvam da vidam kolku resursi mi sobrale pa toa go koristam jas
pozzz i dajte koordinati da ve proceslam da vidam sto ste mi sobrale:vozbud:
А нели бива ти да ни дадиш координати и како се вика твојот град да те прочешламе малце ние да дадиш така некои дрва повеке и камен :D :drk: :tapp:

ETA, алијанса HT-MK, зона 6x:7x. Читнете на ikariam форумот што се случува па ако ви е досадно и ако сте за крв до колена добредојдени сте :salut:

Абе некој знае како се праве овие за у музеј со се скулптурите :D почетник сум и јас :pos2::jaj:

А нели бива ти да ни дадиш координати и како се вика твојот град да те прочешламе малце ние да дадиш така некои дрва повеке и камен :D :drk: :tapp:

pa imam 6 grada i mozes da dojdes kade sakas
najdi me
eve eden na 50 68 najdi me se vika gradot klosar
i na 78 77 hristijanapolis
imam i drugi na kartata mi se
najdi me i dojdi samo ne se najavuvaj koga ke me mavas
a pisi mi ti kade si
imam i drva i kamen i vino sto ti treba ke ti dadam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom