Иднината на Фиат Валутите

• Креатор на темата Креатор на темата CHL1
  • Време на започнување Време на започнување
Другар дали ти ќе дадеш центи или не исто му се фаќа на BTC.
Него што праиме со комапнииве и институцииве што се утепаа од купување во последните месеци.
И тие ли се наивни и тие ли незнаат и сакаат да си ги изгубат парите.
Да мислиш дека дигиталните валути ќе го заменат Bitcoin е елементарно непознавање на првичната цел зашто е создаден BTC.
Можам само да ја повторам онаа старата: Ignorance is a bliss.

Еве да видиш кој се купува BTC за да не збориме на празно:
Прегледај го приврзокот 273748

breeejjjjj definitivno elitna lista na kvazi it firmi sto ja pumpaat vrednosta na govnoto so go prodavaat.

Square е квази IT фирма? Другар во кој свет ти живееш?

lol, square e kvazi IT firma sto probuva da glumi merchant banka pa preku “jakata blockchain tehnologija” i kurton kripto ustvari pere pari toest pravi internacionalni transferi. te molam samo ne mi objasnuvaj sto i kako za niv posto zboris so bankar sto rabotel bas toa i vo hong kong i vo singapur i vo london

Другар аман бе со егоизмов, јас ваму сум работел, јас тоа сум правел, ти не ми кажувај мене.

Square e фирма со моментална капитализација од 90 милијарди долари на NYSE.
Во превод се работи за 99-тата најголема компанија во светот според капитализација односно според тоа како/колку ја цени Wall Street.
Ти викаш квази ИТ компанија, јас и Wall Street викаме IT гигант.

п.с. И Paypal ли е квази ИТ компанија?

Последно уредено:
lol, square e kvazi IT firma sto probuva da glumi merchant banka pa preku “jakata blockchain tehnologija” i kurton kripto ustvari pere pari toest pravi internacionalni transferi. te molam samo ne mi objasnuvaj sto i kako za niv posto zboris so bankar sto rabotel bas toa i vo hong kong i vo singapur i vo london
Ти биди послушен банкар и секое утро стави машна и оди од 8 до 5 цел живот на работа, остави паметните луѓе да инвестираат во Биткоин.

Хинт јас работав во банка 3 год, погоди на колку год се пензионирав.
Автоматски споено мислење:

Другар аман бе со егоизмов, јас ваму сум работел, јас тоа сум правел, ти не ми кажувај мене.

Во превод се работи за 99-тата најголема компанија во светот според капитализација односно според тоа како/колку ја цени Wall Street.

Како да му објасниш на некој што е толку мн огорчен што не купил на времето Биткоин и сега неможе да се помири, не си го троши времето некои луѓе им е судено да бидат вработени цел живот. 1604930015104.png 1604930047910.png 1604930120057.png

А за squaere да не збориме 100бил маркет кап. https://www.coindesk.com/square-cash-app-bitcoin-q3-earnings

Последно уредено:
Ти биди послушен банкар и секое утро стави машна и оди од 8 до 5 цел живот на работа, остави паметните луѓе да инвестираат во Биткоин.

Хинт јас работав во банка 3 год, погоди на колку год се пензионирав.

Како да му објасниш на некој што е толку мн огорчен што не купил на времето Биткоин и сега неможе да се помири, не си го троши времето некои луѓе им е судено да бидат вработени цел живот. Прегледај го приврзокот 273762 Прегледај го приврзокот 273763 Прегледај го приврзокот 273764

А за squaere да не збориме 100бил маркет кап. https://www.coindesk.com/square-cash-app-bitcoin-q3-earnings

jas bev bankar bankar pred 10 god sega imam svoja brokerska kuka i biznisi vo thailand i indonezija.

hint.... uste 10 zivota da zivees nema da zarabotis kolku sto jas sum potrosil... penzioniranje u mkd na mladi godini e ustvari mrza i nemanje vizija i zivotna cel

wow...90 miljardi DOLARI... ne bitcoin

jas bev bankar bankar pred 10 god sega imam svoja brokerska kuka i biznisi vo thailand i indonezija.

hint.... uste 10 zivota da zivees nema da zarabotis kolku sto jas sum potrosil... penzioniranje u mkd na mladi godini e ustvari mrza i nemanje vizija i zivotna cel

Оф мори мајко работава:
Фали ме усто, да не те раскинам

п.с. Не учествувам во дебата која премина во тоа на кој му е поголем.
Отворете тема со наслов "на кој му е поголем" и ќе си ги мериме таму.

Незнам мистер биг шот што прави цело време на форум Кајгана и тресе зелени за Биткоин а појма нема. Можеби ако еден ден ќе излезе од финансиски неписмениот народ на Тајланд и Индонезија и малце прочита и поработи за fintech на западов ќе разбере за децентрализација и суверентиет во финансиите. Но нема да се деси тоа зошто Биткоин ги елиминира сите тие брокери и банки како посредници и нивниот бизнис станува небитен.

Оф мори мајко работава:
Фали ме усто, да не те раскинам

п.с. Не учествувам во дебата која премина во тоа на кој му е поголем.
Отворете тема со наслов "на кој му е поголем" и ќе си ги мериме таму.

koncentriraj se na delot koj e nasocen kon tebe, DOLARI a ne bitkoin.

drugoto se odnesuvase na indijanecot sto misli deka gospod go fatil za muda so toa sto preku sila ima 50-60k evra u bitkoin i misli deka mlati pari...

ne e merenje rabotata nego e decurlana sto ustvari nemozat da prepoznaat scam i mislat deka se sto leta se jade i drugi sto veke videle slicni sranja pa ovde predupreduvaat drugi da ne se zaebat

Незнам мистер биг шот што прави цело време на форум Кајгана и тресе зелени за Биткоин а појма нема. Можеби ако еден ден ќе излезе од финансиски неписмениот народ на Тајланд и Индонезија и малце прочита и поработи за fintech на западов ќе разбере за децентрализација и суверентиет во финансиите. Но нема да се деси тоа зошто Биткоин ги елиминира сите тие брокери и банки како посредници и нивниот бизнис станува небитен.

jas ziveam vo australia nema potreba da prosetam na zapad...

Оди во Сингапур малку, ќе видиш кај е иновацијата денес. https://www.theblockcrypto.com/post/82411/singapore-biggest-bank-dbs-crypto-exchange

wow uste edna banka sto ke zarabotuva od sektasite koj trguvaat megu sebe :pos:

Ок брокер во 5 земји што живее во аустралиа и секогаш е на кајгана прв да искоментира за Биткоин, патетично.

Колку за инфо темава кога е отворена Биткоин беше 7к сега е 15к. Некои работи пазарот ќе ги одлучи не јас не ти.

Ок брокер во 5 земји што живее во аустралиа и секогаш е на кајгана прв да искоментира за Биткоин, патетично.

Колку за инфо темава кога е отворена Биткоин беше 7к сега е 15к. Некои работи пазарот ќе ги одлучи не јас не ти.

ne... broker samo vo aus, na drugi mesta se zanimavam so sosema drugi raboti.

normalno deka ke komentiram koga gledam 5-6 profila kako glumat ludilo za nesto sto e prilicno rizicno nekoj da frli pari a e od mkd, prilicno finansiski limitarana zemja i krajno nepismen narod sto nekolku pati e prelazan so piramidi i red drugi scamovi

bil 7 sega e 15 utre ke bide 20 zadutre 10, nekoj kaza do kraj na 2021 50 ama na kraj 0.

i tat bese super... dur ne pukna

i tat bese super... dur ne pukna

Да споредуваш ТАТ со Биткоин е смешно. Ако си навистина банкар, треба барем малку да правиш разлика помеѓу пирамидална штедилница и Биткоинот. Врска немаат како концепти еден со друг.

Да споредуваш ТАТ со Биткоин е смешно. Ако си навистина банкар, треба барем малку да правиш разлика помеѓу пирамидална штедилница и Биткоинот. Врска немаат како концепти еден со друг.

rezultatot ke bide ist... ne sporeduvame produkti/firmi nego koncepti sto probale da igraat nadvor od finansiskiot sistem na drzavite. na kraj sekoj sto toa probal koga togas zavrsil na NULA

Последно уредено:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom