П
Пепси_
Гостин
avionot za germanija trgnuva u 15 za 4......tiiiiiit
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
@Плавооко, @turvior,@Nessa Alcarin,
Мислам дека погрешно ме разбравте....
Зборот ми е само со протест,да се собереме, да носи ме транспаренти.... ништо не праиме
Убаво те разбирам. Проблемот е што...Еве и овде...Досега сретнав 5-6 луѓе кои се спремни за борба за подобро утре. Проблемот е КАДЕ СЕ ДРУГИТЕ??? Јас, ти, х, y....и толку? Од 2 милиони (ако воопшто сме толку) само 5 ќе се борат? Јас се борев/борам по сите можни шалтери, без разлика дали е администрација или здравство. Што правеа присутните? Или правеа фаци од типот, или коментираа "види ја младинава колку е дрска и безобразна", или само ќе наведнат глава и МОЛЧАТ!!! Се поставува едно друго прашање. За кого пак да се бориме ние 5, 10 или ајде и 1000 луѓе? За оние пи*ди што се кријат под сукња на мама/девојка/жена и само чекаат прилика да ни фатат сеир? Е к*р мој, не се борам тогаш!
Што има врска ако протестираш?
Мислиш нив им е гајле ако протестираме.
Најмногу што може да се случи е да речат овие се од опозицијата или што ти знам од каде и толку.
Значи важи твојот втор предлог - „ заминете во странство “
А инаку текстовите ги пишуваме за да се дружиме. Мислиш дека некој друг ги чита? Не...
@Плавооко, @turvior,@Nessa Alcarin,
Мислам дека погрешно ме разбравте....
Зборот ми е само со протест,да се собереме, да носи ме транспаренти.... ништо не праиме
Кога во март 2009 ставија рампи кај Зелен Пазар, се собравме сите комшии., протест... не се слагаме... рекоа добро и ги дигнаа рампите неколку дена
По неколку дена пак ги ставија, пак протест... собирање потписи пак ги дигнаа и по неколку дена пак почнаа со рампи
Уште еднаш протест, јас бев и по партииве и кај едните и кај другите, и пак ги дигнаа и потоа фати велигден и пак почнаа со рампи
И денес се тие рампи тука
Јас сум пишувал кога на Свештениците во Црквата Свети Димитрија им ставија рампи. Свештениците протестираа десетина пати, дури и Патријархот интервенираше и ништо. Дури жалосно да гледаш Свештеници во мантии да протестираат. И ништо...
Не помага со нив таков протест
Нашиве политичари велат, јас го победив Гранко или Гомко или некој друг го*но јадец и сега четири години ќе правам што сакам.
И тој ни вели: Каков закон ...Каков устав... Јас сум и устав и закон.
Мислам дека си во право, студентските протести се многу посилни. Те молам погледни го ова:Смрт те разбирам.. Но премногу им се плашиме во последно време, и да не заборавиме дека секој си гледа за себе (читај партиските војничиња не сакаат да изгубат работа). Но што друго ни преостанува освен протест? Да се помириме со тоа како стојат работите? Промени се случуваат кога незадоволен граѓанин ќе излезе и ќе покаже дека нешто му пречи. Нас ни фали бројност. 20 луѓе треба и те како да бидат доволни понекогаш да се слушне нивниот збор, но кај нас за жал не е така. Зошто можат да ги решат тие 20. Затоа ни треба бројност. Не велам сите да излезат, тоа никогаш не се случило мислам, нема ни да се случи. Но се додека сите не сме едногласни во нашите барања, нема ни да има промени. И ќе продолжиме да живееме во никакви студентски домови, за кои пази пак ти требаат врски за да добиеш соба, и ќе не колат со партиципации и кредити, и ќе ти продаваат „муда за бубрези“ наместо образование, и на крај нема да имаш ни работа.
И не ми споредувај ти протест на студенти со протест на свештеници или комшии за рампи. Со протестот на студенти ќе биде доведен под знак прашалник цел образовен систем во Македонија.
Што има врска ако протестираш?
Мислиш нив им е гајле ако протестираме.
Најмногу што може да се случи е да речат овие се од опозицијата или што ти знам од каде и толку.
Значи важи твојот втор предлог - „ заминете во странство “
А инаку текстовите ги пишуваме за да се дружиме. Мислиш дека некој друг ги чита? Не...
Студентски протести се едни од најстрашните показатели дека водачите не си ја работат работата како што треба. Многу голем удар е тоа. Но тоа е битка што не се добива за ден или за недела, тоа е битка во која треба да се издржи до крај. Ама не сме ние сложни за да изведеме такво нешто, така да и јас џабе зборам..
кој студентски протест кога и студентите се во партија ... претседателите на студенските сојузи се потајно членови на партија (со чесни исклучоци) ... кој сакаш да ти организира протест ... све е политизирано во државава ... тие што не сакаат да се мешаат во партиите бараат чаре да бегаат надвор, зашто се помалку од тие што се партизирани и не можат да дојдат до глас ... затоа нема протест ...
Вчера имаа презентација за истражување на филозофски. Ако најдам податоци ќе постирам. Колку што забележав, на штандот кај што седеа, не им пристапуваа многу студенти за да прашаат што како. Студентиве се пасивни и ништо друго не ги интересира освен да положат испит, колку што можат полесно.Протестите на Слободен индекс. До сега не дозволиле да им се партизира ниту организацијата, ниту протестите.
Вчера имаа презентација за истражување на филозофски. Ако најдам податоци ќе постирам. Колку што забележав, на штандот кај што седеа, не им пристапуваа многу студенти за да прашаат што како. Студентиве се пасивни и ништо друго не ги интересира освен да положат испит, колку што можат полесно.