Η Καθημερινή : Грција не може да го смени името на Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Macedalien
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
6 февруари 2005
Мислења
9.722
Поени од реакции
248
Полека полека си легнуваат на брашното циганиве :

[media]http://www.youtube.com/watch?v=8V5dm2KrlU4[/media]

:tv:

грците не можат да го сменат името на Македонија али нешто ми кажува дека сепак ќе најдат некој „јунак“ македонски да го стори тоа наместо нив

Ова е само омекшавање....Караманлис и така ќе падне...доаѓаат пасок кои се ултранационалисти а со нив ќе треба да си ги засукаме ракавите...

грците не можат да го сменат името на Македонија али нешто ми кажува дека сепак ќе најдат некој „јунак“ македонски да го стори тоа наместо нив

Недај Боже!!!:nenene: Никако!!! Ако се појави таков КАСТРАЦИЈА!!!:salut:

Alal da ti e bratce mnogu ubavo si kaza....sami ako ne se zafrkneme ne moze nikoj da ne zafrkni:salut: :salut:

Интересна работа. Сите се силат дека ќе направеле ова или она а никој на дело не се покажува :raz:

Ова е само омекшавање....Караманлис и така ќе падне...доаѓаат пасок кои се ултранационалисти а со нив ќе треба да си ги засукаме ракавите...

Обидот да направиш градација(степенување) меѓу ултранационализмот и ксенофобијата на ПАСОК и НД е исто како да да кажеш црвено,поцрвено, најцрвено. Едноставно нема разлика.
Ако не си дадеме сами автогол напролет пред да не примат во НАТО и ако не го прокоцкаме пеналот од Нимитц има шанси со помош на варијантата 2/3 во Ген. Собрание на ООН наесен да направиме нешто.
Ама многу ме плаши вистината во постот на Другарче.

Многу, особено што лицето со иницијали БЦ до 2009 е на власт (каква таква власт е).

Косте, Папандреу на времето, подалеку од Македонија ништо друго не го интересираше...Што мислиш како ќе биде сега кога ќе стане премиер? :)

sekogas so "ULTRANACIONALISTI" polesno odat rabotite, barem od dosegasno iskustvo...:)

Uste samo da najdeme koj ke bide KASTRATOROT ???:)

Косте, Папандреу на времето, подалеку од Македонија ништо друго не го интересираше...Што мислиш како ќе биде сега кога ќе стане премиер? :)

Dobro e toa..... kako MAKEDONEC i drugo ne treba da go interesira...:)!!
Ne zaboravajte deka nasiot juzen sosed se vika Grcija ,nie sepak i FYROM-irani sme MAKEDONIJA, a duri i Grckite vrapci znaat sto e toa i do kade e toa .....:):)!!

Што и да се деси, пак ние „че го поте...че го победиме“ ...

Или шо би се рекло:
[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=8Vr5OP4mdfA[/MEDIA]

Ама сепак:
[MEDIA]http://youtube.com/watch?v=H5FqhnBIQZc[/MEDIA]

hehe dobro razmisluvas ama ja bi rekol deka ovojpat ke ja smenime ulogata i nekoj grk ke ja igra taa "junacka" uloga ama vo nasa polza :vozbud:

neveruvam deka nesto spektakularno kese desi .mene licno nemisedopagja nasion minister .bi ssakal nekoj poaktiven i poagresiven vo odnos so politikata kon grcite.a za bc bogami nema dame cudi nisto :(preku takvo mie od taa nivna politika na dobrososedstvo a site ni go pikaaa.

Za politikata na vladata na vnatreshen plan generalno imam pozitivno mislenje ama na nadvoreshen plan sme TAPI!!!

Nishto ne e pomesteno poslednata godina i Makedonija vo evropskata javnost ja nema nikade. Poslednite meseci Grcija mnogu ja zasili diplomatskata ofanziva a nasheto ministerstvo spie!!

Pa tolku li ne mu e jasno na premierot deka ne ne cheka nishto ubavo i deka za minister za nadvoreshni raboti treba iskusen (i postar) lisec so mnogu kontakti vo evropskite drzhavi???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom