И јас тебе те сакам, ама не баш

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Никогаш немам кажано те сакам без навистина да осеќам нешто према партнерот.
Исто така имало и случки каде што ми рекол те сакам, а јас не сум го осеќала тоа..едноставно премолчувам или отворено кажувам дека мене ми е пребрзо за да кажам такво нешто.
Сметам дека е навистина добро во една врска да се знае до кај си и на што си со партнерот.Те сакам/Не те сакам-искреност ценам премногу:toe:

Дали сте биле во ситуација кога некој ќе ви каже дека ве сака, да му речете и “јас те сакам тебе„ а да не го мислите тоа, па да го речете ова само за да не се налути или да не го повредите?!
Или пак едноставно премолчувате, менувате тема, или им кажувате отворено дека сеуште немате чувства за него/неа?

Дали повеќе боли да не ви каже дека ве сака таа личност, или да ве лаже дека има некои чувства..?!

Кога јас кажувам „те сакам“, не очекувам одговор. Кога ми кажуваат „те сакам“, одоварам или со „знам“ или со „навистина?“ или со „ма немој!“ или со „те сакам“ или со некој друг пригоден одговор кој е вистинит во моментот :) Изнудените изјави за љубов немаат никакво значење.

Па имам речено.Фала богу немат да му речам не:|
И сум рекла и ми рекле.
Крај краева ич не си го земам зборов при срце...Ја имат изгубено некогашната вредност.
Станува излитена работа која секојдневно ја кажуваме!
Ниту сум се притресвела ко ќе ми речит некој те сакам,ниту сум се притресвела јас ак требит да кажам.
Битно ми е како се однесуват личноста,преку тоа ќе ги видам вистинските чувстава кој ги има кон мене.
Едно те сакам ништо не докажува.

Ми имаат речено ама ако не го мислам тоа најчесто премолчувам или менувам тема и сл. Никогаш не велам „те сакам“ ако навистина не го мислам тоа. А и не сакам некој да ми рече доколку не го мисли.

Имам излажано. Не е дека те сакам, ама не баш работава, туку едноставно у пар ситуации ме мрзело да се замарам со кажување на вистината што ќе повлече цела една целоноќна конверзација и куп други прашања и разглабања, па послесно било едноставно да кажам: и јас тебе.
А плус целава работа со љубовта, што и да кажеш технички не е лажење, зошто кај чувствата не постои апсолутна вистина или фиксна насока или утврдлива состојба, туку се е некако релативно, субјективно, полуреално, несигурно, нема да/не одговори, нема црно-бело, се е измешано и тешко да се дефинира.
Така што, кога ќе размислам, може и не сум лажела кога сум мислела дека сум лажела на „и јас тебе“. Тешко е да се разграничи.
Затоа ме нервираат овие формални „те сакам“ изрази у љубовта, глеј колку е се комплицирано :)

Според тоа, што е љубов? Взаемно помагање еден на друг, водено од чист интерес (секс, семејство, напредок во кариерата...). Ништо свето, ништо вонземско.
Сполај ти.
Три ствари
Нагон - сексуално задоволување на двете страни. Тестостеронот игра улога кај двата пола.
Привлекување- танц со енергијата, опсесија и фокусирање на пленот. Срцето ни бие тупа-тупа а притисокот 200. Факинг допамин.
Приврзување- емоционална заедница со веќе избраниот. Some chemical shit such as oxyticin and vassopresin has to deal with it.

Нагонот може да не одведе во било кој кревет. Потоа следи романтичната привлечност која ни овозможува внимателно да ги набљудуваме партнерите и да ја фокусираме енергијаа на само еден. Приврзувањето или емоционалната заедница е тука за да ни овозможи да изгледаме деца со партнерот.

"Те сакам"- биг дијал дал мислам ил не и vice versa.
Хормоните кои се лачат во мозочињата.
Муабетот за сексот. Одиш во кревет со некој и на седмо небо си. Прекрасно е и возвишено. Си глаголите слатки зборови, телата играат а очите светат.

It's not fucking real. Cosmic union. Возвишенно чувство( љубов ор кол ит ез ју уант) предизвикано од хемиските другарчиња.

Значи, мај поинт, нит сум излажала нит ме излажале. Или подобро и двајцата сме се лажеле.
Љубовта на сите различно ни значи и сите различно ја доживуваме.
Нервна активност.
Ромео и Јулија ефект.

Ми кажал ТЕ САКАМ и го мислел тоа и го чуствува, сум кажала ТЕ САКАМ, а не знам зошто, најверојатно да не се налутии не сум сигурна дали навистина го сакам :(

Зарем постои таква изрека?
Не беше, или сакаш или не сакаш?
Напреднале чувствата кон „средно сакање“ или „многу сакање“, “не баш сакање“ и слично?
Чудно, а јас па си мислев...
Стварно чудно.

Никогаш не сум рекла те сакам а да не го мислам тоа. Не можам. Јас и на тие што ги сакам ретко им викам дека ги сакам, скоро никогаш, со клешти ми го вадат зборот.
А коа ми рекле те сакам, нишо зависи кој бил. На еден му се имам раздрано, на друг сум му ќутела.

Ме мрзи да се лигавам. Рееееетко! Стварно ретко кажувам "Те сакам" -.- И тоа, тоа е моментално сакање, онака..моментот ме погодил >.<
А дали ме сака, стварно не ме занима >.>

Шо би рекла една другарка, ма никој не те сака денес освен твоите :nesvest:, љубов, те сакам хм? што беше тоа О.о
освен сексање

Nikogas ne bi rekla te sakam osven ako ne go mislam toa. Mozebi zatoa nikogas i nemam receno ,,te sakam,, zs nikogas nemam sakano. Sad but true:toe:

Ахам, читам овде све светци и светици. Не возвратиле со „те сакам“ кога им го рекле истото, доколку навистина тоа не го мислеле. Шега? Не.
Искрена да бидам, сум го рекла, а и не сум го мислела тоа. И ич уво не ми чуе, бидејќи скоро сигурна сум дека и типот не бил скроз искрен. Не можам да сфатам како толку сите спуштаат капа на оваа фраза, кога не докажува ништо, ама апсолутно ништо. Љубовта (доколку ја има) би се докажала инаку, со дела и недела.
Патем, сите сме јаки на зборови.

Зарем постои таква изрека?
Не беше, или сакаш или не сакаш?
Напреднале чувствата кон „средно сакање“ или „многу сакање“, “не баш сакање“ и слично?
Чудно, а јас па си мислев...
Стварно чудно.
Не беше тоа поентата на прашањето.
Еве пример, ти викаш некому „И јас тебе те сакам“ а не го мислиш/чувствуваш тоа, а си рекла така зашто претходно таа личност ти рејкла дека те сака...
Секако дека не мислев некој да ти рече “Те сакам ама не баш..“

sekogas koga mu kazuvam na nekoj "te sakam" toa e iskreno i od srce a koga nekoj ke mi rece "te sakam" a jas ne go cuvstvuvam istoto mnogu mi e neprijatno i neznam sto da mu kazam da ne go povredam

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom