И јас тебе те сакам, ама не баш

• Креатор на темата Креатор на темата Magde.
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
13 септември 2007
Мислења
5.787
Поени од реакции
4.039
Дали сте биле во ситуација кога некој ќе ви каже дека ве сака, да му речете и “јас те сакам тебе„ а да не го мислите тоа, па да го речете ова само за да не се налути или да не го повредите?!
Или пак едноставно премолчувате, менувате тема, или им кажувате отворено дека сеуште немате чувства за него/неа?

Дали повеќе боли да не ви каже дека ве сака таа личност, или да ве лаже дека има некои чувства..?!

Ми кажале „те сакам“, сум возвратил „и јас тебе“. Сум го мислел тоа.
Ми кажале „те сакам“, сум возвратил „и јас тебе“. Не сум го мислел тоа.
Сум кажал „те сакам“, ми возвратиле „јас тебе не“. Го мислеле тоа.
Сум кажал „те сакам“, ми возвратиле „јас тебе не“. Не го мислеле тоа.
Сум кажал „те сакам“, ми возвратиле „и јас тебе“. До ден денешен не знам дали го мислеле тоа или не.

Затоа, првата проверка секогаш е во кревет. Втората, третата, четвртата итн. (дај боже да ги има многу и долго да трае проверувањето) некако си доаѓаат самите по себе.

Сум кажал „те сакам“, ми возвратиле „и јас тебе“. До ден денешен не знам дали го мислеле тоа или не.

Затоа, првата проверка секогаш е во кревет. Втората, третата, четвртата итн. (дај боже да ги има многу и долго да трае проверувањето) некако си доаѓаат самите по себе.

yyy у мое време не беше вака,како пишуваш ти
прво требаше да таксираш па после некое добро време у кревет
и што да не ти одговараше ,пак јово на ново
денеска очигледно побрзо иде она кревет него таксират
али и нас ни одговара,јбга

Никогаш не сум кажала на некој “Те сакам“,а да не го мислам тоа.Нема потреба од лажење па колку некогаш и да не сакам да повредам некој.
Бирам искреност,но поблаг начин на кажување на истото.
Во однос на вториот дел од прашањето...
Мислам дека е полошо и дека повеќе боли [отпосле] да ти каже некој дека те сака,а да не го чуствува тоа.Така само ти влева надеж која што со секое кажување на тие два збора расте,а потоа кога ќе сфатиш дека се е лага ќе има поголемо разочарување и целиот твој замислен свет во кој што си живеел до тој момент ќе се сруши како кула од карти...

Крусер, со сета должна почит кон тебе, како помала и сигурно помалку искусна од тебе, те молам да ми објасниш каков доказ би требало да се добие после првата проверка во кревет? Возвратена љубов???
Да не потврдувам милион примери кои секојневно успешно сексуално општат без никакви посебни емоции меѓу нив. Од друга страна знам 2-3 живи примери на кои сексот со личноста со која имале најсилни емоции најслабо им идел.
Веројатно не поистовети фидбек на љубов со фидбек на страст. Нешто јас погрешно да не сфатив?

Он: Сум возвратила те сакам кога не сум мислела, веројатно во периодот кога не сум била доволно зрела да сфатам дека одглумена емоција повредува повеќе од грубата реалност.
Во овој период ми е многу полесно да играм со отворени карти, така да избегнувам да одговорам повратно ако не го мислам истото. Во однос на мене, повеќе почитувам целосна искреност и отвореност на чувства отколку млатење филозофии од милосрдие. Ако не ме сака нека ми каже, нема светот да ми се сруши. Моите дома секако ќе ме сакаат.

Значи, нема ситуација од типот те сакам, ама не баш. Или ја сакаш личноста, или не ја сакаш. Simple as that. =)

Значи, нема ситуација од типот те сакам, ама не баш. Или ја сакаш личноста, или не ја сакаш. Simple as that. =)
кажуваш те сакам ама не го мислиш тоа = ситуација од типот те сакам ама не баш..

Дали сте биле во ситуација кога некој ќе ви каже дека ве сака, да му речете и “јас те сакам тебе„ а да не го мислите тоа, па да го речете ова само за да не се налути или да не го повредите?!
Или пак едноставно премолчувате, менувате тема, или им кажувате отворено дека сеуште немате чувства за него/неа?
!

Еднаш имам кажано и во тој момент тоа сум го мислела и чувствувала. Јас и онака тешко покажувам чувства, за да кажам јас те сакам треба многу.
Мене и онака не ми кажувале те сакам, така да немало проблем за другите, не сум ни морала да преќутувам и се гужвам. :)

Дали повеќе боли да не ви каже дека ве сака таа личност, или да ве лаже дека има некои чувства..?

Повеќе боли да знаеш дека не те сака, а да ти го каже тоа, отколку ништо да не ти каже. Зашто ќе се убедуваш себе еј он ме сака, а всушност се осеќа кога некој те сака или не и на крај само разочарување ќе следи.

Ако сум го направила тоа, дефинитивно се работи за мој проблем со спознавањето на себеси и моите емоции. Тоа значи, непрепознавање на знаците од внатрешноста и манифестирање на таа конфузна и неточна информација кон другиот. Инаку, свесно да лажам-не. Можно е само во моментот да сум ја помешала љубовта со некое друго ,,блиско" чувство како еуфорично свиѓање и напаленост. Во спротивно, ако не сакам некого, си премолчувам и истото го очекувам од него.
Делата треба да покажат повеќе од зборовите, но за жал некои се демотивираат и го губат интересот, го злоупотребуваат тоа што ќе им ја отвориш душата и ти го клаваат солидно. Меѓутоа, оперирана сум од такви ситуации, не се штедам, не кријам љубов, емоционалноста е моја доблест. Секој кој поинаку ја сфаќа, пропушта да запази дека еднаш се живее и можеби утре нема да имаме шанса да им кажеме на саканите, дека всушност ни значат.

кажуваш те сакам ама не го мислиш тоа = ситуација од типот те сакам ама не баш..

Значи сама си се објасна, НЕ ГО САКАШ, а не е дека имало чувсвта, ама не баш... А во такви ситуации, подобро е да сме искрени, па колку и да боли тоа...

Значи сама си се објасна, НЕ ГО САКАШ, а не е дека имало чувсвта, ама не баш... А во такви ситуации, подобро е да сме искрени, па колку и да боли тоа...
Хмм..
Не се разбираме изглеа.
Зборам кога си кажуваш дека сакаш некого а делот *не баш* го помислуваш во себе.
Сепак, ситуацијата кога некој ти кажува дека те сака, а да не му вратиш ништо е малце непријатна, глупа..
Затоа ме интересира дали за да се избегне оваа ситуација ви се десило да кажете дека сакате некого, или пак секогаш кога кажувате дека сакате некого навистина го мислите тоа?

Премолчувам, менувам тема, кимнувам, промумлувам нешто нејасно... Кога бев помала не ми беше проблем да кажам дека сакам било кого, ама тоа зашто „ги сакав“ сите кои ми беа симпатични... Сега гледам да не лажам, пред се поради мене...

Многу ми е непријатно во таква ситуација кога..пробува да се изнуди таков одговор од мене, а тоа не го мислам.
Се приметува дека ми е незгодно и се обидувам да се нашалам.

А вештачко опсипување со вакви фрази и ме иритира.
Особено кога тоа се користи рандом ко за добро утро, без да има значење.

Уф ке испадни дека јас сум најлош случај тука ... Јас секогаш ко ке го кажам го мислам ... ама никогаш од ко ке го кажам не ми трај поке од 2 недели ... Изгелда самиот факт дека сум го кажал ми го убива чуството .

Освен то можам да докажам дека скоро сите жени со кој што сум бил во врска сум ги сакал ...али не ми траело никогаш многу долго .

Мора да сум фрик некој .

Секогаш сум била искрена.. ТЕ САКАМ - те сакам, НЕ ТЕ САКАМ - не те сакам!!! Зошто да давам на некој лажна надеж ако му кажам “те сакам“.. Подобро така нека си знае како стојат работите меѓу нас колку и да боли тоа, него после да се надева само залудно...:toe:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom