http://www.a1.com.mk полна со тројанци

• Креатор на темата Креатор на темата astrion
  • Време на започнување Време на започнување

astrion

REBEL
Член од
15 ноември 2005
Мислења
792
Поени од реакции
18
Кој има Аваст слободно нека проба на А1 страната да влезе некој им има ставено тројанци полно е на секоја страна има :drk: ке ви се сјебе компјутерот.Значи кој има АВАСТ слободно ке го улови веднаш.

Да и кај мене рикна авастот, најверојатно во некој банер се закачени, избегнувајте a1.com.mk

VBS:Obfuscated-gen [Trj] :smir: еве го вирусот,тие шо немаат АВАСТ добро ке им го напикаат у гз

Хаха баш имам аваст и пробав... тројанци навистина наоѓа но зошто баш аваст?

јас имам sophos и не пропушта ништо, значи не е само avast :P срамота е за таква продукциска куќа како а1 да дозволи тројанци на нивниот сајт :P

Avast го кажуваше инсталациониот фајл на Google Chrome што се симнува од официјалната страна како вирус. Сега мислам дека се среди тоа не е чудо и за страницава да е исто нешто има проблем аваст според мене, а не страницата.

Ништо страшно (барем за оние кои имаат било каков антивирус).
1. баш тестирав сега го откриваат NOD, Kasperski, Sophos, Avast, TrendMicro, Avira, Bitdefender така да ако било кој малце информиран корисник стаил антивирус нема страв.
2. Се слуцува детекција и можна инфекција само кога се пристапува преку глупиот IE кој исто така секој малце поучен интернт кориник не го користи. Ниту Opera, Firefox, Safari ни па бета бета Google Chrome, не ни пробуваат да инсталираат вакви контроли у позадина ако не се праса корисникот. Занчи уште еднаш унинстал на глупиот Internet Explorer ма која и да било верзија. Ја ова стандардно го праам на секој нов компјутетр на рабоита и верујте помалку ме боли глава после од корисниците (плус добиваат укор од директорот ако проба некој да го инсталира :) )

3. Вакви заебанции се можни само у ТВ куки кај нас. Замислете проблемот го имаат веќе 5 саати и никој не го средува. Уствари и нема кој. Чекај до понеделник тој што им ја одржува веб страната да дојде на работа. А плус и не им е првпат. Се секавате пред некое време им падна целиот сајт. А имаат дупки колку ти сака душа. Ај можда некад ке им текне да платата на некого саглам да им постави security.

Кај мене со касперски покажува дека се е во ред :toe:

SE e vo red =znaci go pustil trojanecot :smir: srekni praznici
Не се грижи ти за мојот компјутер...

инаку одлучи се еднаш што е тоа што го има на страната на а1, тројан или вирус ???

Кој има Аваст слободно нека проба на А1 страната да влезе некој им има ставено тројанци полно е на секоја страна има :drk: ке ви се сјебе компјутерот.Значи кој има АВАСТ слободно ке го улови веднаш.

VBS:Obfuscated-gen [Trj] :smir: еве го вирусот,тие шо немаат АВАСТ добро ке им го напикаат у гз

Не се грижи ти за мојот компјутер...

инаку одлучи се еднаш што е тоа што го има на страната на а1, тројан или вирус ???
Trojan e,greska u koraci,inace trojanecot ne bil virus,ednas koga zakaciv eden trojanec worm ne mi funkcionirase Searchot na Google.A za tvojot kompjuter mi zadrema "mali" aj odi spij mal si 16 godinki

The most common blunder people make when the topic of a computer virus arises is to refer to a worm or Trojan horse as a virus. While the words Trojan, worm and virus are often used interchangeably, they are not the same. Viruses, worms and Trojan Horses are all malicious programs that can cause damage to your computer, but there are differences among the three, and knowing those differences can help you to better protect your computer from their often damaging effects.

нема врска,значи јас скоро секој ден ја посетувам а1 и до сега би требало да не ми работи компјутерот нели ?
инаку имам kasperky 2009 IS

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom