HTC P3700 Diamond - зошто изгуби цена?

• Креатор на темата Креатор на темата Necrophilia
  • Време на започнување Време на започнување
Повеке ми се допага телефон од 1000 денари со блиц него ли овој. :)
Како може да не му стават блиц?

Јас имам HTC (поточно, реченицава треба да гласи "во сервис имаат мое HTC") на кој му прегоре екранот. За среќа, во гарантниот рок.
Користејќи го 8 месеци можам да заклучам дека е убава и корисна алатка, само лошо нашминкана. А најголем дел од луѓето шминката ги интересира.

Повеке ми се допага телефон од 1000 денари со блиц него ли овој. :)
Како може да не му стават блиц?

Ти што телефон имаш ? нема блиц ама има функции кои само хтц може да ги има ... телефонот е одличен не збори што нема блиц ... не е за размазени деца што слушаат на него музика и сликаат навечер со блиц миц :tapp: и се фалат кој има поголема резолуција на телефонот :drk: лудило е телефонот и баш ќе го имам за некое време :smir:

Јас имам HTC (поточно, реченицава треба да гласи "во сервис имаат мое HTC") на кој му прегоре екранот. За среќа, во гарантниот рок.
Користејќи го 8 месеци можам да заклучам дека е убава и корисна алатка, само лошо нашминкана. А најголем дел од луѓето шминката ги интересира.

Се случува и такво нешто ... немора ако ти изгорел екранот да викаш дека нечинат ...

кажи ми што е тоа што е лошо нашминкано ???

Не реков дека мислам дека нечинат, да го мислев тоа немаше да спичкам на телефон од 23.500 денари ако воопшто имаше најмал сомнеж дека не чини. Година дена пред да го купам читав ривјуа и коментари низ интернет, баш за тој модел (S710).

А лошата шминка... на пластиката по одредено користење и испаѓа бојата сама од себе. Бојата и на тастатурата исто така се лупи како кора од портокал. А и оние гумените покривачи (кај мини усб-то и мемориската картичка) воопшто не се квалитетни, по одредено време и користење почнуваат да губат од форма и премногу се еластични. Ти го покриваш мини усб-то, тоа испаѓа пак.
Вака изгледа
attachment.php

Е сега, ќе речете што има ова со темава... Многу едноставно: кога го купуваш нов било кој HTC изгледа многу убаво. По некое време видливи се трагите од користењето, шминката се заебува, се докажало многу пати дека ретко некој модел на HTC да живеел 5 години (за разлика од било која нокиа или сименс) без проблеми... Затоа на HTC на старо му паѓа толку многу цената. И јас веројатно кога би го продал мојот HTC сигурно не би можел да го продадам над 200 евра а го купив 400. Now you know what I'm saying :icon_lol:

Не реков дека мислам дека нечинат, да го мислев тоа немаше да спичкам на телефон од 23.500 денари ако воопшто имаше најмал сомнеж дека не чини. Година дена пред да го купам читав ривјуа и коментари низ интернет, баш за тој модел (S710).

А лошата шминка... на пластиката по одредено користење и испаѓа бојата сама од себе. Бојата и на тастатурата исто така се лупи како кора од портокал. А и оние гумените покривачи (кај мини усб-то и мемориската картичка) воопшто не се квалитетни, по одредено време и користење почнуваат да губат од форма и премногу се еластични. Ти го покриваш мини усб-то, тоа испаѓа пак.
Вака изгледа
attachment.php

Е сега, ќе речете што има ова со темава... Многу едноставно: кога го купуваш нов било кој HTC изгледа многу убаво. По некое време видливи се трагите од користењето, шминката се заебува, се докажало многу пати дека ретко некој модел на HTC да живеел 5 години (за разлика од било која нокиа или сименс) без проблеми... Затоа на HTC на старо му паѓа толку многу цената. И јас веројатно кога би го продал мојот HTC сигурно не би можел да го продадам над 200 евра а го купив 400. Now you know what I'm saying :icon_lol:
Паѓа цената дека немаме ние пазар за нив. Дали 20% од луѓево слушнале за нив. Останатите 80% исто како татко ми си смилат кинеско срање дека се, што воопшто не е точно. ХТЦ важи за најквалитетна фирма, а за функционалноста на телефоните нема да коментирам зашто Windows Mobile чим имаат доволно е да знете.
Во странство овој бренд просперира како и останатите па и повеќе. Си следел каква е ситуација со цени во англија со хтц и неговата популарност? Да напоменам ако незнаеш, хтц не продаваат само како хтц туку прават телефони за операторите T-Mobile, Vodafone, O2, Oranjge, Qtek и слично.
Кај нас приватните мобилари редко ги носат и ги има само во продавници од типот на логинг кои идат со 400% заработка. После нормално дека ќе треба да го продадеш ти според реалната вредност, па во споредба со цената во логинг загубата е огромна.
Оваа фирма кај нас не е популарна, според мене, најмногу ради сервисот и деловите. Ај што немаме добар сервис, може логинг знаат нешто да направат, али ќе ти побараат 80 евра за батерија нова што е исто астрономска цена.

П.С. Не го довршив целиот пост, ме прекинаа на телефон ми се јавија и заборавив што сакав да допишам:D Ај може ќе ми текне во наредните постови.

Ти што телефон имаш ? нема блиц ама има функции кои само хтц може да ги има ... телефонот е одличен не збори што нема блиц ... не е за размазени деца што слушаат на него музика и сликаат навечер со блиц миц :tapp: и се фалат кој има поголема резолуција на телефонот :drk: лудило е телефонот и баш ќе го имам за некое време :smir:

Се случува и такво нешто ... немора ако ти изгорел екранот да викаш дека нечинат ...

кажи ми што е тоа што е лошо нашминкано ???

Имам Сони Ериксон К800.

Не сум дете, не се секирај.
Веројатно сум по стар и од тебе.

1. Убаво е да има блиц за да можиш некогаш да си светиш со него во темница за да не се спрепниш и да не падниш да си го скапиш носот. Одиш ли некогаш во природа? Е, за таму ке ти треба електрик да знаеш. Носи си телефон со БЛИЦ, ке ти се најде.

2. Убаво е да има блиц за да можиш да фотографираш навечер или посебно во кафиќи (шо е честа појава). Па макар нека биде и нај обичен LED блиц, немора да е ксенон ајде....

3. Убаво е да има блиц па да го користиш за романтична светлина во дадени романтични ситуации како столна ламбичка :)

4. И така натаму.

Јеби га убаво е да се има блиц.

Е сега ако тој телефон имал незнам какви ѕверски :zver: софтвери и програмишта со кои што можеш да куткаш сателити и да управуваш НЛО-а, и да лансираш против-ракетни штитови и.т.н..... Незнам што да ти кажам, купи си го ако ти е толку мерак. Ајде кажи кој е дете сега? :)

Мене ми е важно да имам софтвер колку што имам потреба (и плус некоја игра), и добра камера со БЛИЦ. Добриот звук е исто така фина работа, мада шо не ми значе премногу.

Така да (пу пу пу да не е за подрек) со К800 сум задоволен.

Е сега ако тој телефон имал незнам какви ѕверски :zver: софтвери и програмишта со кои што можеш да куткаш сателити и да управуваш НЛО-а, и да лансираш против-ракетни штитови и.т.н..... Незнам што да ти кажам, купи си го ако ти е толку мерак. Ајде кажи кој е дете сега? :)
Мора да ти ја кажам најголемата грешка. Баш таков телефон не е за дете поради сите тие напредни функции што ги има и способности на телефонот кои се доста корисни за еден бизнисмен, а не за дете што ќе игра само солитаре зашто му е интересно како се влечат картите со пенкалцето.

Друже не си ме разбрал не зборев за тебе дека си дете :) зборев општо онака ... е сеа секој си бира телефон според потребите и замислите и мерак и што ја знам ... на тебе не ти праи мерак мене да и така за тоа постојат различни телефони за различни типови на луѓе :smir:

Друже не си ме разбрал не зборев за тебе дека си дете :) зборев општо онака ... е сеа секој си бира телефон според потребите и замислите и мерак и што ја знам ... на тебе не ти праи мерак мене да и така за тоа постојат различни телефони за различни типови на луѓе :smir:

И тоа е така....

A ti da ne mu si praven zastapnik sho mi objasnuvash? I sho me interesira ti kolku pari si mu daval.I aj kluc na temava mislam deka nema da bide na odmet :smir:
да, јане ми е морална подршка ;)

фала на советот, дека бизнисот бил сурова работа... изглеа треба да одам по чекорите на стариот, да се запишамн на мба менаџмент :pos:

не треба клуч на темава, ќе се расправа за тоа - зошто хатеце не се интересни како половни телефони а ги купуваат повеќе од нокиа - како нови телефони.

Искрено дури после последниов пост изгледа дека го сватив вистинското прашање :kesa: Не е прашањето зошто не се продаваат ХТЦ, туку зошто како нови се продаваат `како алва`, а половни дремат по рафтови. Ако е тоа прашањето ондак интересен феномен...би очекувал ако има интерес за нив нови, дека половни ќе се трошат уште повеќе, пошто нели низ градов едно чудо шизици што сакаат јаки телефони за евтини пари :uvo:

Поздрав

еве познавам 2ца што продаваат ај фон 3г на старо за примамлива цена од 400 ефвра и тоа со унлок сим картичка и тоа и двата се од по 16гб а на ново сеуште се продаваат по 550/600 без никакви декодирања итн...
п.с. само анлок картичката е 40/50 еурос.

Аман бе. Па во Моби**** што има убедливо најскапи цени за нови телефони има на ново 16гб ајфон црн, не па со кеш да им отидеш.

Moже ли некој да ми каже дали кај нас ги има HTC Touch HD ili Pro и по која цена одат?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom