- Член од
- 24 август 2011
- Мислења
- 511
- Поени од реакции
- 807
Да си ми жив и здрав. Практичност ПРЕД СЕ. Јас кога го земав HTC Diamond батеријата му беше 650mah и ми траеше како и кај секој смартфон - едвај од утро до вечер со редовно користење. Не знам колку од вас се сеќаваат, но во тоа време Diamond беше врв на технологијата, најтенкиот смартфон на пазарот. Тоа му беше впрочем и главниот адут. И имав опција - да се фалам по друштво дека го имам најтенкиот телефон (кој едвај трае 12 саати) или да го претворам во нешто што е за разлика корисно.Se soglasuvam za toa...najgolem minus na HTC One X e baterijata, em slaba em nemenliva...golema glupost. Samsung ti nudi ekstra baterii, razlicni jacini...i toa sto vikas za 30-40 dolari...sega naracav za S2 2000mAh, dva dena bez problem, nonstop koristenje....
Nexusot stvarno mi se svidja za toa sto e gol Android i imas prv update, ne cekas nikakv podrska...ke razmislam za noviot Nexus koga ke izleze, S2-kata ke se koristi uste dolgo...
Затоа си купив 3600mah mugen батерија. Дебелината на телефонот се дуплира, но затоа кога одиме на кампување, до крајот на првата вечер сите се веќе со исклучени телефони дур мојот тера 7 дена на едно полнење.
Зборот ми беше, без разлика кој телефон ќе земам, прво што ќе направам е нарачување на најголемата батерија што ја има на пазарот. Мислам, да не се лажеме - радо ќе жртвувам 5 милиметри на дебелина за да му напикам на нексусот 4000mah батерија која трае 2.3 пати подолго од оригиналната. На крај краева, не сум некое педерче кое се пали на тенки телефони и некаков си секси дизајн. Дај ми ти мене функционалност баче. Машко сум, моите алатки се чеканот и моторната пила а не карминот и пинцетата за веѓи.