How to Basic

• Креатор на темата Креатор на темата Ficoman
  • Време на започнување Време на започнување
Храната можно е да е со поминат рок, а ако не е, тогаш стварно е греота.
Олку месо ние Македонците во 5 години не јадеме.
А за јајцата...можно е да бил силуван од петел, па затоа се однесува вака... vengeance. :D

Па сигурно од 10 000 евра месечно(минимум , а мислам дека е повеќе) профит од партнерство со јутјуб

Не ми се верува. Видеата му варираат од 3-5 милиони прегледи максимум , да даваат толку пари од толкава гледаност замисли колку би зимале тие шо имаат по 100 м.

Не ми се верува. Видеата му варираат од 3-5 милиони прегледи максимум , да даваат толку пари од толкава гледаност замисли колку би зимале тие шо имаат по 100 м.
10k е малку дури. Покрај партнерството со youtube (кликови на рекламите) прават пари и со договори со брендови. Баш во примеров со Бејсик, во многу видеа користи некој бренд за да го изрекламира, а од овие на Ејпл сигурно прави многу пари. Има и други разни начини за заработка, гости во видеата, name dropping...

http://newmediarockstars.com/2013/0...eators-adsense-salaries-revealed-infographic/

pa zaso mislis se zamaraat so youtube ako ne praat jaki pari od nego??

Знаев дека се прави али не толкави суми, секоја му чест ако зима толку пари. Инаку знае некој дали е можно да се работи на тој начин во Македонија?

Мислам дека видеото со Miley Cyrus ќе му биде огромен хит, за 2 дена собра скоро 1.5 м. :)

Да не се мачите кој колку заработува од YT, видете ја сликава. На 1 000 views добива по 1$.
making-quids-with-viral-vids.jpg

Не може од Македонија да си партнер. Можеби се избегнува тоа некако со проксиња или не знам што. Можеш само да се приклучиш во некоја групација што е веќе партнер (Vevo пример)

И не им наплаќаат за број на прегледи туку преку кликовите на рекламите. Они може 1 милион прегледи да имаат ама само 100 луѓе да кликнат на рекламите. Може да имаат 10 000 прегледи, и сите да кликнат на рекламите

Моментално он има 1 700 000 views дневно во просек. Тоа треба да го помножиш со број(кој не го знае никој) колку јутјуб му дава на него за 1000 views. Последниот месец how to basic има заработено(во просек):

месечно: од 25 650$ - до 309 000$

Ако продолжи со ова темпо(а може и ќе се зголемува), тој би требало да заработи за една година:

од 323 000$ - до 3.7 милиони$

Оваа заработка ќе му биде само од views. А за клик од реклами сигурно е башка...

Многу иновативно решение

Back
На врв Bottom