Hearts of Iron II/III

• Креатор на темата Креатор на темата Ханзо
  • Време на започнување Време на започнување
Имам проблем со HOI3.Играм со Турција и сум 44 или 45 година.Ама многу ми сецка а конфигурација имам:Dual core 2.2 GHz,9600 GT,2 gb ram (DDR2)...

Ох па зошто пишува дека е за хои3.Ок тогаш ќе ја симнам 2 бидејќи играва е супер баш сакам да ја смачкам Гејлада :vozbud:.

Македонија ја има во New Nations за HoI2 е, не за HoI3..
Овој модот што сум го симнал за хои3 ја има Македонија.Играм со неа но првин требало да играш со Југославија па да ја направиш Македонија папет па да снимиш а потоа да уклучиш снименото и да избереш да играш со Македонија.По неколку недели (на играта) ти даваат независност и си газиш низ балканот.Само повторно сретнав баг во играта.Се придружив на оската и после пола година Германија ми мавна ембарго а Јапонија ми декларира војна демек не сум му помагал во војната со Кина.

Овој модот што сум го симнал за хои3 ја има Македонија.Играм со неа но првин требало да играш со Југославија па да ја направиш Македонија папет па да снимиш а потоа да уклучиш снименото и да избереш да играш со Македонија.По неколку недели (на играта) ти даваат независност и си газиш низ балканот.Само повторно сретнав баг во играта.Се придружив на оската и после пола година Германија ми мавна ембарго а Јапонија ми декларира војна демек не сум му помагал во војната со Кина.

Може ја имаат додадено скоро.. последниот пат кога ги прочешлав фајловите не сретнав ниеден event за Македонија =/

Која верзија на HoI3 ја имаш?

Може ја имаат додадено скоро.. последниот пат кога ги прочешлав фајловите не сретнав ниеден event за Македонија =/

Која верзија на HoI3 ја имаш?
Незнам да ти кажам право.Вака лаички би ти рекол обичната немам инсталирано ни пачеви ни ништо освен овој новиот мод.

Ханзо ја проба ли новата??

--- надополнето ---

Има мод new nations и за тројката,најверојатно ја има и Македонија

Ханзо ја проба ли новата??
Arsenal of Democracy? Ја играв некое време, интересни додатоци има и потешка е од двојката. Повторно, ништо од Македонија (никој на гз не не става) ама океј си е играта.

Arsenal of Democracy? Ја играв некое време, интересни додатоци има и потешка е од двојката. Повторно, ништо од Македонија (никој на гз не не става) ама океј си е играта.

Тројката мене искрено не ми се допадна,многу неправилни географски граници исцртани,инаку за арсенал оф демокраси мислев да ја симнам ама и таа ми изгледа некако бледа од скриншотовите,двојката ми е непофторлива дефинитивно

Тројката мене искрено не ми се допадна,многу неправилни географски граници исцртани,инаку за арсенал оф демокраси мислев да ја симнам ама и таа ми изгледа некако бледа од скриншотовите,двојката ми е непофторлива дефинитивно
Дефинитивно, двојката и думсдеј веројатно ќе останат најдоброто нешто од овој серијал. Arsenal of Democracy е уствари двојката, ама доразвивана од она, community, значи не ја прави Парадокс, они само им ги дале правата на досегашните модери да чепкаат во енџинот на двојката (EU I engine беше мислам). Има доста подобрувања, ама сепак, не е толку привлечна и игрива како двојката што беше.

Ханзиќ има ли разлика измеѓу двојката и думсдејот,или тие се една исто,бидејќи модот New Nations кога му направам екстрат фајлс играта ми се расипува нешто??

Има доста разлика, New Nations мислам дека е за Doomsday. Пази каде правиш екстракт, ако го промашиш фолдерот нема да ти се инсталира модот како што треба, ама не би требало да се зезне цела игра. Може покварена ти е архивата од модот, не знам.

Него, да не има некој со инсталирана Doomsday Armageddon v 1.2 (VBLV) и истовремено расположен за пресметка?

Игра уште некој?Ајде да ја живнам темава малце одамна се нема прокоментирано.Ќе почнам со еден мал AAR у стил на големиот семоќен лидер Ким Јонг Ил.

AAR:Унгарија PART 1 (1936-1938)

По отцепувањето од Австро-Унгарија во 1918 за Унгарија следат тешки времиња и во 1920 година губи преку 70% од сопствената територија.Состојбата дополнително е влошена со почетокот на Големата Депресија.Но спасот за Унгарија е најден во 1936 кога Големиот Лидер (т.е. јас) ја превзема контролата над владата на Унгарија и ветува дека ќе ја врати Унгарија на старата слава.

Уште на самиот почеток од своето владеење Унгарија склучува сојуз со својот поранешен сојузник Германија.Како верен сојузник Германија веднаш испраќа голема економска и технолошка помош за Унгарија која благодарение на тоа брзо напредува и прерасна во голема регионална сила со најмодерна армија и најразвиена индустрија.

Поради личен интерес Унгарија почна ги затоплува односите со Романија (блокирање на Советите во случај на војна),а во исто време почна да ја заострува политиката кон Југославија и Чехословачка (испраќање шпиони,саботажи,финансирање партизани....)

На воен план се чека Германија да започне да војува со Чехословачка па во тој случај и двете држави да си земат делови од земјата.

Крај на првиот дел.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom