Hardcore/Gabber музика

• Креатор на темата Креатор на темата BlindGuardian
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
5 април 2009
Мислења
151
Поени од реакции
15
Гледајки низ форумов,не приметив тема за овој вид на музика,кој по мое мислење е многу малку распространет во нашиве простори,инаку се работи за вид електронска музика,настаната од Techno/Trance/Rave музиката,се карактеризира со силен бас,брзината е просечно 180 бпм,настаната е во Холандија,потоа е прифатена од околните земји(Белгија,Италија,Германија...).Со текот на времето еволуирала во поагресивен вид на музика,од Early Hardcore до денешниот Hardcore/Gabber,некои од најпознатите диџеи и продуценти кои прават ваква музика се:
-Angerfist
-Evil Activities
-DJ Promo
-Art of Fighters
-Endymion
-Nosferatu
-Tha Playah
-Neophyte
-Korsakoff
-Noize Suppressor
-DJ Mad Dog
-Unexist
-Catscan
-Outblast
-The stunned guys итн...
Па кажете што мислите за овој тип на музика,како и кога почнавте да слушате,омилени диџеи...:helou:

ANGERFIST! :vozbud:

MASTERS OF HARDCORE!

најбољи се! + јаки маски носат :pipi:

Maniac Killa
Killerfist
Terror Of My Speedcore
Loser
Take U Back

^ мора да ги слушнете!

Почетник сум во овие правци, па ме интересираше да прашам. Ова спаѓа во Hardcore/Gabber? Моментот од 1:25 е епик. ^^

HCL,Добро си слушнал,габбер е ова =)
А до Sacansi* една препорака
-Riotstarter
-187
-Tonight
-Dance with the wolves
-Fuck Trance
-Dipshit
-Right through your head(прва хардкор трака поради која се заљубив у музикава)
-Stainless Steel
-Cannibal
И мн други,да не набројувам,им ја имам симнато цела дискографија
А колку да видиш дека ги бива за твој стил на музика (т.е Breakbeat Hardcore,мешавина од Breakbeat,DnB и Hardcore,ти препорачувам да ја чуеш Kidnapped Redneck :helou:

воопште не ми се свиѓа музиката, поготово онаа ретардиранана јапонско/ кинеска верзија . јеботе колку се паметни толку поглупа музика прават.

Не е тоа јапонско кинеска верзија,тоа е само текстот,иначе нема верзии,хардкорот е ист,а ако не ти се допаѓа,се е прашање на вкус друже,али би ти препорачал да се обидеш пак со некои од горенаведените DJ-и/Продуценти =)

Некако тапа ми е ова :toe: нема мелодија ... абе транс си е транс :baeh:

Некако тапа ми е ова :toe: нема мелодија ... абе транс си е транс :baeh:

И транс е широк поим. Немој само да чујам дека full-on е подобро од ова. Full-on смрди, краде, лаже, има вошки и спие на таван.

Ја порано често слушав транс,ама откако слушнав хардкор за првпат,веке немам исто мислење за трансот.Осеќам дека станал помек за мои стандарди,а ја сакам нешто што ке ме здиви до максимум.
Сеуште мислиш дека нема мелодија? :helou:

И транс е широк поим. Немој само да чујам дека full-on е подобро од ова. Full-on смрди, краде, лаже, има вошки и спие на таван.

Епа ај кажи што има боље у геберот ...

кај нас не поминува ваков вид на музика........или хаус,DB или психоделик е застапено............ ми се допаѓа hardstyle,hardcore( и донекаде jumpstyle) зашто на некој начин се продолжение на рејвот
black sensation е фистивал на hardcore музиката

кај нас не поминува ваков вид на музика........или хаус,DB или психоделик е застапено............ ми се допаѓа hardstyle,hardcore( и донекаде jumpstyle) зашто на некој начин се продолжение на рејвот
black sensation е фистивал на hardcore музиката

Штета што нема блек сензејшн кај нас, ке си ја шитнам колата за да идам ако треба.. ама нема..

Треба да донесат нешто као: Headhunterz,Angerfist,Korsakoff,Outblast,The Playa..ечетера ечетера

Епа ај кажи што има боље у геберот ...

Тоа што не морам да чекам 5 минути да прејде на главното :)
Инаку хардкорот е цел основан на една мелодија, што отвара желудник.

ама не би споредувал фул он со хардкор/габер

пошо тоа би било како да споредувам штрафцигер со моторцангла..

Инаку поштуем се од електронската сцена..psy - full on,dark,psybient etc...
hard-core,hardstyle,gabber,jumpcore,jumpstyle
DnB-DnB :D
House,dance,minimal,industrial по малку..

HCL,Добро си слушнал,габбер е ова =)
А до Sacansi* една препорака
-Riotstarter
-187
-Tonight
-Dance with the wolves
-Fuck Trance
-Dipshit
-Right through your head(прва хардкор трака поради која се заљубив у музикава)
-Stainless Steel
-Cannibal
И мн други,да не набројувам,им ја имам симнато цела дискографија
А колку да видиш дека ги бива за твој стил на музика (т.е Breakbeat Hardcore,мешавина од Breakbeat,DnB и Hardcore,ти препорачувам да ја чуеш Kidnapped Redneck :helou:
јас онака набројав подобри од енгрфист... иам слушнато повеќе..
иначе оваа Kidnapped Redneck е ненормална! :vozbud:

Дај нешо слично ко оваа? :vozbud:

Meccano Twins - Still Stealing the steel
Ова е уште еден пример за хардкор диџеи што се обидуваат да прават дабстеп/днб/брејкбит хардкор,не толку успешен колку наведената од Ангерфист,иначе Meccano Twins е друг алијас на подобро познатите Art of Fighters =)

Е,и мала поправка,Sensation Black не е само фестивал на хардкор музиката,на Sensation Black одат и хардстајл диџеи,како Showtek,Headhunterz,Jdx,Abject,Brennan Heart,DJ Zany,Alpha Twins итн.
Eве една трака што ја најдов деновиве,направена е и одлично со видеото =)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom