HCCP ние го спроведовме и баш ми се допаѓа ако имате основни хигиенски навики лесно се спроведува. Е нема шибај со поминат рок производи, од вчера што ви останал компирот и месото и подгреј ги и шибни им нека јадат ќе фрлате храна т.е. давајте ја во Зоолошка нека ги хранат животните или во стационар за животни бидете малку хумани.
Неможе куварот отишол у WC не измил раце и оп плескавица ти прави каде бе со тоа. Рацете депилирани брада нема шанси посекотина со плав фластер да се детектира, капи медицински ако има бркови маска ќе носи, неможе да оди со чевлите по улица и во погон да влегува, се си има свое. WC машко женско, гардероби машки женски, несмее тој што работи со храна директно што ја прави да носи, алки, прстени, да е нашминкана, парфимиран, нокти долги, лакирани, на секои шест месеци (ако има и потреба и почесто)ДДД служба ќе доаѓа мамечки кутии ќе си постави, ќе си испрска и ќе си одржува, нема со каков сакате сјај да перете чаши, тањири, виљушки, лажици, ножеви, има пропис наколку време ќе ги дезинфицирате, работните маси секој ден по секој работа а не се закоравила мрснотија и прљавштина и ти сечеш на неа,се има зошто. А тоа што ќе ве удри по џеб е тоа е друга проблематика. Како и да е супер е што ќе се спроведе редно беше. Го одложиле ќе почекаме уште некој месец. Замисли пиљара извадила надвор овошје и зеленчук каде бе да измерат колку олово има во нив од издувни гасови бегај бе па после се оболувало од рак.
Една страна влез на суровина од друга страна излез на готов производ целта е да се избегне вкрстена контаминација. Супер си е HCCP системеот.