Јас секогаш држам ниво, освен кога гледам какви глупости тропаат.
...секој има право да си го напише мислењето, ако тоа не се поклопува со твое не значи дека „тие тропаат глупости“,, односно од каде пак ти си толку сигурен дека твоето мислење е тоа вистинското, па другите пишуваат глупости, зашто не ја имаш опцијата дека може да биде обратно.
Гледам дека ти си експерт по се,
...еднаш напишав некаде, ајде пак ќе се повторам, тоа што имам познавање од повеќе области како моја ризница од општа култура и искуство, некому дава дојам на експертизам, што всушност тоа треба да биде општо познавање на сите.
и ни постираш теории на заговор,
...тоа што не можам јас да го докажам со линкови и туѓи текстови од портали, а се сомневам во вистинитоста, тоа мене ме прави „ти постираш теории за заговор“, а тоа што ти исто не можеш да докажеш, ама веруваш све што се пишува по портали
(дали прими бустер антиковид вакцина?), тоа те прави експерт?
имаш ако даде госпот, ама во градежништвото е или е добро направено или не е, па ако не е имаш ако даде госпот.
...онака колку да знаеш, се пишува со голема буква, ем завршува на „д“ - Господ, а не „госпот“!
Еве на онаа тема пак си пишала дека носечките ѕидови се многу добра работа, без притоа да си прочитала од погорните коментари што се уствари носечки ѕидови,
... пишувам околу носечките зидови дека ја дава стабилноста на зградата и при земјотрес имаат многу важна улога, доколку истите зградата ги има нема да се руши, додека ако долниот дел т.е. приземјето нема носечи зидови туку стакларија од деловни простории, отворени простории како паркинзи или внатрешни базени биди сигурен дека зградата ќе падне при различната ајда речам израз „резонанса“ или вибрирање при движење на тој дел што нема зидови и е полесен и нема ублажување за разлика од погорните катови кои имаат зидови и имаат поинаква резонанса при нишање, па долниот дел ќе се прекрши и одели од горните катови, па потоа при повторен потрес ќе следи т.н палачинка ефект, смачкување на катовите еден врз друг како палачинка редење!
... да знаеше, што значи изразот „soft story“ и „soft story building“ ќе размислеше поинаку, тој проблем ги имало сите згради во Турција кои така наеднаш се рушија, но ова не е тема за да објаснам, ќе напишам токму на другата тема во архитектура за градби, па ти ако сакаш смени си мислење со нешто ново научено од ова што изгледа прв пат ќе прочиташ!