Гуми (пневматици)

• Креатор на темата Креатор на темата Струмикс
  • Време на започнување Време на започнување
Па појди до Мишелин,кажи им како стојат работите.Кажи им дека ти знаеш кои се најдобри и најбезбедни
Good year eagle f1 u taa dimenzija se poskapi i potivki od michelin i ustvari se preporacani za mercedes. Isto imas pirelli p zero koi se potivki i mnogu poskapi od michelinot. Spored ova sepak michelinot ne se najdobri, a najbezbedna guma ne postoe, sekoa moze da pukne na avtopat i da izgubis kontrola.

Good year eagle f1 u taa dimenzija se poskapi i potivki od michelin i ustvari se preporacani za mercedes. Isto imas pirelli p zero koi se potivki i mnogu poskapi od michelinot. Spored ova sepak michelinot ne se najdobri, a najbezbedna guma ne postoe, sekoa moze da pukne na avtopat i da izgubis kontrola.
Исто и ти,со него под рука и да им објасните што како таму на инженирите

Исто и ти,со него под рука и да им објасните што како таму на инженирите

Добар backpedalling си даваш, не ја гледам поентата на вакво лешперско однесување.

Ниту е најдобра, ниту е најбезбедна и тоа е тоа.

Добар backpedalling си даваш, не ја гледам поентата на вакво лешперско однесување.

Ниту е најдобра, ниту е најбезбедна и тоа е тоа.
Нив им се покажале најдобри,и по препорака на сервис за Мерцедес у Аустрија ги монтирале бидејки до скоро тука не правеа сервис на Мајбах

А да ве прашам според вас поискусните, колку е ризично да возиш на 3 здрави од 4 штрафа на десна предна гума ? Имено кога менував пукната гума со резервна , некако го скршив штрафот ( која сила сум у пм ) , и сега од 4 останав со 3 штрафа , нема како да се извади остатокот .. стара кола е форд фокус 99та ... со алфата имав ист проблем , но таму од 5 штрафа останав со 4 , ако ме држи добро сеќавањето па ја возев 2 години така немаше проблем.. ама тука се помалку штрафови па ми е малку шубе....
За 2 минути се вади штрафот и било кој локален мајстор, дури и да не е за коли, ќе го извади.

А да ве прашам според вас поискусните, колку е ризично да возиш на 3 здрави од 4 штрафа на десна предна гума ? Имено кога менував пукната гума со резервна , некако го скршив штрафот ( која сила сум у пм ) , и сега од 4 останав со 3 штрафа , нема како да се извади остатокот .. стара кола е форд фокус 99та ... со алфата имав ист проблем , но таму од 5 штрафа останав со 4 , ако ме држи добро сеќавањето па ја возев 2 години така немаше проблем.. ама тука се помалку штрафови па ми е малку шубе....
Сигурно за некој ден да возиш не е проблем, ама да го оставам така засекогаш не ми дава совеста. Има бандажи и со 3 штрафови ама распоредот е поинаков, вака прашање е кога ќе разлабават и другите и ќе ги загиниш, убаво кажа феникс не е захтевно да се избуши да се извади, дури ако имаш и обратна бургија можиш и сам да се пробаш, со вд40 обавезно да се истретира на почеток.

Кој мајстор ке извади цвикнат штраф за две минути бре луѓе?

Кој мајстор ке извади цвикнат штраф за две минути бре луѓе?
Кај скинат шраф на кола....еден дел останува или пред дискот..или зад него. Тој дел се вади...во зависност каде е скинат. Во најлош случај, на шрафот се наварува друг шраф и се вади

Кај скинат шраф на кола....еден дел останува или пред дискот..или зад него. Тој дел се вади...во зависност каде е скинат. Во најлош случај, на шрафот се наварува друг шраф и се вади
Со греење излегува полесно,ама нецвикнат штраф неможеш да извадиш за две минути,па камоли цвикнат

Ne..daleku od 2.minuti....no se vadi

Sepak....koj kako mene se učel i prva kola mu bila prastara Fiat 1300-tristač, sekoja maka na novite koli mu e ,,pickin dim,,:vozbud:

МЕне штрафот ми се скрши баш у линија со дискот.. така да.... тука во ЕУ не се ебаваат со варење , ми кажаа одма јово на ново цел дел , диск или што и да треба... :tvg:

Нема потреба никаде јас да одам, само неинформирани сметаат дека Мишелин се најдобри и најбезбедни. И летни и зимски и перформанс.
Ај вака ти ко информиран фраер, де кажи кои гуми се најдобри и најбезбедни?
Автоматски споено мислење:

Не стварно, изглеа во заблуда сме, со по толку изминати километри и неколку бренови на гуми сменето, да не знаеме кои се најбезбедните гуми?! Срамота.

Последно уредено од модератор:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom