Гумени бомбони

• Креатор на темата Креатор на темата Xfire
  • Време на започнување Време на започнување
Ok, ne doov tuka da solam pamet, doov posho sum fan :)

eve gi moite:

Bebeto-Peach-Rings-Sweetsl.jpg

Gi maav bez mera, koa ke prdnev na praska mirsashe :D

Madam, ne preteruj so gumeni bomboni posho zhelatinot se prai od meleni koski i svinska kozha :)

Sori ako neznaeshe ili ako te zgadiv, ali pred nekoe vreme jadev `posni` kolachi so zhele i osetiv moralna obvrska da im kazham na domakinive, a koa im kazhav deka ne se bash posni kolachive me nabrkaa :D
Ушите да си ги јадеш :icon_lol:
Каков аргумент и да стаите, џабе везете.
Шо се убаи, убаи се.
--- надополнето: 11 февруари 2013 во 23:16 ---
Ok, ne doov tuka da solam pamet, doov posho sum fan :)

eve gi moite:

Bebeto-Peach-Rings-Sweetsl.jpg

Gi maav bez mera, koa ke prdnev na praska mirsashe :D
Овие и јас ги сакам, само дупло пакување пошо нормално пакување ми е малце :icon_lol:

kervan_gummy_ice_cream.jpg

Случајно ги видов кај мене во маркет од Bebeto се, ептеен се убави имаат интересен вкус:)

misijata za utre:
1 odenje vo tineks
2 kupuvanje 3-4 vrsti gumeni bomboni
3 jadenje
4 odenje pak vo tineks ako chuvstvuvam deka ima uste mesto vo stomakot.

Crnjo, idi u ramstor ima nalivni (refus) gumeni bomboni. Ne se eftini ama praev nekoja rachunica koa bev popameten i imav hartija pred mene i iskochi i deka ne se ni tolku skupi sporedeno so haribo (cena vs gramaza).

1. odi u ramstor
2. napraj si miks od 3 4 vrsti
3. jadi
4. frli gi grdite
5. idi kupi si gi tie sho ti se svigjaat u duplo pogolema kolichina

Crnjo, idi u ramstor ima nalivni (refus) gumeni bomboni. Ne se eftini ama praev nekoja rachunica koa bev popameten i imav hartija pred mene i iskochi i deka ne se ni tolku skupi sporedeno so haribo (cena vs gramaza).

1. odi u ramstor
2. napraj si miks od 3 4 vrsti
3. jadi
4. frli gi grdite
5. idi kupi si gi tie sho ti se svigjaat u duplo pogolema kolichina
Лоша ти е математиката :D
Тие на мерење у Рамстор се 50 денари 100 гр. а харибо спакувани 100 гр. ти се 35-40 денари :pipi:

Лоша ти е математиката :D
Тие на мерење у Рамстор се 50 денари 100 гр. а харибо спакувани 100 гр. ти се 35-40 денари :pipi:
Olimpijo chuti, ja sum sekad u pravo. Osobeno matematika koa e u prashanje.

Nejse, probajte gi ovie:
sourworms.jpg

Samo sho gi gleam mi se onadi ustava ...

Olimpijo chuti, ja sum sekad u pravo. Osobeno matematika koa e u prashanje.

Nejse, probajte gi ovie:
sourworms.jpg

Samo sho gi gleam mi se onadi ustava ...
Забораив да пишам дека за 100 гр. мерени гумени бомбони у рамстор, ќе си купиш 3 различни пакувања гумени на свислион т.е 270 гр гумени бомбони, а башка и ќе ти останат 5 денари кусур од 50 денарката :icon_lol:

Ej, a, dechki, na vermeto koa se zaebaav so kokteli gleav mn recepti so gum drops, t.e gumeni bomboni so sheker na povrshinata i vodka.

Probal nekoj takva ludorija? Stoposto si kupus od edna shaka ama ne prestanuesh da jadesh posho si pijan i ... posho se gumeni bomboni u pitanje ...

tumblr_m06rjxCVk21qjxixpo1_500.jpg

Zhiveliiiiiiiiiiiiii
--- надополнето: 13 февруари 2013 во 22:14 ---
Ej, samo sho mi tekna, chek sea ke vi kazham edna tajna sho retko koj ja znae:

Koa bev kopuk zakopav u saksija gumeni bomboni posho mislev deka ke porasnat u drvo sho ragja gumeni bomboni .... glupson :(

Madam, ne preteruj so gumeni bomboni posho zhelatinot se prai od meleni koski i svinska kozha :)

Sori ako neznaeshe ili ako te zgadiv, ali pred nekoe vreme jadev `posni` kolachi so zhele i osetiv moralna obvrska da im kazham na domakinive, a koa im kazhav deka ne se bash posni kolachive me nabrkaa :D
Ти го прочитав постов и у ташна имав гумени бонбони и се напнав и баш отидов да видам состав.

Состав: Шеќер, гликозен сируп, вода, желатин, средство за зачувување влага: сорбитол (појаснување: Сорбитолот е алкохол со сладок вкус кој се користи како засладувач. Човековиот организам бавно го метаболизира. Тој може да се добие со редукција од гликоза. Сорбитол се наоѓа во јаболката, крушите, праските, сливите и др.) Киселини: лимонска киселина, млечна киселина, јаболкова киселина. Природни ароми: портокал, ѓумбир. боја: Е120

narand%C5%BEa_150x180.jpg

+

Ти го прочитав постов и у ташна имав гумени бонбони и се напнав и баш отидов да видам состав.

Состав: Шеќер, гликозен сируп, вода, желатин ...

http://en.wikipedia.org/wiki/Gelatin

Ili takozvano Pacha/Piftija. Eve citat i od stranta na Collagen:

Collagen (pron.: /ˈkɒləɨn/) is a group of naturally occurring proteins found in animals, especially in the flesh and connective tissues of vertebrates

Ili takozvano - jebiga gumenite bomboni se svinsko :)

Aj zhiveli i da si kasneme po edno svinsko

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom