Гулаш

• Креатор на темата Креатор на темата slavica.k
  • Време на започнување Време на започнување
Kako sto vidov site si dadoa svoe mislenje dali jadat gulas ili ne, no nikoj ne dade recept.Daj ve molam dajte recept ili prasajte gi vasite majki,pa i mene mi se jade ova, a ne znam da go zgotvam.:kesa:

Многу го обожавам во Манџи...!!!:vozbud::vozbud:

јас јадам гулаш,вкусно е.Порано само месото го јадев,се друго оставав ама сега јадам се комплетно.

Vakvo nesto koa ima ne ni sednuvam na masa nesto drugo da jadam a kamo li nego da go jadam ... bljak

Гурман сум, така да јадам и ова и можам да кажам дека не е воопшто лошо :)

Изгледа има 100 рецепти на гулаш.Иначе шмека,ке прашам за рецепти..:)

Јадам,не ми е нешто претерано вкусно,ама не е ни нешто што неможе да се јаде.Златна средина.:)

јадам гулаш ама од конзерва домашен не ми е убав

Јадам гулаш, не ми е гаден, но не ми е и некое баш најубаво јадење. А за рецепт, најдов на интернетов гулаш со телешко, па еве го:

Потребни состојки:

800 гр. телешка кртина
3 главици кромид
3 чешлиња лук
3 моркови
4 домати или домати во шише
100 мл. бело вино
500 гр. млад компир
100 гр. брашно
Магдонос
Сол и црн пипер

Телешкото месо го сечиме на коцки, го насолуваме и ставаме мелен црн пипер, а потоа го валкаме во брашно. Кромидот ситно го сечкаме и го ставаме во тенџере на оган да се пржи. Морковот го сечкаме на крукчиња и го додаваме во тенџерето. Доматите ги рендаме (или домати во шише)и ги додаваме во тенџерето, додаваме 200 мл. вода и 100 мл. бело вино. Посолуваме и оставаме да зоврие, а потоа го додаваме месото кое претходно ни беше избалкано во брашно, поклопуваме и оставаме да се динста околу 90 минути на тивок оган. Во текот на динстањето промешуваме неколку пати. Додека се прави гулашот, пржиме помфрит од млади компири.

Јадам гулаш, не ми е гаден, но не ми е и некое баш најубаво јадење. А за рецепт, најдов на интернетов гулаш со телешко, па еве го:

Потребни состојки:

800 гр. телешка кртина
3 главици кромид
3 чешлиња лук
3 моркови
4 домати или домати во шише
100 мл. бело вино
500 гр. млад компир
100 гр. брашно
Магдонос
Сол и црн пипер

Телешкото месо го сечиме на коцки, го насолуваме и ставаме мелен црн пипер, а потоа го валкаме во брашно. Кромидот ситно го сечкаме и го ставаме во тенџере на оган да се пржи. Морковот го сечкаме на крукчиња и го додаваме во тенџерето. Доматите ги рендаме (или домати во шише)и ги додаваме во тенџерето, додаваме 200 мл. вода и 100 мл. бело вино. Посолуваме и оставаме да зоврие, а потоа го додаваме месото кое претходно ни беше избалкано во брашно, поклопуваме и оставаме да се динста околу 90 минути на тивок оган. Во текот на динстањето промешуваме неколку пати. Додека се прави гулашот, пржиме помфрит од млади компири.
Cekaj kako toa przis pomfrit pa neli treba kompirite da se vnatre vo tendzereto a ne kako pomfrit posebno da odat???

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom