Grunge (GRANZ) револуција

• Креатор на темата Креатор на темата kicodarker
  • Време на започнување Време на започнување
Нирвана имала големо влијание од ex-Yu new wave сцената. Басистот на Нирвана бил по потекло од Хрватска и на Курт Кобеин му пуштал Азра , Забрането пушење и сл.

Да не мислите дека зборувам глупости еве ви доказ
Novoselic was already interested in bands like Led Zeppelin, Devo, Black Sabbath, and Aerosmith. He also enjoyed Yugoslav rock bands like Zabranjeno Pusenje, Prljavo Kazaliste and Azra. While in Croatia, he picked up an interest in punk rock, and discovered bands like the Sex Pistols and the Ramones. He has cited Paul McCartney, Geezer Butler, and Gene Simmons as the fundamental influences of his bass playing.Sometime later, Novoselic's brother Robert walked into his friend Kurt Cobain, who had noticed loud music coming from upstairs. Robert told Cobain that it was his older brother, who listened to punk rock. Cobain eventually befriended the elder Novoselic and the pair ended up sharing similar musical tastes, including a fondness for local band The Melvins. The two had several mutual friends and began hanging out shortly thereafter. Some time later, Cobain gave Novoselic a demo tape of his former band Fecal Matter. After several months of indecision, Novoselic finally listened to the tape, liked it, and agreed to start a band with Cobain.

Според мене гранџот и рапот се најдобри стилови во деведесетите (иако потекнуваат од порано).

Незнам зошто кога некој ќе каже гранџ веднаш се поврзува со Нирвана.
Нирвана е најпознат гранџ бенд не дека не е но сепак како што кажа Гижо тоа е пост панк и дека ќе излезе дека и Нил Јанг е гранџер.

Интересно ми е тоа што металците не го сакаат гранџот.

И мене ме живцира нерасчистеното а сепак повеќе пати спомнато потекло на гранџот и тоа директно поврзување на Нирвана со самиот правец.Најпретставителна група е од овој правец, но гранџот не постои со формирањето на Нирвана...конфузии, конфузии...

^А тоа за металците и гранџот, е индивидуално...:pipi:

AAAAAAA! Oбожавам гранџ!

Nirvana, Pearl Jam, Soundgarden, Hole, Stone Temple Pilots, ALICE IN CHAINS, Smashing Pumpkins, Screaming Trees, Mudhoney, Temple Of The Dog! :vozbud::vozbud:

Се ежам коа и да слушнам било кој нивни хит :vozbud:

Поомилени песни ми се:
Come As You Are - Nirvana
Would? - Alice In Chains
Acid Bubbles - Alice In Chains
The Day I Tried To Live - Soundagrden
1979 - Smashing Pumpkins
Hunger Strike - Temple Of The Dog
Black Hole Sun - Soundgarden
Drain You - Nirvana
Rape Me - Nirvana

после 90тите... едино новиот албум на Alice In Chains ми се свиѓа... Black Gives Way To Blue (2009)..

alice_in_chains.jpg

alice in chains со старата постава (:

ај и оваа како поомилена :)

GRUNGE IS NOT DEAD!!

темава умре, ко гранџот што умрел -.- :pos:

Абе се произлегува од нешто, аман и вие се карате за глупости, како што денешните метални срања произлегуваат од Black Sabbath, така и grunge и Nirvana се инфлуенцирани од Ramones и Sex Pistols

Да не ги заборавиме Мелвинс, Курт Кобејн бил среќен кога има ги носел инструментите :) најсериозно. Се зближил некако со членовите, па свири заедно во нивни албум од 94та, пред да умри.
Исто овие да не ги заборавиме :)

Grunge is dead бе, а ајварот е словенски.

Ја поштувам Гранџ музиката,во последно време почнав многу да ги слушам Гранџ бендовите како The smashing pumpkins,Bush,Alice In Chains,Candlebox и секако Nirvana кој ги слушам од Мал....

Ја поштувам Гранџ музиката,во последно време почнав многу да ги слушам Гранџ бендовите како The smashing pumpkins,Bush,Alice In Chains,Candlebox и секако Nirvana кој ги слушам од Мал....

Soundgarden (y)

секако дека ги слушам и Soundgarden-Audioslave ама ги имам заборавено ,Chris Cornell ми е еден од омилените пејачи..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom