Груевски - силувач на Уствавот на РМ

• Креатор на темата Креатор на темата test
  • Време на започнување Време на започнување
komunjar

Еден успех, една инвестиција? Нешто што поевтинило а не поскапило? Наведи...
dosta be ako se vrakaat neka se vrakaat ako ne neka idat u pm koj im e kriv so izgubia mn pa nemat pratenici sea toj pa Bc da mu .... ne gi potpisuva ama dzabe mu e :helou:

Чудно... Груевски велат дека го силува Уставот, а му се тргаат од патот, т.е. бојкотираат присуство во Парламентот, па после уште се бунат што прави што сака, а не му стојат на патот и не му влијаат... Не ми е јасно. Во тој случај бунењето баш нема некој ефект.

Чекаат да се јави меѓународна како некогаш и нив да ги потапша по рамо а другите да ги искара.

Чудно... Груевски велат дека го силува Уставот, а му се тргаат од патот, т.е. бојкотираат присуство во Парламентот, па после уште се бунат што прави што сака, а не му стојат на патот и не му влијаат... Не ми е јасно. Во тој случај бунењето баш нема некој ефект.

Таа ми е поентата цело време!!!
Незнам како очекуваат СДС да ме придобијат кога ништо не превземаат.
Ако ВМРО-ДПМНЕ прави лошо на државата и не ми се допаѓа нивната политика тогаш природно би барал алтернатива за следните избори. Но!!! Како би гласал за СДС кога тие со тоа што го „бојкотираат“ парламентот, ги одобруваат постапките на ВМРО-ДПМНЕ. Кога ќе размислам... не би гласал за СДС во иднина, ако продолжат со вакви фарси.

Џабе кодошат против ВМРО-ДПМНЕ дека водат популаристичка политика, кога они со овие потези го прават истото и тоа повешто. Друго нешто што го гледам во СДС е тоа што дозволуваат да се „уништува“ државата со работењето на ВМРО-ДПМНЕ, само да ослабне ВМРО-ДПМНЕ во очите на народот и да дојдат тие повторно на власт. Со неактивноста што ја покажува СДС си помагаат себе си а одмагаат на Македонија.

Сега бирајте.

Народот ќе замеша прсти кај и да е.
Еве кај се локалните избори, претседателските... Народот ќе си наплати.
Пред трите чуда на калипсо народот сака полн стомак, здравје и сигурност во институциите (војска, полиција, судство).
Во овие три работи ВМРО (во пакет со ДУИ) огромни грешки прави. Најмал дел од населението го интересира црквата на плоштад и музејот во Чаир.

Народот ќе замеша прсти кај и да е.
Еве кај се локалните избори, претседателските... Народот ќе си наплати.
Пред трите чуда на калипсо народот сака полн стомак, здравје и сигурност во институциите (војска, полиција, судство).
Во овие три работи ВМРО (во пакет со ДУИ) огромни грешки прави. Најмал дел од населението го интересира црквата на плоштад и музејот во Чаир.

За народов, искрено не знам...Не верувам....
За се друго апсолутно се согласувам со тебе. Никако да чујам нови работни места ( освен во државна администрација партиските лепачи на плакати )... :toe:

Cudni nekoi ekonomski analiticari ovde na forumov...

Ne treba poveke od prvite 3 ispiti na ekonomski.. pa duri i vo sredno toa bese opfateno..covekot si kaza li deka se ocekuva minimum 6% ekonomski rast za slednata godina??? Si kaza... ajde realniot neka zeme bilo koe izdanie na bilo koja kniga na Taki Fiti eve neka bide ne mora drug od SDS-to.. pa neka si presmeta shodno na rastot soglasno makedonskite uslovi kolkava inflacija bi trebalo da ima ?? Zborime po kniga spred definicija..

Toa [to nekoi ovde ne go razbiraat i pred se neznaat da go cenat e deka inflacijata e zauzdana i strogo kontrolirana.. samiot MMF i svetska banka se uverija vo istoto pa veke ne ni reagiraat... ovaa situacija so makedonija e bas frli ripce fati krapce.. ama ne vredi da se objasnuva..

P.S Denes imav eden navistina prijaten rucek so edni prijatelcinja sto se nemavme sobrano od poodamna.. dve raboti navistina me napravija sreken koga gi slusav.. 1-ta deka nema covek ili firma sto gi znaat a da ne rabotat turbo..2-ta deka pokraj tolku rabota veke kes pari vo RM nema.. da go citiram edniot abe stance da renoviras ti bara ziralno da plakas :)

Ако не грешам, постов ти е за оваа тема:

http://www.forum.kajgana.com/showthread.php?t=12289

Аман со тие СДС, толку ли си опседнат ?

Додека бев мал 7-8 години ме чукаа со про-СДС ставови, а тоа кај мене се одрази во непожелна насока за нив.
Средното го поминав со наведната глава бидејки да се биде патриот во Гевгелија не е лесно. Ми лепеа етикети, ме направија дрогираш само затоа што на Смрдлива веев знамиња на 2ри пред неколку години. Епа сега како да ги сакам? Природно сфатив дека ако те класифицираат како нешто, а не е можно да им докажеш дека не е така, тогаш биди тоа што тие те класифицираат. Бидејки од истото тоа тие се плашат.

Незнам дали ќе ме сфатиш, но тоа е тоа.

Додека бев мал 7-8 години ме чукаа со про-СДС ставови, а тоа кај мене се одрази во непожелна насока за нив.
Средното го поминав со наведната глава бидејки да се биде патриот во Гевгелија не е лесно. Ми лепеа етикети, ме направија дрогираш само затоа што на Смрдлива веев знамиња на 2ри пред неколку години. Епа сега како да ги сакам? Природно сфатив дека ако те класифицираат како нешто, а не е можно да им докажеш дека не е така, тогаш биди тоа што тие те класифицираат. Бидејки од истото тоа тие се плашат.

Тој што не осетил не може да сфати....кај нас во Пробиштип кој до скоро беше дувло на комењариве и полошо имаме поминато.Поздрав

Cudni nekoi ekonomski analiticari ovde na forumov...

Ne treba poveke od prvite 3 ispiti na ekonomski.. pa duri i vo sredno toa bese opfateno..covekot si kaza li deka se ocekuva minimum 6% ekonomski rast za slednata godina??? Si kaza... ajde realniot neka zeme bilo koe izdanie na bilo koja kniga na Taki Fiti eve neka bide ne mora drug od SDS-to.. pa neka si presmeta shodno na rastot soglasno makedonskite uslovi kolkava inflacija bi trebalo da ima ?? Zborime po kniga spred definicija..

Toa [to nekoi ovde ne go razbiraat i pred se neznaat da go cenat e deka inflacijata e zauzdana i strogo kontrolirana.. samiot MMF i svetska banka se uverija vo istoto pa veke ne ni reagiraat... ovaa situacija so makedonija e bas frli ripce fati krapce.. ama ne vredi da se objasnuva..

P.S Denes imav eden navistina prijaten rucek so edni prijatelcinja sto se nemavme sobrano od poodamna.. dve raboti navistina me napravija sreken koga gi slusav.. 1-ta deka nema covek ili firma sto gi znaat a da ne rabotat turbo..2-ta deka pokraj tolku rabota veke kes pari vo RM nema.. da go citiram edniot abe stance da renoviras ti bara ziralno da plakas :)

На кој се трудиш да објасниш. На некои и со инка да им туриш пак нема да сватат дека контролирана инфлација можи да е позитивна за екномијата. Најголемиот успех на Клинтон во економијата беше шо контролирано (намерно) го падна доларот и ги направи американските производи поконкурентни.
Само од кај да научат вакви работи кога не им ги пиши во партискиот билтен.

Не ги сакај, кој те тера ? Ако сакаш и мрази ги, никој не ти брани. Ама во секој пост да ги спомнуваш, премногу е...Дискутирај си по темата. Гајле мие мене и за СДС и за ДПМНЕ, ама нормално е да се критикува власта, од неа се очекува многу повеќе одколку од опозицијата. Та нели се на власт затоа што се подобри од опозицијата...Е нека работат, за тоа ги плаќа народот.
А за Гевгелија, немој...Јас сите патриоти што ги познавам од Гевгелија не се срамат, туку одат со кренати глави.:smir:
Едит: Уште нешто, тој што на 7-8 години бистри политика, мора да е некое чудо од дете. А тој пак што детето го клукал со вакви или онакви политички ставови е тешка будала. Поздрав

poslusajte me sega denov pred nas e najgolemiot za sebap na ilinden bar dostoinstveno da mudroseruvame.
vo 24 casa na forumov izlegoja 2-3 temi od kalibar na branko sprema drzaven udar, do gruevski siluvac na ustav...
Koj kako osekja taka se pregrupira ( osvem abc toj bara zavera vrzana so mosad :smir:),kon onaa vistina koja saka da ja vide ( moram da priznam deka portokalovava podobro mi godi ) ,sto samo po sebe dokazuva deka drustvovo e polarizirano ili aj da bidam poprecizen 2/3 so 1/3 barem vo juni ))))))))) .
Ali edno sakam da kazam sekoj iskreno da si ja saka drzavata i da raboti a nejzino dobro ,taka raboti i za svoeto dobro i dobroto na svoite deca..nit grujo nit branko nit zaev ( cuski ova radi tebe deka sum dobra volja) ne se vecni.....vecnA treba da bide nastata tatkovina!!!

cestit praznik btw

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom