Груевски се откажал од името и бил подготвен на компромис?

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување

Bratot

Стоик и Машкртник!
Член од
27 јануари 2007
Мислења
17.089
Поени од реакции
4.499
Веб-сајт
www.macedonianspark.com
Види.. СИТЕ политички фактори застанаа позади истиот став.

Па нели глумеа слога, дај немој пак да се цитираме.

Трагикомично е обвинувањата да доаѓаат од СОНЦИЊАТА, знаеме како шизофренично заговараа продажба на името, АНДОВ, ПЕТКОВСКИ, ОРОВЧАНЕЦ... излишно е да се препираме бе.

Ја разбравме пораката.

Досега, “европските сонца“ сакаа да плукнат врз името Македонија, да го фрлат во ѓубре, за да бидат примени во друштвото кадешто мислат дека припаѓаат. Грујо божем се инаетеше.

Сега, кога се знае вистината, јасно е што треба да се прави. Штом и Грујо е на иста бранова должина со Рада, тоа значи - заслужува поддршка не само од своите, туку и од нејзините -овци.

Јас ја разбирам оваа пропагандна порака како повик кон СДС-овците и сите што не го поднесуваат името Македонија, сите кои би сакале што побргу да се откачат од непријатниот товар од минатото наречен македонско име, да се отарасат од сето она што им го расипува пријателството со милите грци, да гласаат не за Рада, туку за Грујо - зашто конечно разбравме каде лежи зајакот, кому судбината му ја определила оваа грандиозна задача.

Треба да знаеш, треба да можеш.

Види.. СИТЕ политички фактори застанаа позади истиот став.

Па нели глумеа слога, дај немој пак да се цитираме.

Трагикомично е обвинувањата да доаѓаат од СОНЦИЊАТА, знаеме како шизофренично заговараа продажба на името, АНДОВ, ПЕТКОВСКИ, ОРОВЧАНЕЦ... излишно е да се препираме бе.
nema prepiranje ...ova se e tocno sto go kazuvas no i moite tvrdenja se tocni

jas sakav da gi dolovam dvete opcii 3-4 stranici nanazad malku na poprost nacin

Абе нели Сонцата плачеа да се смени името за да не примат во НАТО? Од кај сега ваков став? : )))

Па како што ги менуваат ставовите секојдневно, незнаеш веќе кој став го имаат. Де не требало да се глуми патриотизам во битни моменти за Македонија, де го гледаме по рекламни спотови Игор Ивановски како вика "Јас сум патриот и ќе се борам за Mакедонија" : ))))

Па после имаш став и обвинувања дека Груевски нејкел да прави компромис со името, за после да го обвинуваат дека бил предавник и бил решен да го смени.

Ај нека се одлучат веќе како ќе настапат.

Абе нели Сонцата плачеа да се смени името за да не примат во НАТО? Од кај сега ваков став? : )))

Па тоа ми беше зборот,сонцата плачеа за смена на името ама вечерва ја слушам Радмила како пее -Денес над Македонија се раѓа ново сонце на слободата-,не да пее ама разлева како за на Евровизија да се спрема.А истовремено преку Лазар идат пораки дека и Гвујо едвам чекал да завршат избориве па да се откажел од името Македонија во интерес на (Скопје или “нешто“).Ставови како “Камасутра“ да ја прелистуваме а не предизборни програми.:)

Па како што ги менуваат ставовите секојдневно, незнаеш веќе кој став го имаат. Де не требало да се глуми патриотизам во битни моменти за Македонија, де го гледаме по рекламни спотови Игор Ивановски како вика "Јас сум патриот и ќе се борам за Mакедонија" : ))))

Па после имаш став и обвинувања дека Груевски нејкел да прави компромис со името, за после да го обвинуваат дека бил предавник и бил решен да го смени.

Ај нека се одлучат веќе како ќе настапат.

abe tie veke gi izgubija izborite i pred da pocne kampanjata ..jas ne znam sto tolku plukanje po niv

Како што, па не наседнуваме ние така лесно :)

На скришум, онака перфидно да се подметне опцијата “гласај за ес де ес“ со форсирање на ваква интензивна кампања на дезинформации, клевети, монтирашки, пеење и глумење лудило.

Лесно се провалуваат намерите :)

Па тоа ми беше зборот,сонцата плачеа за смена на името ама вечерва ја слушам Радмила како пее -Денес над Македонија се раѓа ново сонце на слободата-,не да пее ама разлева како за на Евровизија да се спрема.
А заборавија (ама народот не заборава) дека кога се осамостоивме не сакаа да станат при интонација на македонската химна. Каде бе со тој памет? :)

А истовремено преку Лазар идат пораки дека и Гвујо едвам чекал да завршат избориве па да се откажел од името Македонија во интерес на (Скопје или “нешто“).Ставови како “Камасутра“ да ја прелистуваме а не предизборни програми.:)
Види, разликата кај двеве политички опции по прашањето за името е следна:

- едните се спремни на компромис (читај - промена на име) по секоја цена, велејќи дека не треба ни да се праша народот, дека не е потребен референдум (читај - кој го ебе народот, што знае народот, народот е глуп)

- другите сметаат дека при евентуален компромис кој не би го загрозил идентитетот, одлуката ќе ја донесе народот преку референдум, затоа што никоја политичка партија нема мандат за такво нешто.

Тоа е тоа.

ovie komunjarive uste sto nema da izvadat za da tepaat na izbori ama zdabe im e.rada ja izvadi i knigata kako ke ne vnese vo E.U.za 6 meseci uste suknjata da ja krene i ke tepaat.

abe tie veke gi izgubija izborite i pred da pocne kampanjata ..jas ne znam sto tolku plukanje po niv

Е па другиве си го покрија газот,со лажната изјава дека немало да го сменат името,а “покриен гас никој не го плука“.:toe:

ovie komunjarive uste sto nema da izvadat za da tepaat na izbori ama zdabe im e.rada ja izvadi i knigata kako ke ne vnese vo E.U.za 6 meseci uste suknjata da ja krene i ke tepaat.
Тоа книгата, гарант зеле телефонски именик и му ги смениле кориците : )))

• Ми се допаѓа
Reactions: ada
Тоа книгата, гарант зеле телефонски именик и му ги смениле кориците : )))

i jas mislam taka, podobro sto ne ja pecatat na iljadnici parcinja, posto ke im stane konkurencija vo toaletnata industrija na portokalovata prerodbena hartija koja e dosta kvalitetna i pred se e besplatna

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom