Груевски ја информира меѓународната заедница за тивкото грчко ембарго

• Креатор на темата Креатор на темата Bratot
  • Време на започнување Време на започнување
изгледа и јас ке викам ,, каде се правата на Македонците во Бугарија,Албанија нека е доследен и ке го подржам секој таков чекор

изгледа и јас ке викам ,, каде се правата на Македонците во Бугарија,Албанија нека е доследен и ке го подржам секој таков чекор

е да си м ижив и здрав што го напиша ова. чекав некој друг да го напише затоа што гледам мене не сакаат да ме сватат овде. значи на оваа влада и пречи само грција, а зашто не им пречи односите со бугарија? па и бугарите не не признаваат као народ, не и даваат на омо илинден да се регистрира, на плоштад во скопје се продава бугарски материјали, радко партијаат прави што сака, се ставаат споменици во велес, мара бунева плочата, и ред други работи. зашто овде ен се залага грујо? Епа кога вака ќе с езалага и за овие проблеми тогаш ќе речам дека е патриот и прав македонец а не сега јас стекнувма мислење дека оваа влада има пробугарски симпатии.

е да си м ижив и здрав што го напиша ова. чекав некој друг да го напише затоа што гледам мене не сакаат да ме сватат овде. значи на оваа влада и пречи само грција, а зашто не им пречи односите со бугарија? па и бугарите не не признаваат као народ, не и даваат на омо илинден да се регистрира, на плоштад во скопје се продава бугарски материјали, радко партијаат прави што сака, се ставаат споменици во велес, мара бунева плочата, и ред други работи. зашто овде ен се залага грујо? Епа кога вака ќе с езалага и за овие проблеми тогаш ќе речам дека е патриот и прав македонец а не сега јас стекнувма мислење дека оваа влада има пробугарски симпатии.

Па според тебе ако не сакаш да ни се лутат грците, тогаш не треба да им враќаме и на бугарите, зошто можат и тие да ни се налутат.

Ти дечко треба да си го смениш и аватарот и потписот.

Абе се е тоа у ред. На место ти е забелешката, ама проблемите што Македонија ги има со Бугарија во моментов се минорни во споредба со тие што ги има со Hell Ass. Hell ass-ите не спречуваат да се развиваме како држава во секој поглед и затоа мора да ја насочиме цела сила према нив... барем во моментов.

Па според тебе ако не сакаш да ни се лутат грците, тогаш не треба да им враќаме и на бугарите, зошто можат и тие да ни се налутат.

Ти дечко треба да си го смениш и аватарот и потписот.

Аватарот и потписот ми се океј затоа што јас се чуствувам како антички македонец.

Но дали вие се чуствувате така, или поточно дали грујо се чуствува и личи на антички македонец?

Сега не сакате на бугарите да им правием така за да не ни се налутат :) Значи сепак не е случајно што основачот на партијата Љубчо зема бугарски пасош. јас дури пред една година дознав дека за да земеш бугарски пасош мора д апотпишеш дека с еоткажуваш од македонска националност и се поптишуваш дека си бугарин. епа тогаш гледам јас засто на оваа влада не сака да не внесе во еу, затоа што така нема да има потреба да се земаат бугарските пасоши и ќе престане асимилацијаат на државјаните на мкд што нели не е во интерес на бугаршите.

Да одиме во исто време на 3-4 фронта? Да ги средиме циганите јужно од нас, а татарите и другите после ќе бидат лесен залак.

Пробугарска? Само зашто е анти-грчка?

А што Груевски одбил да го славиме Илинден заедно со Бугарите, кога овие му предложиле, кажувајќи им „Илинден е чисто Македонски празник и нема што да го славиме заедно“... Тоа го игнорираш?

А дека Грција ќе му биде прва на дневниот ред е веројатно ем политички исправно, ем за него лично. Бидејќи Грција ги прави сите проблеми, треба со неа да се реши. Со Бугарија би требало да биде троа полесно, зашто ним не им цветаат премногу ружи во ЕУ.

А инаку, самиот Груевски е Беломорец по потекло, па нормално е дека со Грција ќе сака да го реши проблемот 100% и повеќе.

Нека го реши во наша полза, па нека дојде премиер кој е од Пиринска Македонија по потекло, па нека се зафати целосно со Пиринското прашање.

Дајте чекор по чекор. Полека, смири се. Ќе дојде и тоа на дневен ред. :smir:

каков чекор по чекор ,па нели беше во 100 чекори...... или на груевски му завршиле листовите во писмото па ги заборавил нашинците во Бугарија,не се вадите со тоа грција ни правела проблеми ,како да бугарите не мазнат со перце,,,,, ЦЕЛО Е КОГА ИМА СЕ , непишувањето за проблемите со бугарија остава простор за оправдано сомневање ,,,,

браво шеве никола така треба а на зоте незз шо му е:vozbud:

Да одиме во исто време на 3-4 фронта? Да ги средиме циганите јужно од нас, а татарите и другите после ќе бидат лесен залак.
ЦЕЛО Е КОГА ИМА СЕ ,се друго остава оправдано сомневање за загриженоста на актуелната власт за нашите во бугарија

Сега не сакате на бугарите да им правием така за да не ни се налутат :) Значи сепак не е случајно што основачот на партијата Љубчо зема бугарски пасош. јас дури пред една година дознав дека за да земеш бугарски пасош мора д апотпишеш дека с еоткажуваш од македонска националност и се поптишуваш дека си бугарин. епа тогаш гледам јас засто на оваа влада не сака да не внесе во еу, затоа што така нема да има потреба да се земаат бугарските пасоши и ќе престане асимилацијаат на државјаните на мкд што нели не е во интерес на бугаршите.

Како прво примарен е проблемот со Грција и таа ни прави најголеми проблеми моментално, Бугарија не ни стави вето туку Грција. Затоа мора да се насочиме најмногу кон решавање на тој проблем.
А и ти си во право, не смее да се занемари и дејствувањето на болварчињата, кои тргнувајќи од овој форум, па низ цела држава, земаат се поголем замав со пропагандите. Но сепак, моментално грците се нашиот најголем непријател.

А ќе дојдат на ред и болварчињата кои исто така не негираат на сите страни. Но се уште сме слаби за да војуваме на повеќе фронтови.

Писмата на Груевски треба да се поздрават затоа што првпат некој отворено пред светот ја кажува вистината и го бара тоа што е наше.
Писмата се за Грција, утре ќе се за Бугарија. Важно е што почнавме да се грижиме и бориме за македонштината.

Уште ми е помило што ти се чувствуваш како Антички Македонец. Само нешто да те прашам: "Дали Античките Македонци ги трпеле гомнариите на Грците ?". Не. Туку Филип 2 ги срамнал со земја.

Не треба да се плашиш и да бидеш потиснат. Треба гордо како Македонец да истапиш против сите кои ти нанесуваат неправда, а грчите педеришта се тие кои денес најмногу ни грешат,

значи на оваа влада и пречи само грција, а зашто не им пречи односите со бугарија?
не може шефицата им е таму..не им дава:vozbud::vozbud::vozbud:

без разлика, писмата се голем чекор, никој досега не се осудуваше да го повлече....

политички не ни требаат два непријатела во исто време, можеби затоа им се кути...НО исто така држи фактот дека Вмро се уште не е исчистена партија....се во свое време

ама ако сржи Доста и ДОСТА КЕ БИДЕ:je::je::je::je::je::je::je::je: за бугарија писма во 101 чекор,,,,,,,ако не се сопнат

............ за бугарија писма во 101 чекор,,,,,,,ако не се сопнат
Ај покриј се таму..се сеќаваме дека протестиравте кога ви забранија да возите коли со бугарски таблички!:drk:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom