Груевски да излезе од глувчешка дупка

• Креатор на темата Креатор на темата asterix_m
  • Време на започнување Време на започнување
Името не треба да се смени а шанси за во НАТО имало и ќе има колку ви душа сака,особено доколку сега не влезе Македонија па со тоа се покаже дека НАТО и не баш така демократски и рамноправен сојуз на повеќе држави туку секогаш користи неправда како форма за притисок кон послабите држави и помалите народи.Можеби уште при следното проширување ќе се побара од некоја идна членка аспирант народот јавно на плоштади да им го дудла на педофилите од Брисел доколку сака да се зачлени нивната држава,како основен услов за пристап во Алијансата,откако се дрзна да побара од еден народ да си го смени вековното име.
П.С.:Порано некој викаше -Бранкооооооо,каде сиииииииииииии!

2001 pred sobranie, upravo si.
Barem Asterix si kaza od koj stab e ama aj sega i od drugit stab neka se javat, so bi rekol Latas tie siromasnite koi DPMNE im otvorija internet kafea za da mozat da se obrazovaat.

2001 pred sobranie, upravo si.
Barem Asterix si kaza od koj stab e ama aj sega i od drugit stab neka se javat, so bi rekol Latas tie siromasnite koi DPMNE im otvorija internet kafea za da mozat da se obrazovaat.

Еве бе јас ќе си кажам...јас сум за Николче....значи како поединец...а не како партија ВМРО...додуша пошто под негова контрола се и поголем дел од партијата и они се таман...

АМА има АМА ...а тоа е ако киксне Николче за името нема фрази од типот..."ама он сега немаше друг избор или сл."...подитно го кинам...

Е ај сеа да видам тие што се од СДС нека кажат бар еден член што им вреди и што направил нешто за НАРОДОТ.

:tv:

Еве бе јас ќе си кажам...јас сум за Николче....значи како поединец...а не како партија ВМРО...додуша пошто под негова контрола се и поголем дел од партијата и они се таман...

АМА има АМА ...а тоа е ако киксне Николче за името нема фрази од типот..."ама он сега немаше друг избор или сл."...подитно го кинам...

Е ај сеа да видам тие што се од СДС нека кажат бар еден член што им вреди и што направил нешто за НАРОДОТ.

se gleda deka si makedonce

Македонче, без разлика од која партија си или на која партија си симпатизер...многу ќе те почитувам кога ќе станеш МАКЕДОНЕЦ место МАКЕДОНЧЕ...тоа ме убива. Инаку да те прашам, имам ли јас право да се чувствувам Македонец, ако не сум член ниту симпатизер на партија ? Или така нема да бидам доволно ариевец ?
На форумов имам впечаток дека ако критикуваш потег или член на оваа Влада добиваш етикета комуњар, антидржавен елемент и слично. Па до кога бе ? Може ли да се остане само Македонец овде ?
П.С. Прочитај го мојов потпис, не затоа што јас го користам, туку заради пораката, поздрав.

Македонче, без разлика од која партија си или на која партија си симпатизер...многу ќе те почитувам кога ќе станеш МАКЕДОНЕЦ место МАКЕДОНЧЕ...тоа ме убива. Инаку да те прашам, имам ли јас право да се чувствувам Македонец, ако не сум член ниту симпатизер на партија ? Или така нема да бидам доволно ариевец ?
На форумов имам впечаток дека ако критикуваш потег или член на оваа Влада добиваш етикета комуњар, антидржавен елемент и слично. Па до кога бе ? Може ли да се остане само Македонец овде ?
Иако не сум јас прозван, чувствувам потреба да одговорам на прашањето:
ДА! Не да се чувстуваш, туку да бидеш МАКЕДОНЕЦ!
Гледаш какви се оние по партииве?
Ќе продадат душата на ѓаволот, само за некоја ситна бенефиција, а како што гледаме, може и државата да отиде у пм.

Ako si makedonec ti i ke si bides, ako cekas nekoj ovde da ti kaze kolkav makedonec si toa podobro i ne go ocekuvaj, a normalno e ako ja kritikuvas deka ke dobies plava etiketa, a ako branis ke dobies crvena, a na dve razlicni temi mozes da dobies i dve razlicni po boja etiketi.

Иако не сум јас прозван, чувствувам потреба да одговорам на прашањето:
ДА! Не да се чувстуваш, туку да бидеш МАКЕДОНЕЦ!
Гледаш какви се оние по партииве?
Ќе продадат душата на ѓаволот, само за некоја ситна бенефиција, а како што гледаме, може и државата да отиде у пм.

Мислам дека не треба со толку емоции да се влегува во дискусија...Ладна глава ни треба, а и на политичарите исто...Ниту на било кој од нив не им е лесно, сигурен сум...кога сите белосветски умови и копуци ти се на глава и ти кењаат вака не онака итн.
А ние најмалку сега треба да се делиме на ваши и наши...сега треба да сме едно.:toe:

За userot прашај го Мистичен не мене...ако може тој да ми го смени во Македонец ќе ми ја направи најголемата и најдрагата услуга во животот...

А за партиите..немај гајле бате...ти работи со факти и плукај по кого сакаш...така не би требало да ти вадат етикети...

А за МАКЕДОНЦИ сите се ...само лошо е шо има безкичмењаци шо сакаат да се двојат и да им се превртуваат прадедовците во гробовите.

Мислам дека не треба со толку емоции да се влегува во дискусија...Ладна глава ни треба, а и на политичарите исто...Ниту на било кој од нив не им е лесно, сигурен сум...кога сите белосветски умови и копуци ти се на глава и ти кењаат вака не онака итн.
А ние најмалку сега треба да се делиме на ваши и наши...сега треба да сме едно.:toe:
Се согласувам дека никому не му е лесно во овие времиња.
НО (големо НО) ми се чини дека ќе му продадат душата на Ѓаволот!
И ќе го претстават велепредавството како национален успех.
Исто како 2001 што беше.

Контра правилата е, ама мора тоа глупото четворче да го снема :)

Нареден пат логирај се како Македонец :)

Се е тоа ефтино собирање политички поени.
Зошто?
И СДСМ да беше на власт, во сегашниов момент, т.е. извесна, кажи - речи сигурна покана за членство во НАТО, Грција ќе ја користеше секоја можност за притисок каков што го прави сега, за да ја добие „битката“ за името.
И БЦ да беше премиер, и Рада да беше, и Св. Петар да беше, исто ти се фаќа. Ќе ја имавме истата ситуација.
Не споредувај статус-кандидат, Договор за стабилизација и асоцијација, со покана за полноправно членство. Има огромна разлика.

Не струмикс, тебе те сматрам за објективен, за разлика од некои запалени тикви на форумов, што уште мислат дека се што лета се се јаде.

Е јас синоке аплоудирав напис од press online во кој јасно и двосмислено е напишано, односно цитирано

Слободан Чашуле од ВМРО-Народна партија, истакна дека грчкиот европратеник Јоргос Караџаферис дал поддршка за приемот на Македонја во ЕУ. Според Чашуле, Караџаферис целото свое излагање го посветил на тоа дека "приоритет број еден за Грција е Македонија да стане членка на ЕУ". "Со или без предлогот на Нимиц, за кој не би сакал да постои, Македонија треба да биде членка на ЕУ", истакна Чашуле цитирајќи го Караџаферис. Тој исто така рекол: "Македонија мора утре да ја примиме во ЕУ, заради тоа што е изложена на напади, загрозена е и ние треба да ја заштитиме".

Е сега не ми е поента да поентирам на ова, бидејки ме боли к*р за СДСМ сегашен, ама ме боли и тоа како што се губат вакви позицици за нашата стара и убава Република Македонија, наместо да се приближуваме кон Европа и европските вредности ни се закопуваме длабоко во нашите гомна.

а изовор да го прочиташ тоа
http://www.pressonline.com.mk/?ItemID=3042CB97A8C4F04C98091B6D22266B99

Премиерот Груевски ги информирал помалите партии од коалицијата „За Македонија“ дека ќе бара поддршка за малцинска Влада од СДСМ, ДУИ и ДПА, за да може да се премости периодот до поканата за прием на Македонија во НАТО.
Станало збор и за развојот на настаните околу името и за средбата со грчката министерка Бакојани.
„Би сакал да им порачам на сите граѓани на Република Македонија и да ги охрабрам дека нема да дозволам ниту еден политичар, ниту една политичка партија преку различни сценарија да им наштетат на интересите на Република Македонија и на граѓаните на Република Македонија“, изјави Никола Груевски, премиер.
„Ова се сериозни времиња. Република Македонија има капацитет да се справи со сите предизвици со мудрост и разум, со гордост и достоинство, со одговорност и патриотизам“, додаде Груевски.
Без да прецизира на кого ова се однесува и без да дозволи прашање, Груевски замина во Собранието на средба со Црвенковски.
Неофицијално, Груевски барал ладни глави во овие моменти и поддршка за Владата што ја води, за да не се пропушти шансата за НАТО.
Малцинска Влада би значело дека и покрај тоа што објективно нема мнозинство во Парламентот, да се обезбеди поддршка од пратениците од другите партии, за да може актуелниот состав на министри да функционира извесно време.
Премиерот јавно не ја коментираше внатре-владината криза, која настана по напуштањето на ДПА на Владата. ДПА има пакет барања до Премиерот, меѓу кои законот за јазици и за решавање на статусот на припадниците на ОНА.
Вчера претседателот Црвенковски повика на разум, за да не се пропушти оваа историска шанса за влез на Македонија во НАТО.

По средбата во кабинетот на Претседателот, македонската официјална позиција за името останува непроменета.
И покрај осудата на владини претставници за вчерашната изјава на Претседателот, според која тој би прифатил додавка која не значи уривање на националниот идентитет, Премиерот и Претседателот не ги спротивставиле отворено позициите за името.
Неофицијално се дознава дека Премиерот го информирал шефот на државата за својата средба со Бакојани вчера во Брисел, но двајцата не навлегле во дебата за можно менување на позицијата за двојната формула.
„Ако се најде формулација со некаква додавка или придавка, којашто нема да значи рушење на националниот идентитет, туку можеби дополнителен опис на нашето државно уредување, мислам дека можеме да ги постигнеме двете цели“, изјави на 13 март 2008-ма Бранко Црвенковски, претседател на РМ.
Извори во владино-државниот врв велат дека за таква варијанта би се размислувало само доколку задутре во Брисел Нимиц достави нов предлог или нов пристап во разговорите, како што информираат грчки владини извори за А1.
Преговарачот Димитров, кој заедно со министерот Милошоски на средбата кај Црвенковски се придружил откако Премиерот и Претседателот половина час разговарале на само, не добил нови инструкции.
Тој на Нимиц и на грчкиот колега Василакис во понеделник ќе му ги пренесе старите ставови.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom