Грип во август (океј Јули)?

• Креатор на темата Креатор на темата Princ
  • Време на започнување Време на започнување
P

Princ

Гостин
Знае некое стручно лице ( :P ) што е причината за ова и како да се излечи најбрзо?

ne znam sto e pricinata ama znam deka pred dva dena imav 38 temperatura i bev za nigde!!!

Nema vrska sto e leto,uste popovolno e leto za razvivanje na bakterii,toplicko im e i taman za razmnozuvanje,znaci da moguce e..Hm lecenje,zavisi sto,moze e grip na bakterielna ili virusna osnova,ili pak obicna nastinka,zatoa najdobro idi na lekar da vidi sto e i da ti prepishat antibiotik.

moze vo bilo koj mesec.najbrzo, so vitamini tecnosti ,paracetamol i vo zavisnos od imunitetot nekoj za 1 den ke bide ok a nekoj za 5.

_ZlObNiCa напиша:
Nema vrska sto e leto,uste popovolno e leto za razvivanje na bakterii,toplicko im e i taman za razmnozuvanje,znaci da moguce e..Hm lecenje,zavisi sto,moze e grip na bakterielna ili virusna osnova,ili pak obicna nastinka,zatoa najdobro idi na lekar da vidi sto e i da ti prepishat antibiotik.

Чекај чекај, од каде сега грипот или познато како инфлуенца може да биде предизвикано од бактерија, мислам цел семестар си го тупев мозокот со микробиологија , ама вакво нешто до сега не сум чул, која е таа бактерија која предизвикува грип? баш ме интересира.
Инаку грип како грип, вирус, единствено што му е потребно да се развие е ослабнат имун систем, друго ништо, а тоа може да биде од премалку вода, премалку витамини, премногу алкохол, премногу на сонце, цончаница и сл.
Затоа парацетамол за температура, витамини еден куп и птечности исто така само не ладни туку топли , најмногу чај, искористи фора што има доста овошје.

A ti tekinja deka kaj nas za se i svasta se vika Grip,nastinal kasla temperatura,isfrla sekret(sto e prv znak na bronhitis,ova cisto kako primer) i op aj grip e.A inaku za influenca kolku sto jas znam predizvikuvaci se Virusi(A,B i C, i posle milion subtipovi od niv ima neli),barem nie taka gi ucevme,ako sum greska popravi me.

auuuuu!denes sum bolna!kaj me najde?kaslam imam malku temperatura,a pekol e !kolku e tesko na zesko da imas temperatura!!!!!!!!!!

Vo letovo ako imate krip moze da bide nekoj virus ili nacinot na razladuvanje.Brat mi bese na nokno i posle utredenta imase 38 i nesto temperatura.cccc kako laze letovo ej :pos:

Bacillus gagous напиша:
Чекај чекај, од каде сега грипот или познато како инфлуенца може да биде предизвикано од бактерија, мислам цел семестар си го тупев мозокот со микробиологија , ама вакво нешто до сега не сум чул, која е таа бактерија која предизвикува грип? баш ме интересира.
Инаку грип како грип, вирус, единствено што му е потребно да се развие е ослабнат имун систем, друго ништо, а тоа може да биде од премалку вода, премалку витамини, премногу алкохол, премногу на сонце, цончаница и сл.
Затоа парацетамол за температура, витамини еден куп и птечности исто така само не ладни туку топли , најмногу чај, искористи фора што има доста овошје.

Џабе, тераф така 3 дена и исповратиф сфе, на крај со инекции оздравеф.

Мене цефалексин ми помага за 4 5 дена сум ко нов
од 500 mg по 2 сабајле и 2 навечер ( на 12 сати )
нормално со овошје ,сок и витаминчиња
а ако не осетиш со ова подобрување за 2 3 дена одма на болница и пеницилин братче

Ме попушти најпосле. 5 дена само природни сокови наместо вода и веќе сум подобар. Фала ви на сите за сугестиите :)

Леле бе Злобница, која е таа бактерија која предзивикува грип?
Каде заврши медицина?
Несакам да те конфротирам...
Човечки е да се греши...
Ама, грипот е една од најчестите акутни респираторни вирусни болести, со потенцијал за епидемиско и пандемиско ширење, предизвикан од еден од трите основни типа на инфлуенца вирусите, А, Б, Ц!
Досега се познати три антигенски различни хемаглутинини (Х1, Х2, Х3) и две неураминидази (Н1, Н2) според кои се дефинираат субтиповите на инфлуенца вирусите, кои се релевантни за хуманата патологија.
Најчести субтипови од кои заболуваме се Х1Н1 и Х3Н2!
Секоја година вакцината што се дистрибуира содржи лози на инфлуенца А (Х1Н1) и (Х3Н2) заедно со инфлуенца Б.
Толку! ништо друго не предизвикува грип...
Сезона им е есен и зима, има исклучоци во лето, али не им е баш погодно на вирусите во лето, единствено на оние цревните :smir:
Лекувањето е симптоматско, анелгетици, антипиретици, одмор, и лекови за смирување на кашлицата.
Соодветна исхрана и рехидрација!
Антибиотици не треба да се употребуваат, освен во случај на бактериска суперинфекција!!!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom