ГРЦИЈА НЕ СТАВА ВЕТО!

• Креатор на темата Креатор на темата Svetovid
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.
Дали ветото со кое грција се заканува цело време е само поголема закана или блеф?

Дури и да блефираат, до сега испојадоа лајна па дури да не сакаат да го употребат правото на вето прашање е како ќе излезат живи пред нивниот народ ? Ќе ги линчуваат и политички и физички. Можеби затоа сега и сакаат да ја разводнат работата со изјавите од типот: „ Се очекува Вашингтон да изврши притисок и на Атина како сега на Скопје„...

na golemo se zbori NATO ona NATO ova ..progres kur se trese a nikoj ne gi spomnuva negativnostite od vlezot vo NATO i sto NATO ni napravi dosega

osiromasen uranium od bombardiranjeto 1999 sto predizvika naglo zgolemuvanje na malignite bolesti vo Makedonija ....golemi ostetuvanja na patistata ...nasi vojnici sto treba da odat vo misii vo Чад itn...

Дури и да блефираат, до сега испојадоа лајна па дури да не сакаат да го употребат правото на вето прашање е како ќе излезат живи пред нивниот народ ? Ќе ги линчуваат и политички и физички. Можеби затоа сега и сакаат да ја разводнат работата со изјавите од типот: „ Се очекува Вашингтон да изврши притисок и на Атина како сега на Скопје„...
Почекај малку прво треба да го преживеат ова сега што им се случува со штрајковите!

Почекај малку прво треба да го преживеат ова сега што им се случува со штрајковите!

Одсекогаш сум велел,ако се реши проблемот со името Македонија на Грчката власт ќе им засмета презимето или матичниот број само да изнајдат рачка за проблемите со кој внатрешно се соочуваат но и профитираат на национална основа преку патриотски изјави како оваа што им се најде добродојдена последниве 20тина години.

I na kraj za horoskopskite znaci ke se fatat, a moze i da ni zabranat da gi koristime

Американскиот претседател Џорџ Буш соопшти дека ќе го номинира Филип Рикер за нов ополномоштен амбасадор на САД во Македонија.

Ова се наведува во официјалното соопштение на Белата Куќа објавено синоќа.
Филип Рикер и е познат на пошироката македонска јавност од времето кога беше задолжен за односи со јавноста на американската амбасада во Скопје од 1997-99 година.

Тој му беше личен портпарол на амбасадорот Кристофер Хил и беше портпарол во преговорите во Рамбује за идниот статус на Косово.

Филип Рикер во периодот 2000-2003 година беше заменик портпарол на Стејт Департментот, а ја вршеше и функцијата заменик американски амбасадор во Будимпешта.
Во моментов Филип Рикер е шеф на Бирото за односи со јавност при американската амбасада во Ирак.

Нешто чудно се случува!

Мажот на Victoria Nuland е роден во Атина,Грција :helou:

Robert Kagan He was born in Athens, Greece, in 1958.

Areas of Expertise:
spacer.gif
Balkans; Eastern Europe; Europe; Iraq; NATO Expansion; National Security; Russian-U.S.Relations; Terrorism; US Foreign Policy/National Security; United States Foreign Policy
Интересна поврзаност..поготово сега знаејќи дека Нуланд треба да одигра клучна улога во спорот.

За АБЦ:

Дедото на Викторија Нуланд, Мајер Нуделман, е руски евреин доселен во америка на почетокот од 20.век. Таткото на Викторија, Шервин Нуланд, е хирург и професор по биоетика и медицина на Yale University.
Мажот на Нуланд, Роберт Каган е навистина роден во Атина, но потеклото му е: евреин од Литванија. Татко му Доналд е професор по класика и историја, исто така на Yale University. Специјалност: античка Грција (макар да такво нешто нема, де). Гарантирано квалификуван да ги разбере македонските состојби.

Филип Рикер е од унгарско потекло, дали има некоја врска со Сорос - не ми е познато.

За АБЦ:

Дедото на Викторија Нуланд, Мајер Нуделман, е руски евреин доселен во америка на почетокот од 20.век. Таткото на Викторија, Шервин Нуланд, е хирург и професор по биоетика и медицина на Yale University.
Мажот на Нуланд, Роберт Каган е навистина роден во Атина, но потеклото му е: евреин од Литванија. Татко му Доналд е професор по класика и историја, исто така на Yale University. Специјалност: античка Грција (макар да такво нешто нема, де). Гарантирано квалификуван да ги разбере македонските состојби.

Филип Рикер е од унгарско потекло, дали има некоја врска со Сорос - не ми е познато.

ABC....PIPS za Hazari.......definitivno.... :)
Sega ne mi e samo uste nesto jasno....od nekoi pricini ni se nastrvile na nas???...ili tolku se NASTRVENI na site nehazari.., ama nie ne sme gi zabelezuvale...... kako takvi...nastrveni...

Прати му го ова на Груевски, ќе те стаи прв негов советник:pos2:

А ти што се кезеќеш ко зелен?
Световид има право. Токму така е..
Цигано атињаните не можат да не смислат и радо би ни ставиле вето, ама,....ЏИШ!
Оној што ги рани, и од гладен камењар што ги направи луѓе - да не р`зне, па сетне цигано атињаните да не си го пропцујат мајчиното млеко!

Најискрено..мислам дека Грците не блефираат со ветото....
Никој од светските сили, па ни САД, не излезе јасно да им каже....НЕ СМЕЕТЕ ДА СТАВИТЕ ВЕТО!

И друго...освен Милошев или Бранко еднаш бледо шо спомна...ниеднаш не видов некој од политичариве да излезе и да каже јасно и гласно.....Слушајте....согласно Времената Спогодба...не смеат да ни стават Вето доколку поканата е под референцата ФИРОМ.....
Значи има нешто.....

И има нешто друго.....мене лично ми пречи што нашиот јужен сосед ни е условно кажано непријател......
Од причина што може да не опструира на секој понатамошен чекор кон напредок во нашата иднина.....

Најискрено се надевам дека на крајот се ќе испадне добро за Македонија.....

Многу е стресно последно време. Не дека ме боли к....в ако Циганите ни каат вету туку дека некоја "македонска" будала ќе не продаде. затоа че ме нема до 2 април на вакви теми ќе кулирам малку.

Абе ова све е отидено у жими ку..в.Си шеташ по улица,ти доаѓа копук некој и ти вика дека неможе да се викаш како што си крстен затоа што него така му текнало.Ма има да му онадам све по список.Ни го негираат постоењето а странциве не тапшаат по глава ко дете мало,ај,немате гајле вие,ке си се договорите.Нато,ЕУ...за к.р ке ми се,а циганиве камењарски со тоа нивно вето се знае што може да прават,да ги непцујем а.

I na kraj za horoskopskite znaci ke se fatat, a moze i da ni zabranat da gi koristime

Јас сум ЛАВ,можи ќе ме натераат да се преродам одново,а овие од сдс ќе речат намерно го родиле ЛАВ за да биди ВМРО-вец.Ха ха ха се смееме ама не е за смеење.:toe::tapp::nenene:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom