Грчките радикали го поддржуваат уставното име

• Креатор на темата Креатор на темата Ајсшутер
  • Време на започнување Време на започнување
more sekoja im cest....treba da se mnogu hrabri da izjavat takvo nesto...
vo pederskava drzava ima mnogu koj izjavuvaat simpatii sprema nas ama se e tajno ...ova e prv pat da se kaze od nekoj grk javno takvo nesto....
dajte im po edno pivo od mene...

И самите си ја знаат поговорката..која вели:
На ДАНАЈЦИТЕ.. воопшто (и никојпат) НЕ ТРЕБА ДА ИМ СЕ ВЕРУВА
:nenene:

а каква е разликата во врска со Македонското прашање помеѓу Куроманлис и опозицијата?

Stavot okolu Makedonskoto ime pomegju Karamanlis i Opozicijata vo Grcija e razlichno...Karamanlis se zalaga za negiranje na istoto dodeka Opozicijata ima poinakva gledna tochka t.e. deka imeto na Makedonija ne i e okupacija ili prioritet na vladata t.e. neshto kako da si gi glea domashnite problemi a ne sosednite.

И самите си ја знаат поговорката..која вели:
На ДАНАЈЦИТЕ.. воопшто (и никојпат) НЕ ТРЕБА ДА ИМ СЕ ВЕРУВА
:nenene:

Оригинал: Timeo Danaos et dona ferentes. (ако добро се сеќавам, вака беше на латински)
Превод: Се плашам од Данајците и кога носат подароци.

Ова од нив е подарок, т.е. убави зборови.

Не бидете претерано наивни и не залетувајте се премногу. Данајци се во прашање.

Дури откога и други ќе почнат исто така да зборуваат, веќе ќе можеме да се надеваме на попозитивни резултати. Сепак, во најмала рака, се зборува за Македонското прашање и добро е што е сè поактуелно.

Оригинал: Timeo Danaos et dona ferentes. (ако добро се сеќавам, вака беше на латински)
Превод: Се плашам од Данајците и кога носат подароци.

Ова од нив е подарок, т.е. убави зборови.

Не бидете претерано наивни и не залетувајте се премногу. Данајци се во прашање.

Дури откога и други ќе почнат исто така да зборуваат, веќе ќе можеме да се надеваме на попозитивни резултати. Сепак, во најмала рака, се зборува за Македонското прашање и добро е што е сè поактуелно.
ne e taka ima tuka i od partiite koi se vo sobranieto koi nikogas ne se ne navreduvale i na nekoj tivok nacin ne podrzuvaat...zboruvam za a.alavanos i negovata partija ...onoj sto lani ja poseti MAKEDONIJA pred samitot na N A T O .....

Баш ме заинтересира ова со политичките струи во Грција, и ако видите убаво и прочитате, ќе видите дека во Грција, нема демократска партија, односно, нема политичка струја која што ги негува демократските вредности...да не ме сфатите погрешно, партии има, во нивното име што содржат „демократија“, арно ама, статутот на тие партии и водењето на политиката, нема никаква конекција со демократијата, онаква каква што е поставена за тој поим.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_political_parties_in_Greece

Тука може да ги видите и кои биле првите политички партии во Грција од нејзиното создавање...ништо ново :tv:

ne e taka ima tuka i od partiite koi se vo sobranieto koi nikogas ne se ne navreduvale i na nekoj tivok nacin ne podrzuvaat...zboruvam za a.alavanos i negovata partija ...onoj sto lani ja poseti MAKEDONIJA pred samitot na N A T O .....

Ете, и таа посета била подарок. А суштината и официјалната пракса што е? Вето, негирање и демонстрирање на сила.

Јас лично ќе го имам ова мислење за Грците воопшто, сè додека Република Македонија не биде примена секаде под своето уставно име и Македонскиот јазик не биде насекаде примен и признаен, исто како и Македонската култура и историја.

А тоа „насекаде“ значи и во Грција и тоа официјално и формално-правно, бидејќи другите апсолутно немаат никаков проблем со тоа (можеби и Бугарија има, како и Србија, но тоа се други теми).

Се околу името на државата и признавањето на самата држава по своето уставно име, признавање на македонскиот идентитет и онаа доооооооооооооолга историја што ја имаме како држава како што рече Грујо се треба да иде на референдум граѓаните да се изјаснат околу тоа прашање.

Се околу името на државата и признавањето на самата држава по своето уставно име, признавање на македонскиот идентитет и онаа доооооооооооооолга историја што ја имаме како држава како што рече Грујо се треба да иде на референдум граѓаните да се изјаснат околу тоа прашање.

референдум имаше 91ва.

И не само тие, еве и некои од ПАСОК со подршка за нас. Неверојатно!
Βαλιανάτος: "Τα Σκόπια να ονομαστούν Μακεδονία και ναι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα"

Ο σύμβουλος του Γιώργου Παπανδρέου είπε χθες απίστευτα πράγματα στο "Αποκαλυπτικό δελτίο" στο EXTRA! Ότι τα Σκόπια πρέπει να ονομαστούν Μακεδονία και ότι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα. Ο Γρηγόρης Βαλιανάτος το είπε και πρέπει να τον χαίρεται το κόμμα του, το ΠΑΣΟΚ. Αυτές οι απόψεις δεν έχει σημασία αν εκφράζουν το κόμμα ή τον φίλο και αρχηγό του ΠΑΣΟΚ αλλά ότι...ένας σύμβουλος του υπουργού έχει αυτή την άποψη. Θέλει να ονομαστούν τα Σκόπια Μακεδονία και δηλώνει ότι υπάρχει Μακεδονική μειονότητα. Τι να πούμε ρε παιδιά; Χρειάζεται να είναι ξύπνιος κ. Γιωργάκη για να καταλάβεις ότι δεν γουστάρουμε τέτοιες απόψεις; Όπως και οι περισσότεροι Έλληνες δεν τις γουστάρουν. Εσείς που τις θέλετε κρατήστε σύμβουλο σας τον Βαλιανάτο.

Сопартиецот Grigoris Valianatos од (Пасок) на Георгиос Папандреу изјавил вчера според нив неверојатни работи - во EXTRA! Скопје треба да се нарекува Македонија, и исто така рекол дека во Гејлада постои македонско малцинство. ........ .Што зборува тој? Зарем ние сме самоубици....

Кул, дај превод некад бе, аман.
Сопартиецот Grigoris Valianatos од (Пасок) на Георгиос Папандреу изјавил вчера според нив неверојатни работи - во EXTRA! Скопје треба да се нарекува Македонија, и исто така рекол дека во Гејлада постои македонско малцинство. ........ Што зборува тој? Зарем ние сме самоубици....

Па, ова е она најбитното, останатото не не засега.

Кул, дај превод некад бе, аман.

google.translate :

The consultant by George Papandreou said yesterday incredible things in "revealing statement" in EXTRA!
That Skopje should be called Macedonia and that there is a Macedonian minority. The Grigoris Valianatos said, and we should be pleased his party, PASOK. These opinions do not matter whether the party or expressing his friend and leader of PASOK but that ... an adviser of the minister has this view. He wants to be called Skopje Macedonia and declares that there is a Macedonian minority. What say guys?
He needs to be awake Mr Giorgaki to understand that there goustaroyme such views? Like most Greeks do not goustaroyn. That you want your adviser to hold Valianato.

Лидерот на главната грчка опозициона партија, ПАСОК, Јоргос Папандреу го отпушти советникот за медиуми, поради неговиот став дека Македонија треба да го сочува името и оти во Грција постои македонско малцинство.

Советникот Григорис Валианатос добил отказ, откако гостувајќи во емисија на приватна грчка телевизија искажал ставови, кои се во целосна спротивност на официјалната грчка политика, која негира постоење на македонско малцинство, го негира правото на Македонија да го употреба своето името и инсистира на негова промена.
Валианатос за телевизијата Екстра 3 рекол дека тој е за идејата северниот грчки сосед да се нарекува само Македонија, како и оти тврдел дека има Македонско малцинство во Грција, пишува весникот Катимерини.

Ете, како по брза постапка ги решаваат ваквите случаи.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom