Грчки пасош

• Креатор на темата Креатор на темата Solid
  • Време на започнување Време на започнување

Solid

Зона на самракот
Член од
26 август 2007
Мислења
7.177
Поени од реакции
4.133
Локација
Охрид
Веб-сајт
kladilnica.forumup.com
Денеска имав прилика да видам како изгледа грчки пасош.
Не знаев дали гледам историска сликовница или пасош на една држава.Уште на првата внатрешна страна го имате Перикле како држи говор во Плика.Па после лични податоци и од 6-тата страна почнува историјата во слики.некои вазни,па Кносос,олимписки игри,Партенон...и при крајот нормално Вергина.

Не знаев дали гледам историска сликовница или пасош на една држава.Уште на првата внатрешна страна го имате Перикле како држи говор во Плика.Па после лични податоци и од 6-тата страна почнува историјата во слики.некои вазни,па Кносос,олимписки игри,Партенон...и при крајот нормално Вергина.

А некаде има место за име, презиме и други податоци, или се е сведено на слики со украдени артефакти и неправедно присвоени цивилизации?

Епа со досегашните говори/преговори така е.
Ние се поставивме како да сакаме да ги употребуваме тие симболи, додека Грците се поставени како дирекни наследници.
Самите сме си криви за тоа.

А некаде има место за име, презиме и други податоци, или се е сведено на слики со украдени артефакти и неправедно присвоени цивилизации?

A нашиот сеуште започнува со шишки режан афион,симбол на наркокартелите во Авганистан,споредбата е луда ама реална,нели?:toe:

A нашиот сеуште започнува со шишки режан афион,симбол на наркокартелите во Авганистан,споредбата е луда ама реална,нели?:toe:

Дури и трагично.Пред некој месец бев на театарска монодрама "Филип II".Може некој и ја има гледано.Глумецот рече вака:
-На Грците им оставивте сите кралеви и легенди да ги посвојат и да ги користат како нивни симболи.Парите со кралеви што јас ги ковав сега се заменети со некакви мачки и риби.Каква срамота.

Дури и трагично.Пред некој месец бев на театарска монодрама "Филип II".Може некој и ја има гледано.Глумецот рече вака:
-На Грците им оставивте сите кралеви и легенди да ги посвојат и да ги користат како нивни симболи.Парите со кралеви што јас ги ковав сега се заменети со некакви мачки и риби.Каква срамота.

Е да,ама затоа ќе имаме кирилица на дел од фирмите,или практично присилна федеративна двојазичност на територијата од Република Македонија,во која покрај другото се очекува мачките и рибите да се користат само на еден дел од државава исто така санкционирано со ригорозен закон.

Што не го стаат и Демостен ако им држи гзот педери грчки.(извинете на изливот на емоции)

да им .... грчките булјаши треба и нашиве да сменат све бе секаде во сите документи Филип,Александар,кутлеш да им показеме и ние малце не вака да не дупат само ај позз

Па, решението е и ние да го смениме нашиот пасош и да ги користиме Македонските симболи.

Некој би се побунил од тука против тоа?

Зашто ако не, мислам дека тоа треба да се спроведе што е можно поитно. Со други зборови - по итна постапка.

Па, решението е и ние да го смениме нашиот пасош и да ги користиме Македонските симболи.

Зашто ако не, мислам дека тоа треба да се спроведе што е можно поитно. Со други зборови - по итна постапка.

Во случај да не знаеш, моментално е активна постапка за менување на пасошите. Јас го земав мојот претходната недела... На насловна го имаш комунистичкиот грб, и на секоја страна го има вентилаторот... Толку.

И уште една работа.
Грчките пасоши се обични(овој јас што го видов беше издаден јули оваа година),а ние имаме најсовремени биометриски пасоши.Ама то ти е.Како што би рекол еден педофил од ЕУ:Грција е во ЕУ,а вие сте надвор од ЕУ.:nenene:

Pa ne ke moze po itna postapka..ke treba Gvujo so Ali da se dogovara..ke mora i albanski simboli da koristime..

Па, не е дека мора... Само работите се сега така поставени.

Ако сакаме инаку, треба да се оформи долгорочен план, кој ќе трае со децении, а најверојатно во некој момент ќе треба да има и оружен конфликт. Тоа е, нели, демократскиот начин.

Се прави ли таков план?

Да не отварам нова тема, затоа тука ќе ја напишам веста од денешен бугарски весник,Македонци и молдавци се први во редиците за добивање бугарско државјанство-пасош.Тоа го изјавила за новинарите Миглена Тачева-министер за правда.

Да, извонредна монодрама на која бев 2 пати. Кој има желба нека отиде.

Како Македонија да немала кралеви и јунаци..

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom