Гравче во петок

• Креатор на темата Креатор на темата arheolog
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
25 декември 2008
Мислења
1.882
Поени од реакции
1.095
Локација
СКОПЈЕ, МАКЕДОНИЈА
гравце во петок.многу македонски фамилии мегу кои и мојата во петок практикуват за руцек да се има гравче,без разлика како е подготвено.ме интересира дали и колку ова го практикуват кајганџиите на форумов:salut:

го практикував прееска... :):)

Иначе не сум строго за петок, кога-како битно е да брчи ауспухот.. :):)

Кога како некогаш у понеделник па и у сабота...
Искено не се сеќавам да сум јадел грав во петок..

Да бе јади грав во петок и сабота ко ќе излезиш да се опериш прдење

Epa ke praktikuvas da jades grav so nane i nema da e tolku losa slikata:))))

A kaj nas doma najcesto se pravi grav ili ponedelnik ili petok.

Дефинитивно најбоље мое и омилено јадење АВ просто уживам секој петок граф да јадем чак и некад зеам и преку недеља ако напраа.. Тоа е нешо најубоо.:)

не е важен денот.. да имам време да го сварам е поважно... децата кога идат од школо и градинка не прашуваат дали сум била на работа и до кога.... само АМММ!!! :tv:

Не сум јадел графче пола година..... :nesum:

аууу без боб у петок нема шанси... тоа веќе години и години на назад у петок обавезно боб за јадење... ама ептен си е сладок алал и вера на баба ми :back:

Па нормално у петок...плус подлучени пиперки м м м м м..прсти да излижеш...најважна е подпржката на графчето од целата манџа...и може се да му ставиш од зеленчуци, моркови, пиперка,кромид нормално....само домат не оди..ке киселее.....:baeh:

Кај нас стрикно грав да мора секој петок да има нема такво правило али ипак у недела еднаш мора било да петок или некој друг ден.Гравчето си е убаво јадење на било каков налин да е приготвено:toe:

Кај мене е традиционално гравче во Петок. Во Петок се пости па затоа.

Еве сега ќе го јадам,прееска го загледав и некако вкусен ми се виде, со малце марула и роквица салата, таман.

Добриот Грав на далеку се слуша:baeh:
Пред малце станав од јадење, нормално тавче гравче, со зелена салата.

Кај мене е традиционално гравче во Петок. Во Петок се пости па затоа.

И кај мене исто така. Сега морам да постам без гравчето.

Ко ќе се врнам в нашите стрни мора да одиме на едно добро јадење, тавче-гравче по селски спремано :wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom