Графички карти

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување
Дали некој знае добар кулер за Ati HD4850

Дали некој знае добар кулер за Ati HD4850

Колку ти е температурата? Ако ти е 70-75 на лоад не мењај кулер. Ако ти е повисока може термална паста само треба да смениш. Овие графички (4800 серија) поднесуваат високи температури, еве на пр. и јас имам 4850 и на лето на лоад ми дига скоро 80 степени и така е без проблем веќе скоро две години (пу пу да не ја урочам :))

Колку ти е температурата? Ако ти е 70-75 на лоад не мењај кулер. Ако ти е повисока може термална паста само треба да смениш. Овие графички (4800 серија) поднесуваат високи температури, еве на пр. и јас имам 4850 и на лето на лоад ми дига скоро 80 степени и така е без проблем веќе скоро две години (пу пу да не ја урочам :))

Мене на 0% Лоад ми дига 80*С а на 100% лоад 100-102*С

Мене на 0% Лоад ми дига 80*С а на 100% лоад 100-102*С
HOLY FUCKING SHIT!!!

Дај прво земи УБАВО исчисти ја. Ако веќе си го направил тоа но не помогнало - ондак смени ја ако ти е проблем температурата. Дефолтните HD4850 картици беа дизајнирани така да имаат мало оптеретување на кулерот, ама на сметка на тоа температурите беа доста големи. Сепак, 80 C при idle е прилично лошо.

Ауу, не прилично, многу лошо е 80 степени на ајдл !!! Да не ги имаш уште оние драјвери од јуни 2008 (т.е. да не ги користиш драјверите од цд-то)? Ако ти е све убаво исчистена, пробај смени термална паста.
Каков кулер имаш? (т.е. дали имаш dual slot или дефолт кулер?)

HOLY FUCKING SHIT!!!

Дај прво земи УБАВО исчисти ја. Ако веќе си го направил тоа но не помогнало - ондак смени ја ако ти е проблем температурата. Дефолтните HD4850 картици беа дизајнирани така да имаат мало оптеретување на кулерот, ама на сметка на тоа температурите беа доста големи. Сепак, 80 C при idle е прилично лошо.

Во моментов на Рачно подесување ми е вентилаторот за да ја намалам малце од малце температурата...............
5m.png

Во моментов на Рачно подесување ми е вентилаторот за да ја намалам малце од малце температурата...............
5m.png
Дај земи исчисти ја па после пастирај слики. 5500 вртежи на фанот се ПРЕМНОГУ. .

Дај земи исчисти ја па после пастирај слики. 5500 вртежи на фанот се ПРЕМНОГУ. .

Кога сме веќе кај чистењево каде можам да најдам вакви компресори ко на видеоно?

Тоа со вртежите не е точно има некој баг програмата........дифолт кулер е.................се прасувам дали работи компресорот на бензиската кај мене???:pop:

--- надополнето ---

SAPPHIRE_HD_4850.jpg

Кога сме веќе кај чистењево каде можам да најдам вакви компресори ко на видеоно?
Има една продавничка се вика Deee Jayyy или нешо слично, спроти Буњаковец пазарот, значи од другата страна на партизанска, во задната страна на зградата што е баш на партизанска... или ако знаеш каде е гоблин, баш под него... ама не е ваков туку у туба, ко за спреј... специјално наменет за чистење....

Тоа со вртежите не е точно има некој баг програмата........дифолт кулер е.................се прасувам дали работи компресорот на бензиската кај мене???:pop:
Не ви треба баш таков компресор. Во Џамбо има мини компресори за пумпање гуми на точаци и чамци, ама ќе бидат повеќе од доволни за ова. 600 денари се. А има и друга опција. Не знам дали вие имате, ама јас имам една пумпа за надувување душеци и прилично добро ми заврши работа кога го чистев цел компјутер. Што прашина се разлета од графичката, кога го пуштив температурата ми беше 42 степена idle при 740/1225 :pos2:

OK фала ви и на двајцата :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom