Графичката карта ми загрева премногу

• Креатор на темата Креатор на темата kapadaster
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
20 јануари 2009
Мислења
3.159
Поени од реакции
375
Само што вклучам игра,нема ни 2-3 минути ми се заледува компјутерот. Преку програм проверив дека кога вклучам игра многу ми загрее графичката.
Ја купив пред 1-2 недели. Nvidia GeForce 430.
помош?

Пробај инсталирај нови драјвери , инсталирај ги од официјалниот сајт

Пробај инсталирај нови драјвери , инсталирај ги од официјалниот сајт
Провери ПП.
Драјверите намаат некоја врска со температурата.Но и од некомпактабилни драјвери може да ти кочат игрите,

Провери ПП.
Драјверите намаат некоја врска со температурата.Но и од некомпактабилни драјвери може да ти кочат игрите,
Од некомпктибилни драјвери може да дојде и до прегревање на графичката , сум имал таков проблем , ама ретко е тоа

Од некомпктибилни драјвери може да дојде и до прегревање на графичката , сум имал таков проблем , ама ретко е тоа
Првпат слушам за ова но може да биде и така.
И јас имам проблем со греење кога играм игри 100 ми е температурата.Ама немам паста менато од ко ја купив, и најверојатно е засушена:D
Мада ме замисли сега малку со драјверивеo_O

Првпат слушам за ова но може да биде и така.
И јас имам проблем со греење кога играм игри 100 ми е температурата.Ама немам паста менато од ко ја купив, и најверојатно е засушена:D
Мада ме замисли сега малку со драјверивеo_O
Можеби не се драјверите , ама сепак најлесно е да се преисталираат и мислам дека од таму треба да се почне

Пробав со нови драјвери,истата работа.
Само што ја вклучам Call of duty 4 температурата на графичката оди 85

надогради кулери мене ми креваше многу температура надградив кулер и работи како нов

надогради кулери мене ми креваше многу температура надградив кулер и работи како нов
Од каде да купам,колку пари,како се надоградува. Врска неам
btw- мора да работи како нова,затоа што... ми е нова. пред 1 недела ја купив :D

Од каде да купам,колку пари,како се надоградува. Врска неам
btw- мора да работи како нова,затоа што... ми е нова. пред 1 недела ја купив :D
кулер т.е вентилатор да го лади пцто..оди во некој сервис за комјутери ќе завршиш работа..Јас од еден комшија прави компјутери и го викнав ми кажа ова она го отвори пцто ја усиса прашината надогради нов кулер и готово само не ми текнува колку ми зема дали беше 200-300 денари,а ако одиш во сервис на пример во анхоч ем скапо ем нема да направат убаво..

кулер т.е вентилатор да го лади пцто..оди во некој сервис за комјутери ќе завршиш работа..Јас од еден комшија прави компјутери и го викнав ми кажа ова она го отвори пцто ја усиса прашината надогради нов кулер и готово само не ми текнува колку ми зема дали беше 200-300 денари,а ако одиш во сервис на пример во анхоч ем скапо ем нема да направат убаво..
300 денари е цената на кулер што може да ти брка работа.А во сервисиве кај нас ке ти земат пари и за работна рака, а плус ке ти стават некој некомпактабилен што нема доволно моќ да лади и пак ке го имаш истиот проблем.
А и кулер да смениш не е некоја голема филозофија, погледнете некое клипче на јутуб и се ке ви биде јасно.Само бидете крајно внимателни

Сега проверив преку AIDA64 програмот кулерот на графичката ми работи со 27%

може и да е до напојувањето, ако ти е слабо напојувањето мислам дека може да ти прегрева графичката при вадење на појаки перформанси

А како си заклучил дека загрева? Колкава температура иде? :D

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom