Градежен факултет

• Креатор на темата Креатор на темата Viki Cheda
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе може да каже некој на што да се обрнува повеќе внимание по предметите статика (проф Мери Цветковска) и матемтика ( Силвана Петрушева )
статика на све да се обрнува внимание ! пошо е основа на се понатаму
а математика..кој како се снајде... :/

Дали некој знае кој период е колоквиумската недела на градежен факултет?

A dali moze nekoj da mi preporaca privatni casovi za matematika 1, statika i nacrtna geometrija. Ve molaaaaaaaaam

Дали некој знае како оди префрлувањето од еден смер на друг, попрецизно од градежништво на геодезија ?

Завршив средно ветерина, математика и физика учев само во прва година.Сега ако можи некој да ми објасни како прво дали ќе ме примат.Како второ дали предавањата се доволно добри за да научи математиката оти после 4 години без математика заборавив и да делам :sick:

Завршив средно ветерина, математика и физика учев само во прва година.Сега ако можи некој да ми објасни како прво дали ќе ме примат.Како второ дали предавањата се доволно добри за да научи математиката оти после 4 години без математика заборавив и да делам :sick:

За тоа дали ќе те примат не знам, затоа што одамна се запишав. Мислам дека ништо не е сменето од пред 3,4 години како што си беше, така да со доволен број би те примиле, бидејќи постојано се зголемуваат квотите, нормално зависи и каков успех имаш. За тоа дали се добри или не предавањата, тоа зависи од тебе. Ако си пратиш на час што се дешава ќе си тераш без проблеми. Тоа што викаш дека и делењето го имаш заборавено, не значи ништо, туку само малку повеќе труд и се ќе си биде на свое место.

Знае некој како оди префрлањето од една на друга програма? Од септември ќе се враќа старата 4 годишна програма, јас сум на 3+2 сакам да се префрлам на таа ама како ќе оди сега ќе ми ги признаат положените колку се доплаќа итн?

Здраво,
планирам да се запишам на градежен,па ме интересира како иде оценувањето дали е можно со 3 години мн.добар успех и 1 година со одличен успех да се влезе во државна квота,некој да ми објасни ??!

Знае некој како оди префрлањето од една на друга програма? Од септември ќе се враќа старата 4 годишна програма, јас сум на 3+2 сакам да се префрлам на таа ама како ќе оди сега ќе ми ги признаат положените колку се доплаќа итн?
од кај знаеш дека ке се враќа 4 годишна програма? има негде официјално истакнато?[DOUBLEPOST=1435536981][/DOUBLEPOST]
Здраво,
планирам да се запишам на градежен,па ме интересира како иде оценувањето дали е можно со 3 години мн.добар успех и 1 година со одличен успех да се влезе во државна квота,некој да ми објасни ??!
зависи од конкуренцијата..може и ке влезеш може и не..поише накај не

од кај знаеш дека ке се враќа 4 годишна програма? има негде официјално истакнато?

За официјално не знам, со стариот декан прилично се најавуваше а и Ристе Волчев има кажано, ако се смениле сега работите со новиот декан не знам, во секој случај ако знаеш како оди префрлувањето на програми може ќе ни се најде и на други

здраво сакам да прашам за партиципацијата на градежен како е за секој смер имат посебно или од цел факултет 10 студенти ?

здраво сакам да прашам за партиципацијата на градежен како е за секој смер имат посебно или од цел факултет 10 студенти ?
Ако мислиш на ослободување од партиципација, тогаш првите 20 од сите смерови според поени од средно не плаќаат, од кои 10 стипендии се од УКИМ (истите како и на секој факултет), а другите 10 се стипендии од ГФ. Барем пред неколку години така беше

Здраво, дали некој што е втора година или поголем на градежен можи да ми кажи за статика дали е толку тешко бидејќи многу луѓе го презапишуваат и од кои збирки се ршава за на колоквиум?

Здраво, дали некој што е втора година или поголем на градежен можи да ми кажи за статика дали е толку тешко бидејќи многу луѓе го презапишуваат и од кои збирки се ршава за на колоквиум?
Не е толку тешко колку што "асистентката" е глупа и не знае да објасни (битно она ќе докторира кај и да е) и не е толку тешко колку што професорката е клета ороспија. Знам деца што 4 години им требаше да го положат предметот, а имаа знаење, али оваа не ги пушташе. А статика ако не положиш рачунај дека си на квадрат.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom