Градење на нов компјутер

• Креатор на темата Креатор на темата Мезнаеш
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
27 април 2011
Мислења
2.320
Поени од реакции
3.178
Локација
Скопје
Здраво луѓе, сеа вака моментално што ја имам конфигурацијата имаше некои проблеми и луѓе ми препорачаа да не се замарам со надоградување туку да изградам тотално нова.

Оваа нова конфигурација би служела строго за high end гејминг и видео рендерирање. Во моментов имам на располагање буџет од 31000 до 33000. Имам све од периферија така да во оваа цена би влегло само куќиштето.
Се разбирам од хардвер итн али сум ептен нуб во pc building не знам кои делови би биле компатибилни..кои се најдобрите делови за овој буџет итн така да секоја помош е ептен добредојдена. Сега за сега се имам обратено до reddit и оваа е првата конфигурација што ми ја препорачаа
YhuEyUU.png

Најдобро би било вие што се разбирате да ми кажете вие каква конфигурација за гејминг би изградиле дадено со овој буџет ( 31к-33к)

Фала однапред :D

Кај нас оваа конфигурација што си ја пишал испаѓа накај 40к.

За да стигне докај 33к, замени ја матичната со поефтина Gigabyte/Asus B85 околу 3500 ден. се овие, графичката со R9 270 - 9-10к, и куќиштето со Deep Cool Tesseract Black, го имаш во Анхоч околу 1800 ден. е, за парите подобро нема.
За напојување ќе земеш CM GM 520W - Сет или Antec Neo Eco 520W - Мебиус, и двете се 4300 ден. И за рамот исто ќе земеш две плочки од по 4GB за да работи во dual channel, освен набргу планираш да земеш уште една плочка рам.
Ова ќе тера моментално игри на high/very high на 1080p, на некои ќе можеш и да упалиш AA, значи за овој буџет во никој случај не може да се состави конфигурација за хај енд гејминг. За рендерирање ќе те заврши работа i5, во иднина можеш да ставиш + 8GB рам (можеш и повеќе нели ова како пример :)) и ако ти затреба повеќе моќ i7 4xxx cpu.

Последно уредено:
Кај нас оваа конфигурација што си ја пишал испаѓа накај 40к.

За да стигне докај 33к, замени ја матичната со поефтина Gigabyte/Asus B85 околу 3500 ден. се овие, графичката со R9 270 - 9-10к, и куќиштето со Deep Cool Tesseract Black, го имаш во Анхоч околу 8к е.
За напојување ќе земеш CM GM 520W - Сет или Antec Neo Eco 520W - Мебиус, и двете се 4300 ден. И за рамот исто ќе земеш две плочки од по 4GB за да работи во dual channel, освен набргу планираш да земеш уште една плочка рам.
Ова ќе тера моментално игри на high/very high на 1080p, на некои ќе можеш и да упалиш AA, значи за овој буџет во никој случај не може да се состави конфигурација за хај енд гејминг. За рендерирање ќе те заврши работа i5, во иднина можеш да ставиш + 8GB рам (можеш и повеќе нели ова како пример :)) и ако ти затреба повеќе моќ i7 4xxx cpu.
Да лошо се изразив..сакав само да дадам до знаење дека ќе биде највеќе за гејмање така да да се зимаат во обзир такви делови :)
А мислам дека 2x4GB рамче би било сосема доволно пошто све друго би било overkill.

Хмм нема некое поевтино али добро куќиште што би ја завршило работата за да додадам пари за малце подобра графичка ?

Да лошо се изразив..сакав само да дадам до знаење дека ќе биде највеќе за гејмање така да да се зимаат во обзир такви делови :)
А мислам дека 2x4GB рамче би било сосема доволно пошто све друго би било overkill.

Хмм нема некое поевтино али добро куќиште што би ја завршило работата за да додадам пари за малце подобра графичка ?

Едитирав горе куќиштето е 1800 ден. сум се побркал :D

Само да направам апдејт на темава и да се пофалам иако не е кузнае што за фалење :)

Со помош и предлог за конфигурацијата на @Psyside и логистичка подршка во облик на превоз на @Anon ја земав оваа конфигурација

ASUS B85M-G, Socket LGA1150

Intel i5-4570 3.20GHz

ASUS R9270X-DC2T-2GD5

Cooler Master GM series, 550W PSU,80Plus Bronze,Modular w/EU/UK cable, RS550-AMAAB1-EU

Kingston HyperX Genesis 8GB 1600MHz

HDD 1TB WesternDigital IntelliPower rpm

CM-Chassic K350

h86IVcU.jpg

Склопување здравје во понеделник па ќе постирам една сликица од завршниот продукт :)

gezasy4a.jpg
batasa5y.jpg
u2adevy6.jpg
ute9y8es.jpg
4a5e4e4a.jpg

Pred meseca go kupiv samo uste HD ne mi bese stasan inaku staviv 500 gb ssd so 1 tera sshd i 32 gb ddr i monitor Dell .

Od se so staviv samo uste razer mi falese no naracav ke mi stasaat tamu septemvri i ke bidam spremen za WARLORDS OF DREANOR [emoji12]

Добро бе најде вакви перверзии кај мене на тема да пишеш....

Модератори ајде бан под итно

:icon_lol:

Mnogu zahtevni igri pocnaa da izleguvaat i se nervirav samo ...

Машинава ќе те служи за Rome Total War 200 не за 2 лудница е

колку те кошташе све на све ако не е тајна ... околѕ 70-80к ?

Машинава ќе те служи за Rome Total War 200 не за 2 лудница е

колку те кошташе све на све ако не е тајна ... околѕ 70-80к ?

143 000 sve komplet . Pred 5 meseca go kupiv .

уфф блиску бев хах :icon_lol:

Tuka nekade :) neznam kolku pratis gameing , strasni igri ke izlagaat vo skoro vreme pa analogno mora da imas jaka masina oti igra koja planiras da ja igras na low perf. Zaebi ne ja ni pocnuvaj . So ovaa masina znam deka sve ke igram na ultra vo naredni 4 godini .

Tuka nekade :) neznam kolku pratis gameing , strasni igri ke izlagaat vo skoro vreme pa analogno mora da imas jaka masina oti igra koja planiras da ja igras na low perf. Zaebi ne ja ni pocnuvaj . So ovaa masina znam deka sve ke igram na ultra vo naredni 4 godini .

Да пратам...скоро сите mainstream игри коишто излагаат за PC излагаат и за конзоли и viceversa а гледајќи го хардверот на новите конзоли нпр Xbox One : АМД процесор со 8 јадра и 1.7 ghz....8 gb RAM.... графичка слична на radeon 7790 ти ќе можеш да ги играш сите нови игри на ултра не во наредните 4 години туку минимум во наредните 7 години освен ако не излезе уште една нова генерација на конзоли или па излезат луди наслови за PC во стилот на Crysis како што беше на времето што ги убиваше дури и најдобрите машини кога беше актуелна.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom