Готика и black метал

• Креатор на темата Креатор на темата Raziel
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
16 февруари 2007
Мислења
2.780
Поени од реакции
8.235
Obezglaveni od turboto i sekakvi drugi fabricki kicovi,ostaveni na milost i nemilost na ova vreme nevreme,mal del od narodot znae za celta i idealot sto so sebe go nosi Gotikata.
Eden takov "Templarski ideal",osuden na propast,seuste zivee blagodarenie na muzikata i onie malku koi ja svatile poentata na negovoto postoenje....

-Cradle of Filth,Cure,Sisters of Mercy...(i uste mnogu drugi za koi me mrzi da pisuvam) se moderni templari i moderni tatkovci na Goth-ot.

Temava e za onie obozavaci i pocituvaci na Gotikata i toj dark metal koj poteknuva od nea........

Goddess of Chaos напиша:
Ima tema za ova, bejb.
Cradle of Filth spored mene se moderni templari i moderni tatkovci na kicot i povrsniot goth style.
Bejb,mozno e da imalo tema,ama bidete malce popustlivi pred mojata mrza da baram KADE e taa tema :)

Cradle se daleku od kicot i neznam dali vo nivnoto veke 13 godisno dejstvuvanje bile uspesno iskopirani,ili tie iskopirale nekogo

Batali toa so se komercijala,svati go toa kako mejnstrim nacin da se privlecat lugeto kon ovoj nacin na razmisluvanje,koj voopsto ne e steten,samo nekoi taka uspesno go pretstavile

-Tatkovci na povrsniot goth se HIM-i najgolemi pozeri

Raziel напиша:
Bejb,mozno e da imalo tema,ama bidete malce popustlivi pred mojata mrza da baram KADE e taa tema :)

Cradle se daleku od kicot i neznam dali vo nivnoto veke 13 godisno dejstvuvanje bile uspesno iskopirani,ili tie iskopirale nekogo

Batali toa so se komercijala,svati go toa kako mejnstrim nacin da se privlecat lugeto kon ovoj nacin na razmisluvanje,koj voopsto ne e steten,samo nekoi taka uspesno go pretstavile

-Tatkovci na povrsniot goth se HIM-i najgolemi pozeri

A ne, mene ne me interesira i ne mi znaci tolku mnogu faktot komercijala/underground, ja licno bez nikakvi drugi vlijanija gi smetam za takvi.
Ima razlika, HIM se najgolemi pozeri i 'edvaj niknatite teski metalci' gi gledaat ko takvi blagodarenie na nivnoto ligavenje.
COF spored mene se resenieto na takvite, ednostavno dzidzani se, sarenki i besni uupm, a mene mi izgledaat mnogu pozerski vo sporedba so edni Morbid Angel na primer :)
Ali aj, se slagame za HIM barem, dobar pocetok.

Не се фаќајте за Крејдл, зашто ке фрчат многу неубави постови :))))

не мислам од мене :)

ја ке се фатам за блек металот

и ке кажам едно нешто

Silencer

Гижо напиша:
Не се фаќајте за Крејдл, зашто ке фрчат многу неубави постови :))))

не мислам од мене :)
pff i od tebe neka bidat, ja sum spremna da blebetam protif niv :))))

Inace, abe AKO GO VIDI OVA MODERATOR, GO ZAMOLUVAM DA JA SPOI TEMATA SO PRETHODNATA ZA GOTHIC.
I da potsetam, ne se misli samo na metal pravec/pravci.

Шо се замарате кој е поголем метал бенд...слушајте си ја музиката и не го тупите!

Dimmu...Cradle...Mayhem...овие чинеле...оние не чинеле...Emperor биле прави BM...па тие не чинеле оти New Wave...абе ајт...

Volkswagen напиша:
Шо се замарате кој е поголем метал бенд...слушајте си ја музиката и не го тупите!

Dimmu...Cradle...Mayhem...овие чинеле...оние не чинеле...Emperor биле прави BM...па тие не чинеле оти New Wave...абе ајт...

Сфе тоа направено е, ич да не се секираш....а финтата е шо на форум отворена е темава за дискусија/кавга/муабет па си викам ваљда треа да дискутирам за бендовиве, не за шо јадеф сабајле.
Тоа шо нејќам да слушам, не ми чини и курац. :D

Ok,sea ne zboruvame za koj so slusa tuku kakov impact ima ovaa ili onaa grupa vo sirenjeto na idealot.Morbid se u sekoj smisol klasika,ama da ne ja promasime poentata,u nikoj slucaj Morbid ne pridonele poveke za unapreduenje na taa muzika od Cradle....nemoj subjektivnost,da bideme realni

Зошто death метал бенд спомнуваш на ваква тема? хехе

ејјјј Кој пее зло не мисли. Така да знаете.

п.с. готиката не е само во блек металот. иако поштуем блек метал, не дека ми се свига музиката не слушам нешто многу јаки групи, али ме тераат да слушам на сила оти сите другари ми се блекери.
Агатодајмон, Бесат, ДаркФјунерал, Ноктурлан Мортум и др... бла..бла...

lugje zasto nikoj ne pisuva za nightwish ako se raspadnaa zaraqdi nekoj glug tapanar i klavijaturist ali sepak tipcite bea zakon

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom