Господ и лагата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
Зошто нас да ни седат бре? :(

П.С. А за мене нема боја а! Ќе се бунам!

Па сите кои што не веруваат на Единствениот Вистински и Совршен БОГ во Христа Исуса, духовно општат со ними!

Еве ти боја, повредена душичке моја ... :D

.

Сите грозотии што го пишуваш и набројуваш потекнуваат од “лажниот бог“ кој ги прелажа (и ги прелажува) луѓето да ја злоупотребуваат дарената им слободна волја и да си собираат гревови, кои порано или покасно - како консеквенца на истите - ќе се срушат врз ними (и нивните ближни), а падот ќе биде многу поголем дури и од оној на титова југославија, која слично на кралевичката југославија, не беше изградена врз Евангелието на Милоста БОЖЈА, туку врз човечка сујета!

п.с. Се’ што беше добро, убаво и вистинско во сфр југославија беше дар на Небесниот Цар, но духовно заслепениот народ наместо да Го слави и благодари Вистинскиот Дарител, тој појќе сакаше човечки сујетен пат ... :(

... “богот“ од овој свет им ги заслепил (и заслепува) умовите на неверниците, за да не ги осветли Светлината на Евангелието за славата на Христа, Кој е образ на невидливиот Бог!

(2 Коринтј. 4:4)

.

И Хитлер беше христијанин, беше крстен во црквата христова, никогаш црквата христова не го екскомуницирала за неговите злосторства, и многу слично како и ти Хитлер се повикува во своите говори на својата вера во Христа како спасител (види говорот на Хитлер од 12 април 1922 па дури и со наредба им забрани на нацистите да ја напуштаат христијанската црква (спрема книгата на Алберт Шпер - сеќавања од третиот рајх)
Но настрана од тоа, Бог има наредено и тоа е посведочено во библијата да се убијат цели градови и народи, има наредено да се заробуваат и пленат, има дозволено силување има барано дури и дел од пленот, има барано жртви, заклани, мириста на крвта на жртвата на Авел му беше помила од зеленчуците на Каин, тој ги уби сите на земјата и луѓе и животни, тој го создаде злото, тој ја уништи содома и гомора со се беиња внатре ради некои педери таму (шо беа виновни децата и бебињата за тоа??) Тој од кралот Абилмент рекетира земја и пари иако кутриот крал немал никаква вина, Исус се заканува со разурнување на сите градови и народи мои нема да ги примат неговите ученици, вели дека е дојден да донесе војна и меч, проколнува секого кој си ја сака фамилијата (таткото, децата) повеќе од него, Спиро, господ сакаше да го убие Мојсеја оти син му бил необрежан па кутро дете мораше среде ноќ со остар камен да биде обрежан за да си спасат животи од гневниот бог, сите кои не веруваат во Исус - треба да се истребат (и тоа ти стои во “милоста и мудрроста“ , за мрмотење проитив Исуса - бог убива..

Спиро.. ти ја читаше ли бе Библијата. Се ми се чини дека ова ко ќе го видиш на екран ќе речеш (со широко разограчени очи“ “поооо не бееее.... не е можно овааа.... аууууу“

Па сите кои што не веруваат на Единствениот Вистински и Совршен БОГ во Христа Исуса, духовно општат со ними!
Спиросе, еве ти една мудрост на розенкројцерите како коментар и за овој и за сите твои останати постови :)
"There are many names for the source of knowledge—the Absolute, the Cosmic, God, the Divine Spirit, the Transcendent —yet the concept is one; it is the Universal Manifestation, the Spiritual Essence, that pervades all things. And, it is this entity, this Universal Oneness, that the mystic seeks to know."
Rosicrucian Manuscript

;)

овие не ми се некако веродостојни, ај нешто подетално од тие кои сте по религијата за ова

овие не ми се некако веродостојни, ај нешто подетално од тие кои сте по религијата за ова

.
Добро бе пријатели, па до кога ќе арчите време за “библиите“ на љубоморните антихристијани, кои ги мразат и новозаветните сведоштва и старозаветните пророштва? :)

,

И Хитлер беше христијанин, беше крстен во црквата христова, никогаш црквата христова не го екскомуницирала за неговите злосторства, и многу слично како и ти Хитлер се повикува во своите говори на својата вера во Христа како спасител (види говорот на Хитлер од 12 април 1922 па дури и со наредба им забрани на нацистите да ја напуштаат христијанската црква (спрема книгата на Алберт Шпер - сеќавања од третиот рајх)
Но настрана од тоа, Бог има наредено и тоа е посведочено во библијата да се убијат цели градови и народи, има наредено да се заробуваат и пленат, има дозволено силување има барано дури и дел од пленот, има барано жртви, заклани, мириста на крвта на жртвата на Авел му беше помила од зеленчуците на Каин, тој ги уби сите на земјата и луѓе и животни, тој го создаде злото, тој ја уништи содома и гомора со се беиња внатре ради некои педери таму (шо беа виновни децата и бебињата за тоа??) Тој од кралот Абилмент рекетира земја и пари иако кутриот крал немал никаква вина, Исус се заканува со разурнување на сите градови и народи мои нема да ги примат неговите ученици, вели дека е дојден да донесе војна и меч, проколнува секого кој си ја сака фамилијата (таткото, децата) повеќе од него, Спиро, господ сакаше да го убие Мојсеја оти син му бил необрежан па кутро дете мораше среде ноќ со остар камен да биде обрежан за да си спасат животи од гневниот бог, сите кои не веруваат во Исус - треба да се истребат (и тоа ти стои во “милоста и мудрроста“ , за мрмотење проитив Исуса - бог убива..

Спиро.. ти ја читаше ли бе Библијата. Се ми се чини дека ова ко ќе го видиш на екран ќе речеш (со широко разограчени очи“ “поооо не бееее.... не е можно овааа.... аууууу“

.

Без Христос во срцето, твоето (вашето) читање и сфаќање на библијата нее ништо поарно од она на хитлер, караџиќ, младиќ и такви слични крвави “христијани“ и “учители“ фаризејски! :)

,

.
Добро бе пријатели, па до кога ќе арчите време за “библиите“ на љубоморните антихристијани, кои ги мразат и новозаветните сведоштва и старозаветните пророштва? :)

,

пријателе јас не арчам воопшто време, само го видов случајно ова и го постирав на темава оти некако од ден на ден се поконтрадикторна излегува религијава самата. Ниту стар, ниту нов завет сум ги прочитал, најверојатно нема ни да ги прочитам. Денес бев на гробишта помина попчето кажа 2 реченици си зеде парината и правец дома, тоа е тоа што ме мачи најмногу во нашава религија. Попови сум гледам дрво пијани, тие се оние кои треба да го шират ова учење меѓу народот и да го слават името господово а и самите уживаат еден куп пороци. Тоа е она што ме мачи, зошто кога иди поп да пее ти кажува цена? зошто кога одиш во црква да пријавиш дека ти починал некој и за да дојде поп се плаќа скоро 50 евра на сета таа мака која ја има фамилијата во тој момент. Ги поминав овие работи многу скоро и затоа сум уште поразочаран од нашава религија.

Спиросе, еве ти една мудрост на розенкројцерите како коментар и за овој и за сите твои останати постови :)
...

И сепак, никаде не бил, нее и нема да биде поприсатен, попрезентен, почист, ... одкако што е во Исус Христ! :)

.

пријателе јас не арчам воопшто време, само го видов случајно ова и го постирав на темава оти некако од ден на ден се поконтрадикторна излегува религијава самата. Ниту стар, ниту нов завет сум ги прочитал, најверојатно нема ни да ги прочитам. Денес бев на гробишта помина попчето кажа 2 реченици си зеде парината и правец дома, тоа е тоа што ме мачи најмногу во нашава религија. Попови сум гледам дрво пијани, тие се оние кои треба да го шират ова учење меѓу народот и да го слават името господово а и самите уживаат еден куп пороци. Тоа е она што ме мачи, зошто кога иди поп да пее ти кажува цена? зошто кога одиш во црква да пријавиш дека ти починал некој и за да дојде поп се плаќа скоро 50 евра на сета таа мака која ја има фамилијата во тој момент. Ги поминав овие работи многу скоро и затоа сум уште поразочаран од нашава религија.

.
За луѓето коишто го негираат, девалвираат или банализираат Новиот Завет запишан во Срцето Христово, таквите попови се поарни од 5ка! :)

п.с. Мислам дека ниедна религија - освен вистинската Христова - не зема толку малку за услугите, колку попоите од кои се жалиш!

п.п.с. Жалам за смртниот случај кој што си го имал, исто како што жалам за одбивањето на Радосната Вест (Евангелието), Кое што е безкрајно важно за душата на човекот!

Дали покојникот веруваше на Евангелието БОЖЈЕ (Христос)?
.

.

И сепак, никаде не бил, нее и нема да биде поприсатен, попрезентен, почист, ... одкако што е во Исус Христ! :)
.
За луѓето коишто го негираат, девалвираат или банализираат Новиот Завет запишан во Срцето Христово, таквите попови се поарни од 5ка! :)

п.с. Мислам дека ниедна религија - освен вистинската Христова - не зема толку малку за услугите, колку попоите од кои се жалиш!

.

другар имам седено со попче, уште дрога батката не проба инаку од страна на цигари, алкохол, курви се видов да донеси додека ми беше цимер. Се имам враќано од манастир и гледано поп како се тркала низ калта дупе пијан, тоа ОК Е ?
а ако е вистинска религија која се залага за љубов, разбирање и помагање на оние на кои им треба помош не би рекол дека се ефтини цените.
Гледам ти судиш на невидено дали јас не го почитувам Новиот Завет, гледам многу напреден си другар...не сум го прочитал бидејќи не гледам потреба од тоа
To criticize someone you never met is like answering a question before you heard it.
I wish i had such abilities, but unfortunately I was born just a regular man запамти го ова друже.

Тоа е она што ме мачи, зошто кога иди поп да пее ти кажува цена?
Еве зошто:
...не сум го прочитал бидејќи не гледам потреба од тоа
P.S. Нареден пат кога ќе ти го спомне ценовникот, ти спомни му го Матеј 10:8,9
8 Исцелувајте ги болните, воскреснувајте ги мртвите, очистете ги лепрозните, изгонувајте демони; бесплатно добивте, бесплатно давајте.
9 Не набавувајте ни злато, ни сребро, ниту бакар во вашите појаси

другар имам седено со попче, уште дрога батката не проба инаку од страна на цигари, алкохол, курви се видов да донеси додека ми беше цимер. Се имам враќано од манастир и гледано поп како се тркала низ калта дупе пијан, тоа ОК Е ?
а ако е вистинска религија која се залага за љубов, разбирање и помагање на оние на кои им треба помош не би рекол дека се ефтини цените.
Гледам ти судиш на невидено дали јас не го почитувам Новиот Завет, гледам многу напреден си другар...не сум го прочитал бидејќи не гледам потреба од тоа
To criticize someone you never met is like answering a question before you heard it.
I wish i had such abilities, but unfortunately I was born just a regular man запамти го ова друже.

.

Роде, незаборави дека ти како прв почна да ја влечеш темата за попојте, да ја паушализираш и да ги судиш!

Кога навистина попоите би го праеле тоа за што ги обвинуваш - а ти (или другите што ги критизираат) би бил поарен - тогаш ти би требал да се однесуваш кон таквиот поп како тоа што Исус го правеше со ближните (во позитивно), а ако те одбие тогаш како со фаризеите (во негативно)!
Но, најверојатно тебе не те интересира учењето и праксата Христова, нити пак душата на таквите изгубени попови, па наместо да побрзаш и на ближниот да му ја спасиш душата од грев, ти се праеш демек поарен од попите ... а за ними (паушално) се’ најлошо!

Така?

Е, моето паушализирање и судење во однос на поединците и народот кој постојано мрчи и за се’ се интересира но за учењето и праксата Христова не, беше само едно ехо на твојот повик.

Сега жалам што тебе и сите негативно поставени, бербат ве направив ... :(

Простетеми ве молам (ако можете)!!!

Јас вам веќе ви простив!

Ако згреши против тебе братот твој, оди и искарај го насамо; ако те послуша, си го придобил (спасил) брата си;
ако ли не те послуша, поведи со себе уште еден или двајца, па со устата на двајца или тројца сведоци нека се потврди секој збор;
ако ли, пак, не ги послуша и нив, кажи ѝ на црквата (заедницата); па, ако и црквата (заедницата) не ја послуша, тогаш нека ти (ви) биде тој како незнабожец и митник.

(Матеј 18:15+)

.

.

Роде, незаборави дека ти како прв почна да ја влечеш темата за попојте, да ја паушализираш и да ги судиш!

Кога навистина попоите би го праеле тоа за што ги обвинуваш - а ти (или другите што ги критизираат) би бил поарен - тогаш ти би требал да се однесуваш кон таквиот поп како тоа што Исус го правеше со ближните или фаризеите!
Но, најверојатно тебе не те интересира учењето и праксата Христова, нити пак душата на таквите изгубени попви, па наместо да побрзаш и на ближниот да му ја спасиш душата од грев, ти се праеш демек поарен од попите ... а за ними (паушално) се’ најлошо! Така?

Е, моето паушализирање и судење во однос на негативниот народ кој за се’ се интересира но за учењето и праксата Христова не, беше само едно ехо на твојот повик.

Сега жалам што тебе и сите негативно поставени, бербат ве направив ... :(

Простетеми ве молам!!!

Ако згреши против тебе братот твој, оди и искарај го насамо; ако те послуша, си го придобил брата си;
ако ли не те послуша, поведи со себе уште еден или двајца, па со устата на двајца или тројца сведоци нека се потврди секој збор;
ако ли, пак, не ги послуша и нив, кажи ѝ на црквата; па, ако и црквата не ја послуша, тогаш нека ти биде тој како незнабожец и митник.

(Матеј 18:15+)

.

уживај друже, ниту планирам да учам некого ниту да се замарам. Доволно се имам замарано без да ништо да добијам со еден куп луѓе не планирам повеќе. Ете доволно сте вие да го ширите учењето на оние кои сакаат да го примат, ние неуките ќе тераме како што сме терале и досега.
Биди ми поздравен и со лесно понатаму не замерувам на никого јас.

уживај друже, ниту планирам да учам некого ниту да се замарам. Доволно се имам замарано без да ништо да добијам со еден куп луѓе не планирам повеќе. Ете доволно сте вие да го ширите учењето на оние кои сакаат да го примат, ние неуките ќе тераме како што сме терале и досега.
Биди ми поздравен и со лесно понатаму не замерувам на никого јас.

.

Кога само би знаел колку мие жал што ве повредив (и навредив) :( во погоре пишаното и колку ме радува твоето опроштение ...! :)

Милоста на Единствениот Вистински и Совршен БОГ да те прати тебе, твоите блиски и далечни!

п.с. Многумина што се прават дека многу знаат, на носот паѓаат, но сите неуки како (дај БОЖЕ) тебе и мене, кои што со дечјо срце се држат за Евангелието на Милоста БОЖЈА чиста - за спасение на сите отелотворена во Исуса Христа - ќе обстанат! :)

.

Не бе ич нема!

:свиркам:

Реков јас друже ќе најдеш филозофски наизглед контрадикции,кои се побиени или ќе бидат порано или подоцна.
--- надополнето: 2 ноември 2013 во 00:10 ---

За ова збориме на форумов цело време :)

Реков јас друже ќе најдеш филозофски наизглед контрадикции,кои се побиени или ќе бидат порано или подоцна.

.

Пријателе, те читам дека плукаш по нешто што доволно неможеш да го знаеш и си навлекуваш проклество ...

Внимавај!

Контрадикциите во библијата се за да се сопнат на ними сите оние “мудреци и умници“ коишто со дечјо срце нема да веруваат во Мудроста (Милоста) БОЖЈА чиста - за спасение на сите - отелотворена во Исуса Христа!

Поздрав

.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom