Господ и лагата

• Креатор на темата Креатор на темата Let 3
  • Време на започнување Време на започнување
A шо друго и да кажеш спиро, си заглибил до гуша во тие христијански бајки и контрадикторности. Не може веќе никој да ти помогне тука.

Зборовите на Синот човечки (Исус) и зборовите на Синот БОЖЈИ (Христос) не се за секое уше, посебно не за книжничко! :)

Јас пак мислев дека ти навистина си бил некој начитан книжник, ... а ова му испаѓа дека си бил некој понављач. :giggle:

Ајде малку книжнички дообразувајсе те молам ... и препознај Го Образот БОЖЈИ :)

.

Зборовите на Синот човечки (Исус) и зборовите на Синот БОЖЈИ (Христос) не се за секое уше, посебно не за книжничко! :)

Јас пак мислев дека ти навистина си бил некој начитан книжник, ... а ова му испаѓа дека си бил некој понављач. :giggle:

Ајде малку книжнички дообразувајсе те молам ... и препознај Го Образот БОЖЈИ :)

http://books.google.ch/books?id=XNuEPuywT6sC&pg=PA2&lpg=PA2&dq=graf dürckheim vom doppelten ursprung des menschen&source=bl&ots=GsBncVD1jv&sig=74OFsHLOfz8zV6pXMhhZayozieU&hl=de&sa=X&ei=B99yUqyGMZKqhQePmYDACw&ved=0CG0Q6AEwDg#v=onepage&q=graf dürckheim vom doppelten ursprung des menschen&f=false

Tи спиро као од некоја друга библија да си научил за Исуса... или си од оние кои и без читање на писмата - го знаеш?

Tи спиро као од некоја друга библија да си научил за Исуса... или си од оние кои и без читање на писмата - го знаеш?

Како бе ти се дискутира со Спирос?

Сериозно?

Како бе ти се дискутира со Спирос?

Сериозно?

јас сум толерантен и сакам да дискутирам (ако не е со вулгарности) и со мажи и со жени и со паметни и со глупи и со интелигентни со оние со посебни потреби.

јас сум толерантен и сакам да дискутирам (ако не е со вулгарности) и со мажи и со жени и со паметни и со глупи и со интелигентни со оние со посебни потреби.

Сето тоа во ред, но што и да му напишеш на Спиро ќе ти одговори со мудроста божја обоена во црвено.

Сето тоа во ред, но што и да му напишеш на Спиро ќе ти одговори со мудроста божја обоена во црвено.

мислам дека спиро седи зад Семе синапово, али тој е према мене еден вид колететерална штета во дискусиите, на 10 озбилни, издржани машки... постови = ќе мора да одговориш и на некоја таква невина изгубена залутана...

Ти за каков се сметаш себеси, за паметен или за безумен? :)

Никој нека не се лаже; ако некој од вас мисли дека е мудар во овој свет,
нека стане безумен, за да биде мудар.
Зашто мудроста од овој свет е безумство пред Бога, како што е напишано:
„Он ги фаќа мудрите во нивното лукавство.”

(1 Коринтј. 3:18+19)

.

Имаш погрешено буква во насловот.
Господ е лагата

@Ipsissimus, абе дај омилената ти со дрвото, да не ти ја пишувам ја сеа... Јахве суши уште од трета страна, 'бем ли га!

Лаже и за Каин пропалица и расипикуќа дака ќе бил, а он фин сопруг и арен стопан искочил.'

Лаже и дека вернициве, па дури и оние со посебни потреби, можат од курташак да мрдаат планини.

На темата за христијанство поставив прашање, Што ако се најдат контрадикции во Библијата.
Христијаните тврдат дека Библијата е Божја објава,и со тоа само го понижуваат Бога,бидејќи Бог е безгрешен а денешната представа на христијанството за Бога е понижувачка.
Нема да одам подалеку,само неколку примери ќе наведам за катастрофална контрадикција во Библијата.

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН, глава 19

14 Беше околу пладне, ден пред празникот Пасха.
15 Тогаш тие се развикаа: „Убиј го! Убиј го! Распни го!“ Пилат им рече: „Зар вашиот цар да Го распнам!?“ “Ние немаме друг цар освен римскиот цар!“ - му одговорија свештеничките поглавари.
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ, глава 27
46 Околу петнаесет часот, Исус извика со силен глас: „Ели, Ели, л’ма ш’вактани?“  што во превод значи: „Боже Мој, Боже Мој, зошто Ме остави!?“
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАРКО, глава 15
25 Беше околу девет часот претпладне кога Го распнаа Исуса.
---------------------------------------------------------------------------------------------------

Или смртта на Јуда:
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ

Глава 27
5 Тогаш ги фрли сребрениците во Храмот, излезе и отиде и се обеси.
ДЕЛА НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ

Глава 1
18 Имено, тој придоби нива со злосторничка плата; и падна ничкум и пукна по средина, и се истури целата негова утроба.
--------------------------
Колку години имал Јоахин???
ВТОРА КНИГА ЦАРЕВИ

Глава 24
8 На Јоахин му беа осумнаесет години кога се зацари, и царуваше три месеци во Ерусалим. Името на мајка му и беше Неуста, ќерка Елнатанова, и беше од Ерусалим.
ВТОРА КНИГА ЛЕТОПИСИ

Глава 36
9 На Јоахина му беа осум години кога се зацари, а царуваше три месеци и десет дена во Ерусалим;правеше што е зло во Господовите очи.--- надополнето: 1 ноември 2013 во 01:49 ---
ВТОРА КНИГА САМОИЛ

---------------------------------------------------------------------------------
Глава 24

1 Уште еднаш Господовиот гнев пламна на Израелците та го поттикна Давида против нив, зборувајќи: „Оди, изброј ги Израелците и Јудејците!”

ПРВА КНИГА ЛЕТОПИСИ

Глава 21

1Тогаш Сатаната стана против Израел и го поттикна Давида да го изброи Израел.

????

--------------------------------------------------------------------------------------
ВТОРА КНИГА САМОИЛ
Глава 6
23 А Михала, Сауловата ќерка, немаше пород до денот на својата смрт.

ВТОРА КНИГА САМОИЛ
Глава 21
8 Така царот ги зеде двата сина на Ресфа, ќерката на Ајин, која му ги роди на Саула, Армониј и Мефивостеј, и сите пет синови на Михала, Сауловата ќерка, која му ги роди на Адрил, синот Варзелаев, од Меола.

-----------------------------------------------------------------------------

А и математикава слабо...
Прва Книга Цареви
Глава 9
23 Главините, пак, распоредници над Соломоновите работи, односно управниците на народот, што ја извршуваа работата, беа петстотини и педесет.

Втора Книга Летописи
Глава 8
10 Главните настојници, што управуваа со народот при царот Соломон, беа двесте и педесет.

На темата за христијанство поставив прашање, Што ако се најдат контрадикции во Библијата.
Христијаните тврдат дека Библијата е Божја објава,и со тоа само го понижуваат Бога,бидејќи Бог е безгрешен а денешната представа на христијанството за Бога е понижувачка.
Нема да одам подалеку,само неколку примери ќе наведам за катастрофална контрадикција во Библијата.

ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД ЈОВАН, глава 19

14 Беше околу пладне, ден пред празникот Пасха.
15 Тогаш тие се развикаа: „Убиј го! Убиј го! Распни го!“ Пилат им рече: „Зар вашиот цар да Го распнам!?“ “Ние немаме друг цар освен римскиот цар!“ - му одговорија свештеничките поглавари.
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАТЕЈ, глава 27
46 Околу петнаесет часот, Исус извика со силен глас: „Ели, Ели, л’ма ш’вактани?“  што во превод значи: „Боже Мој, Боже Мој, зошто Ме остави!?“
ЕВАНГЕЛИЕ СПОРЕД МАРКО, глава 15
25 Беше околу девет часот претпладне кога Го распнаа Исуса.
---------------------------------------------------------------------------------------------------.

Мислам дека тогаш се броеле годините наназад и затоа така ти се чини, после распнувањето почнале да тераат нанапред.
Не сум најсигурен за ова, ама мислам дека членот @nescafe може да објасни подробно како експерт за оваа тематика.

Мислам дека тогаш се броеле годините наназад и затоа така ти се чини, после распнувањето почнале да тераат нанапред.
Не сум најсигурен за ова, ама мислам дека членот @nescafe може да објасни подробно како експерт за оваа тематика.

Ете и да е така.
Дали бројките прво се броеле наназад па нанапред? :)
Дали Михала во еден стих умрела без пород,во друг стих имала 5 синови?
Дали Јоахин имал 8 или 18 год.?
Итн,итн..
Ако е потребно,уште да пишувам :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom