Ѓорѓи Иванов кандидат на ВМРО-ДПМНЕ за претседател

• Креатор на темата Креатор на темата kolize
  • Време на започнување Време на започнување
Мачка во вреќа не се купува.
Нека почне кампањата, нека се официјализираат кандидатите па после ќе се одлучам.
Од досегашниве Иванов има предност кај мене. Ама до 22 март....ќе видиме.:smir:

Po shto ti smetash deka Ivanov ja zasluzhuva poddrshkaa,da ne zaboravime deka za pretsedatel se bara iskusen i odluchen politichar a ne partiski vojnik ili nekoj shto vo minatoto prael partiski anketi.

Ако стоиш позади ова што си го напишал, не си требал да го гласаш Бранко минатите претседателски избори, оти Бранко не беше партиски војник ами врховен командант на партиските војници во сдсм.:toe:

кога ве читам вака...се сеќавам на она од ЈНА: курва о поштењу, војска о скрачењу ( на војниот рок.. :) ) ,а бе цело време ко некои престарени затвореници..ПОСТОЈАНО СЕ УБЕДУВАТЕ ДЕКА ВО ЗАТВОРОТ Е ПОДОБРО.......веројатно до моментот додека не ви ја отворат вратата... :)

Ѕверка......морав да те цитирам за да те читаат и на друга стрна, нажалост јас немам дарба за да сум до толку вешт со зборови ко тебе.

Колумна
Франкфуртска vis-a-vis Демирхисарската школа
Должиш кандидатче, должиш... Никој не ти бара да вратиш, но должиш. Ни должиш мене и на професор Мицајков што те доведовме на факултет и се боревме на наставнички совет да те примат. На Советот твојот сегашен ментор Шкариќ беше крволочно против твојот прием
18F94B56D0B9C742BFC6407D5A068357.jpg

Ви должам едно извинување, драги мои! Ве давам со претставници и ставови на Франкфуртската филозофска школа и ненамерно ве дезориентирам. Кај нас всушност доминира и се зацврстува Демирхисарската школа. Последна индикација е разврската на партискиот тендер за кандидат за претседател на Републиката, на ВМРО-ДПМНЕ. На тендерот доби најевтиниот кандидат (и во таа смисла тендерот е коректен).Целата таа гротескна реканонизација на македонскиот идентитет со античноста и безвезноста, во изведба на ДПМНЕ го доби својот Палп-идеолог-кловн на чело.

Нормално, премиерот својот личен „анкетар“ и треба да го промовира, а како во секоја комедија од публика, менторите, со намера да му помогнат веднаш го дозакопаа прогласувајки го за „бланширан“ Обама. Така и треба! Карикатурата на македонските стомачни грчеви со античноста треба да се доведе до апсурд!

Во анализите на изјавите на пациентите С. Фројд користи техника што се нарекува ПЕРСЕВЕРАЦИЈА. Тоа е анализа на текст-исказ преку нагласеноста на пооделни зборови во него, повторувања и акценти и откривање преку тоа што пациентот сака да го потисне, скрие и одбие.Ако ја примениме истата на првите изјави на „кандидатот“ ќе откриеме дека тој „...дошол од провинција... не должи никому ништо за својата кариера... и дека е подготвен да и' помогне на Македонија во евро-атланските интеграции...“.

И за аматер психијатар содржината на ваков исказ кој на прва топка нагласува дека дошол од провинција е агресивно истакнување дека нема комплекс од тоа, непрашан од никого, што говори за обратното, дека тој комплекс го носи и не успеал да го исконтролира.Тоа би било веројатно неважно за нас, но покажува дека уште еден во низ оптоварени типови можеме лесно да добиеме на власт, чии мали провинциски фрустрации ќе ги лечиме со големопотезна политика за Алаксандар факинг големиот и Голема Македонија.

Тоа што кандидатчето од „завчера“ се занимава со античките корени на сегашните Македонци се вклопува идеално во јатото на „довчерашни“ вмровци. И двете страни ги кријат плитките корени во комедијата гранде и се спојуваат како лего-коцки. Но, она второто во исказот, дека не должи никому ништо за кариерата, тоа малку потешко за оние што го знаат!

Должиш кандидатче, должиш... Никој не ти бара да вратиш, но должиш за должење. Ни должиш мене и на професор Мицајков што те доведовме на факултет и се боревме на наставнички совет да те примат. На Советот на кој твојот сегашен ментор Шкариќ беше крволочно против твојот прием (види записник од наставничкиот совет на Правниот факултет). Поради благодарност потоа ми ги поправаше радиото и Hi-Fi неколкупати. Што беше ферски од него.

Ми се јави еден пријател деновиве, кој го знае случајот и ми вика: Професоре, а бе оној што ти ја поправаше пеглата станал кандидат на ВМРО? Јас го коригирав: „Не пеглата, туку радиото“. И искоментирав: „Живот, јеби га! C’est la vue!“. Мислам со ваков избор на кандидат за претседател на републиката, ВМРО-ДПМНЕ и отвора шанса на здружената опозиција. Има некоја Божја правдина во тоа што личниот анкетар на премиерот ќе треба да ги докаже анкетите и високите бројки на поддршка за партијата кои ги правел, сега врз себе како кандидат.

Ќе видиме лесно дали гласачите на ВМРО од анкетите сега ќе гласаат во приближен број за овој кандидат? Она што е очигледно е дека „класичните“ вмровци ќе бидат на мака. Брат Љубе ќе „касне“ од нив за себе до една третина од гласовите. А во тој меѓупростор сериозен кандидат на опозицијата има шанси за себе! Дали таа ќе најде таков, не знам, но простор се отвора сега!
Љубомир Д.Фрчкоски

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Колумна
Должиш кандидатче, должиш... Никој не ти бара да вратиш, но должиш. Ни должиш мене и на професор Мицајков што те доведовме на факултет и се боревме на наставнички совет да те примат. На Советот твојот сегашен ментор Шкариќ беше крволочно против твојот прием

Ви должам едно извинување, драги мои! Ве давам со претставници и ставови на Франкфуртската филозофска школа и ненамерно ве дезориентирам. Кај нас всушност доминира и се зацврстува Демирхисарската школа. Последна индикација е разврската на партискиот тендер за кандидат за претседател на Републиката, на ВМРО-ДПМНЕ. На тендерот доби најевтиниот кандидат (и во таа смисла тендерот е коректен).Целата таа гротескна реканонизација на македонскиот идентитет со античноста и безвезноста, во изведба на ДПМНЕ го доби својот Палп-идеолог-кловн на чело.

Нормално, премиерот својот личен „анкетар“ и треба да го промовира, а како во секоја комедија од публика, менторите, со намера да му помогнат веднаш го дозакопаа прогласувајки го за „бланширан“ Обама. Така и треба! Карикатурата на македонските стомачни грчеви со античноста треба да се доведе до апсурд!

Во анализите на изјавите на пациентите С. Фројд користи техника што се нарекува ПЕРСЕВЕРАЦИЈА. Тоа е анализа на текст-исказ преку нагласеноста на пооделни зборови во него, повторувања и акценти и откривање преку тоа што пациентот сака да го потисне, скрие и одбие.Ако ја примениме истата на првите изјави на „кандидатот“ ќе откриеме дека тој „...дошол од провинција... не должи никому ништо за својата кариера... и дека е подготвен да и' помогне на Македонија во евро-атланските интеграции...“.

И за аматер психијатар содржината на ваков исказ кој на прва топка нагласува дека дошол од провинција е агресивно истакнување дека нема комплекс од тоа, непрашан од никого, што говори за обратното, дека тој комплекс го носи и не успеал да го исконтролира.Тоа би било веројатно неважно за нас, но покажува дека уште еден во низ оптоварени типови можеме лесно да добиеме на власт, чии мали провинциски фрустрации ќе ги лечиме со големопотезна политика за Алаксандар факинг големиот и Голема Македонија.

Тоа што кандидатчето од „завчера“ се занимава со античките корени на сегашните Македонци се вклопува идеално во јатото на „довчерашни“ вмровци. И двете страни ги кријат плитките корени во комедијата гранде и се спојуваат како лего-коцки. Но, она второто во исказот, дека не должи никому ништо за кариерата, тоа малку потешко за оние што го знаат!

Должиш кандидатче, должиш... Никој не ти бара да вратиш, но должиш за должење. Ни должиш мене и на професор Мицајков што те доведовме на факултет и се боревме на наставнички совет да те примат. На Советот на кој твојот сегашен ментор Шкариќ беше крволочно против твојот прием (види записник од наставничкиот совет на Правниот факултет). Поради благодарност потоа ми ги поправаше радиото и Hi-Fi неколкупати. Што беше ферски од него.

Ми се јави еден пријател деновиве, кој го знае случајот и ми вика: Професоре, а бе оној што ти ја поправаше пеглата станал кандидат на ВМРО? Јас го коригирав: „Не пеглата, туку радиото“. И искоментирав: „Живот, јеби га! C’est la vue!“. Мислам со ваков избор на кандидат за претседател на републиката, ВМРО-ДПМНЕ и отвора шанса на здружената опозиција. Има некоја Божја правдина во тоа што личниот анкетар на премиерот ќе треба да ги докаже анкетите и високите бројки на поддршка за партијата кои ги правел, сега врз себе како кандидат.

Ќе видиме лесно дали гласачите на ВМРО од анкетите сега ќе гласаат во приближен број за овој кандидат? Она што е очигледно е дека „класичните“ вмровци ќе бидат на мака. Брат Љубе ќе „касне“ од нив за себе до една третина од гласовите. А во тој меѓупростор сериозен кандидат на опозицијата има шанси за себе! Дали таа ќе најде таков, не знам, но простор се отвора сега!
Љубомир Д.Фрчкоски

:pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2::pos2:

Овај мислам дека тепаше луѓе по паркинзи или така мене ми се чини?

Ne se blamiraj nego kazhi komentar za ovoj del od kolumnava :

Но, она второто во исказот, дека не должи никому ништо за кариерата, тоа малку потешко за оние што го знаат!

Кој фактор е исфрустрираниов пекинезер:pos2:

Мисли дека ако ги тепа жените и ја плука македонската историја е фраерче,
а уствари е мизерно педерче

Груевски го поддржа Иванов

Никола Груевски, претседателот на ВМРО – ДПМНЕ и премиер попладнево на затворена партиска трибина во Штип го поддржал професорот Ѓорѓе Иванов за кандидат на неговата партија на претстојните претседателски избори на 22 март. На трибината во Штип, како што известуваат локалните медиуми, присуствувал и самиот Иванов, а негови главни промотори биле Груевски и пратеникот Влатко Ѓорчев.

Со јавната промоција на Иванов по локалните организации на најголемата владејачка партија помина неизвесноста околу тоа дали Иванов ќе остане единствениот фаворит на ВМРО – ДПМНЕ. Докторот по политички науки за неколку дена јавно го поддржа повеќе од 50-тина истакнати интелектуалци, меѓу кои и повеќе членови на МАНУ, ректорите на државните универзитети во Скопје, Штип и Битола, професори и колеги од неколку факултети, актери и пејачи.

Груевски својата поддршка ја даде дури пет дена по кандидатурата на Иванов. Професор е единствениот и кој има поднесено и кандидатура на партискиот огласот што до петок е отворен за сите заинтересирани да ја добијат поддршката од ВМРО – ДПМНЕ за функцијата шеф на државата. Потврдата на партискиот кандидат треба да се случи наредната недела на партиска конвенција.

Денешната затворена промоција на Иванов ги туна во вода и преговорите помеѓу Груевски и Љубе Бошкоски, кој исто така најави дека ќе се кандидира на изборите, но дека не сака со тоа да направи и раскол во партијата од која доаѓа. Бошкоски и Груевски имаа заедничка средба пред два дена на која разговараа за можноста Бошкоски да биде целосно поддржан од партијата на Груевски. Тие договорија и уште една средба за преговори што треба да се случи во текот на наредната недела.

http://forum.com.mk/index.php?option=com_content&task=view&id=10245&Itemid=32

чии мали провинциски фрустрации ќе ги лечиме со големопотезна политика за Алаксандар факинг големиот и Голема Македонија.

Ај што не сака жени, не сака, само уште не ми е јасно на кои дроги е?

Po shto ti smetash deka Ivanov ja zasluzhuva poddrshkaa,da ne zaboravime deka za pretsedatel se bara iskusen i odluchen politichar a ne partiski vojnik ili nekoj shto vo minatoto prael partiski anketi.
како на пример Бранкица Црвенковска :vozbud:

Ne se blamiraj nego kazhi komentar za ovoj del od kolumnava :

Но, она второто во исказот, дека не должи никому ништо за кариерата, тоа малку потешко за оние што го знаат!
да не е случајно ова одговорот кој што го бараш ?
http://www.youtube.com/watch?v=ZzDp0c85pOc

Колумна

Љубомир Д.Фрчкоски
ФРЧКОСКИ...
Е ДОКТОР ЗА ОВЦИ ОД ДеПеБеНеЕ. !
ШАМПИОН.
И да сум Бранко... има да му делам МВР и тоа одма по промените.
:vozbud::vozbud::vozbud:
Има да биде:
Купи ми мајко... ТОП!

ФРЧКОСКИ...
Е ДОКТОР ЗА ОВЦИ ОД ДеПеБеНеЕ. !
ШАМПИОН.
И да сум Бранко... има да му делам МВР и тоа одма по промените.
:vozbud::vozbud::vozbud:
Има да биде:
Купи ми мајко... ТОП!

Zevsus
drop_down.png
Members Profile
Find Members Posts

Претседателот
mod_stars.gif

alien_helmet.jpg

Се придружиле: 04 Апр 2008
Локација: Skopje
Online статус: Offline
Постови: 135
quote.png
Цитат
reply.png
Одговор Постирано: 20 Јул 2008 во 15:54 Оригинално постирано од Pancho ViLLa

абе и тоа "отокот" било многу јако место за party...нешто као велика нудистичка плажа,сите голи брат,па затоа се викало и голи оток ...
п.с секој викенд некој Dj TITO пуштал музика...

Може да ти дадам одговор у два правци:
1. Првиот: очигледно недоволно `пуштал музика` тоа DJ-oт.
А најголемата болка била што кога ќе стигнеш таму,фактички `твоите` што се таму од порано,те тепаат те*е како гуштер.
И тоа тепање... до смрт.
Ако сакаат да преживеат де....
Ако не... они ќе бидат тепаните.
Бирај Аго што ти драго.
smiley2.gif

2.Вториот:
Како и секој комунистички режим,и оној на Тито и тоа посебно од 1945 до 1960-та имал свои `превоспитувалишта`.
Не е само Голи оток.Споменатиот ми прадедо,го фатила струја додека менувал сјалица во затвор во Идризово три дена пред да му истече казната.
Несреќа... је*и га.
smiley10.gif
smiley7.gif

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom